TR
ŞANLIURFA-SURUÇ OVASI SULAMA PROJESİ
Öz
Şanlıurfa-Suruç Ovası Sulama Projesi ile 94.814 ha arazinin sulanması planlanmıştır. Suruç Ovası Sulama Projesi, GAP‘ta hayata geçirilen sulamalarda yaşanan sorunlar ışığında değerlendirilebileceği için daha şanslı bir proje durumundadır. Bu değerlendirmeler için en önemli doğal laboratuar alanı Şanlıurfa-Harran Ovası sulamalarıdır. Sulama ile birlikte Suruç Ovası’nda kuru tarımdan sulu tarıma geçilecek, tarımsal üretim ve gelir de artacaktır. Bu kazanımlar sosyo-kültürel anlamda da önemli değişikliklere yol açacaktır. Bu çalışmada; Suruç Ovası Sulama Projesi ve bu projenin uygulamasında karşılaşılabilecek sorunlar daha önceki deneyimler göz önüne alınarak değerlendirilmiş ve bazı öneriler getirilmiştir. Böylece, önemli kaynakların aktarılmasıyla gerçekleştirilen bu tür projelerde verimliliğin arttırılması ve muhtemel sorunların önüne geçilmesi için oluşturulan ölçütlerin belirlenmesine katkı sağlamak hedeflenmiştir.
Anahtar Kelimeler
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
Engineering
Journal Section
Research Article
Publication Date
May 1, 2010
Submission Date
August 29, 2014
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 1970 Volume: 5 Number: 4
APA
Sepetçioğlu, M. Y., Yenigün, K., & Gerger, R. (2010). ŞANLIURFA-SURUÇ OVASI SULAMA PROJESİ. Engineering Sciences, 5(4), 713-731. https://izlik.org/JA25CX65PR
AMA
1.Sepetçioğlu MY, Yenigün K, Gerger R. ŞANLIURFA-SURUÇ OVASI SULAMA PROJESİ. Engineering Sciences. 2010;5(4):713-731. https://izlik.org/JA25CX65PR
Chicago
Sepetçioğlu, Mehmet Yaşar, Kasım Yenigün, and Reşit Gerger. 2010. “ŞANLIURFA-SURUÇ OVASI SULAMA PROJESİ”. Engineering Sciences 5 (4): 713-31. https://izlik.org/JA25CX65PR.
EndNote
Sepetçioğlu MY, Yenigün K, Gerger R (May 1, 2010) ŞANLIURFA-SURUÇ OVASI SULAMA PROJESİ. Engineering Sciences 5 4 713–731.
IEEE
[1]M. Y. Sepetçioğlu, K. Yenigün, and R. Gerger, “ŞANLIURFA-SURUÇ OVASI SULAMA PROJESİ”, Engineering Sciences, vol. 5, no. 4, pp. 713–731, May 2010, [Online]. Available: https://izlik.org/JA25CX65PR
ISNAD
Sepetçioğlu, Mehmet Yaşar - Yenigün, Kasım - Gerger, Reşit. “ŞANLIURFA-SURUÇ OVASI SULAMA PROJESİ”. Engineering Sciences 5/4 (May 1, 2010): 713-731. https://izlik.org/JA25CX65PR.
JAMA
1.Sepetçioğlu MY, Yenigün K, Gerger R. ŞANLIURFA-SURUÇ OVASI SULAMA PROJESİ. Engineering Sciences. 2010;5:713–731.
MLA
Sepetçioğlu, Mehmet Yaşar, et al. “ŞANLIURFA-SURUÇ OVASI SULAMA PROJESİ”. Engineering Sciences, vol. 5, no. 4, May 2010, pp. 713-31, https://izlik.org/JA25CX65PR.
Vancouver
1.Mehmet Yaşar Sepetçioğlu, Kasım Yenigün, Reşit Gerger. ŞANLIURFA-SURUÇ OVASI SULAMA PROJESİ. Engineering Sciences [Internet]. 2010 May 1;5(4):713-31. Available from: https://izlik.org/JA25CX65PR