a) Araştırma makaleleri: Görgül araştırma sonuçlarının detaylı bir şekilde raporlandığı makalelerdir. Araştırma makaleleri, kaynakça dahil 8000 kelimeyi geçmemelidir. Ana başlıklar Garamond 14 punto ve koyu renkli; alt başlıklar ise 12 punto ve koyu renkli olmalıdır. Araştırma makalelerinde bulunması beklenen belli başlı kısımlar şunlardır.
• Özet: Özet; araştırmanın amacı, kapsamı, yöntemi, özgün değeri, temel bulguları ve sonucu gibi önemli kısımlarını içermelidir. En fazla 200 kelimeden oluşmalı, Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmalıdır. Garamond, 1,15 satır aralığı (paragraf: önce 0, sonra 0) ve 10 punto, iki yana yaslı olarak yazılır.
• Giriş: Giriş kısmında araştırma problemi ile bu problemin çözülmeye değer bir önem arz ettiği ortaya konmalı; mevcut literatürün ışığında konunun geçmişi aydınlatılmalı ve mevcut araştırmanın temel yapısı serimlenmelidir. Makalelerde konuya ilişkin tüm literatür (literatüre dair ayrıca başlıklara gerek duyulmaksızın) giriş kısmında da özetlenebilir ve tartışılabilir. Garamond, 1,15 satır aralığı (paragraf: önce 0, sonra 10) ve 12 punto, iki yana yaslı olarak yazılır.
• Literatür Özeti: Araştırmanın bağlamını oluşturan kuramsal alt yapının, kavramsal çerçevenin, ilgili modellerin, tartışmaların, verilerin vb. literatür bilgisinin özetlenmesi için arzu edilirse böyle bir bölüm kullanılabilir. Garamond, 1,15 satır aralığı (paragraf: önce 0, sonra 10) ve 12 punto, iki yana yaslı olarak yazılır.
• Yöntem: Bu kısımda araştırma yöntemi, veri toplama tekniği, örneklem ve örnekleme yöntemi, veri toplama araçları, veri toplama süreci, kullanılan analizler gibi araştırma metodolojisine ilişkin temel bilgiler raporlanmalıdır. Garamond, 1,15 satır aralığı (paragraf: önce 0, sonra 10) ve 12 punto, iki yana yaslı olarak yazılır.
• Bulgular: Bu kısımda analiz bulguları mantıksal bir düzen içerisinde ve bilimsel raporlama tekniklerine uygun biçimde sunulmalıdır. Garamond, 1,15 satır aralığı (paragraf: önce 0, sonra 10) ve 12 punto, iki yana yaslı olarak yazılır.
• Sonuç ve Tartışma: Bu kısımda araştırmanın temel bulguları yorumlanmalı, literatürdeki diğer araştırma sonuçları ile karşılaştırmalı olarak tartışılmalı; araştırmanın güçlü yanları ve sınırlılıkları ortaya konmalı, gelecek araştırmalara ilişkin öngörüler paylaşılmalıdır. Garamond, 1,15 satır aralığı (paragraf: önce 0, sonra 10) ve 12 punto olarak yazılır.
• Kaynakça: Metin içerisinde atıfta bulunulan tüm kaynaklar, dergi kurallarına (güncel APA standartları) uygun biçimde kaynakçada yer almalıdır. Kaynaklar alfabetik sıraya göre ve her yazar için kronolojik sıra ile verilmelidir. Garamond, 1,15 satır aralığı (paragraf: önce 0, sonra 10) ve 12 punto, asılı olarak yazılır.
b) Derleme makaleler: Derleme makale, belirli bir konu hakkında daha önce yayımlanmış araştırmaların derlendiği, ilgili konunun genel görüntüsünü ve değerlendirmesini sunan bilimsel yayındır. Araştırma makalelerine ilişkin kurallar ve içerik şartları derleme makaleler için de kullanılır.
c) Kitap incelemeleri: Akademik kitap incelemeleri, bir kitabın özetlendiği, analiz edildiği, karşılaştırmalara tabi tutulduğu ve eleştirildiği yayınlardır. Dergiye gönderilen kitap değerlendirmeleri 3000 kelimeyi aşmamalıdır. Yazım kuralları bakımından araştırma makaleleri ve derleme makalelerle benzerlik göstermekle birlikte kitap incelemelerinde bölümlendirme yapmak, alt başlıklar oluşturmak veya (metin içi atıflar yoksa) kaynakça listesi hazırlamak zorunlu değildir.