Ekstranodal Tutulum Gösteren Rosai-Dorfman Hastalığı: Olgu Bildirimi ve Tartışma-Olgu Sunumu

Volume: 21 Number: 3 December 31, 2009
  • Dr.F. G. Pınarlı.
  • Dr. L. Yıldız
  • . Dr. A. Dağdemir
  • Dr. M. Çelebi
  • Dr. S. Acar
EN

Ekstranodal Tutulum Gösteren Rosai-Dorfman Hastalığı: Olgu Bildirimi ve Tartışma-Olgu Sunumu

Abstract

Rosai-Dorfman Hastalığı (RDH) etiyolojisi bilinmeyen, genellikle kendini sınırlayan kliniko-patolojik tablo oluşturan nadir bir benign hastalıktır. Olguların çoğunluğunu lenfadenopati ve ekstranodal bölge tutulumu ile başvuran çocuklar ve genç erişkinler oluşturur. Bu yazıda servikal lenfadenopati ile birlikte orbita tutulumu olan 4 yaşında bir kız hasta sunularak hastalık tartışılmıştır. RDH'nın lenfadenopatiye yol açan diğer benign ve malign hastalıkların ayırıcı tanısında düşünülmesi gerektiği vurgulanmış ve tedavi endikasyonları belirtilmiştir. Rosai-Dorfman Disease with Extranodal Involvement: A Case Report and Discussion Rosai-Dorfman Disease (RDD) is a rare, benign, generally self-limiting clinicopathological entity with unknown etiology. Most of the cases are children and young adults with lym-phadenopathy and extranodal involvement. Here we present a 4-year-old girl with cervical lymphadenopathy and orbital disease. RDD should be considered in the differential diagnosis of the benign and malignant disorders known to cause lymphadenopathy. The indications of treatment are also discussed.

Keywords

Details

Primary Language

English

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Dr.F. G. Pınarlı. This is me

Dr. L. Yıldız This is me

. Dr. A. Dağdemir This is me

Dr. M. Çelebi This is me

Dr. S. Acar This is me

Publication Date

December 31, 2009

Submission Date

October 30, 2009

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2004 Volume: 21 Number: 3

APA
Pınarlı., D. G., Yıldız, D. L., Dağdemir, . D. A., Çelebi, D. M., & Acar, D. S. (2009). Ekstranodal Tutulum Gösteren Rosai-Dorfman Hastalığı: Olgu Bildirimi ve Tartışma-Olgu Sunumu. Deneysel Ve Klinik Tıp Dergisi, 21(3). https://doi.org/10.5835/jecm.v21i3.102
AMA
1.Pınarlı. DG, Yıldız DL, Dağdemir . DA, Çelebi DM, Acar DS. Ekstranodal Tutulum Gösteren Rosai-Dorfman Hastalığı: Olgu Bildirimi ve Tartışma-Olgu Sunumu. J. Exp. Clin. Med. 2009;21(3). doi:10.5835/jecm.v21i3.102
Chicago
Pınarlı., Dr.F. G., Dr. L. Yıldız, . Dr. A. Dağdemir, Dr. M. Çelebi, and Dr. S. Acar. 2009. “Ekstranodal Tutulum Gösteren Rosai-Dorfman Hastalığı: Olgu Bildirimi Ve Tartışma-Olgu Sunumu”. Deneysel Ve Klinik Tıp Dergisi 21 (3). https://doi.org/10.5835/jecm.v21i3.102.
EndNote
Pınarlı. DG, Yıldız DL, Dağdemir . DA, Çelebi DM, Acar DS (December 1, 2009) Ekstranodal Tutulum Gösteren Rosai-Dorfman Hastalığı: Olgu Bildirimi ve Tartışma-Olgu Sunumu. Deneysel ve Klinik Tıp Dergisi 21 3
IEEE
[1]D. G. Pınarlı., D. L. Yıldız, . D. A. Dağdemir, D. M. Çelebi, and D. S. Acar, “Ekstranodal Tutulum Gösteren Rosai-Dorfman Hastalığı: Olgu Bildirimi ve Tartışma-Olgu Sunumu”, J. Exp. Clin. Med., vol. 21, no. 3, Dec. 2009, doi: 10.5835/jecm.v21i3.102.
ISNAD
Pınarlı., Dr.F. G. - Yıldız, Dr. L. - Dağdemir, . Dr. A. - Çelebi, Dr. M. - Acar, Dr. S. “Ekstranodal Tutulum Gösteren Rosai-Dorfman Hastalığı: Olgu Bildirimi Ve Tartışma-Olgu Sunumu”. Deneysel ve Klinik Tıp Dergisi 21/3 (December 1, 2009). https://doi.org/10.5835/jecm.v21i3.102.
JAMA
1.Pınarlı. DG, Yıldız DL, Dağdemir . DA, Çelebi DM, Acar DS. Ekstranodal Tutulum Gösteren Rosai-Dorfman Hastalığı: Olgu Bildirimi ve Tartışma-Olgu Sunumu. J. Exp. Clin. Med. 2009;21. doi:10.5835/jecm.v21i3.102.
MLA
Pınarlı., Dr.F. G., et al. “Ekstranodal Tutulum Gösteren Rosai-Dorfman Hastalığı: Olgu Bildirimi Ve Tartışma-Olgu Sunumu”. Deneysel Ve Klinik Tıp Dergisi, vol. 21, no. 3, Dec. 2009, doi:10.5835/jecm.v21i3.102.
Vancouver
1.Dr.F. G. Pınarlı., Dr. L. Yıldız, . Dr. A. Dağdemir, Dr. M. Çelebi, Dr. S. Acar. Ekstranodal Tutulum Gösteren Rosai-Dorfman Hastalığı: Olgu Bildirimi ve Tartışma-Olgu Sunumu. J. Exp. Clin. Med. 2009 Dec. 1;21(3). doi:10.5835/jecm.v21i3.102