İşletmelerin Büyümeleri ile Kurumsallaşma Gereksinimi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi: Sakarya İli Örneği

Volume: 3 Number: 2 April 1, 2015
  • Uğur Türk
  • Gültekin Yıldız
TR EN

İşletmelerin Büyümeleri ile Kurumsallaşma Gereksinimi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi: Sakarya İli Örneği

Abstract

Bu çalışmanın amacı; İşletmelerin büyümeleri ile kurumsallaşma gereksinimleri arasında bir ilişkinin mevcut olup olmadığını incelemektir, çalışma sağlıklı bir büyümenin hangi kurumsal çerçevede gerçekleştirilebileceğine dair bulguları içermesi açısından önem taşımaktadır. Bu amaçla farklı büyüklük ve sektörlerdeki firmaların daha yoğun şekilde yer almakta olduğu Sakarya 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyette bulunan, firmalara yönelik anket yapılmıştır. Çalışma sonucunda, firmalardaki büyümenin başlangıç aşamasında, kurumsal değerler önemliyken, büyüme süreciyle birlikte standartlar, süreçlerin planlanması, profesyonel çalışma ekibi ve değişik faktörlerin farklı seviyelerde önem taşıdığı sonucuna varılmıştır.

Keywords

References

  1. Baykal, Adnan Nur (2004), Mektuplarla Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma (Babalar, Oğullar ve Kızlar), 2.Baskı, Sistem Yayıncılık, İstanbul.
  2. Cardozo, R., N. Brian Harmon, A. Ardishvili (1995), Understanding New Business Growth, International Enterpreneurship, New York.
  3. Carney, Karen, Gedajloviç, Eric (2002), “The Co-evolution of Instituonal Environments and Organizational Strategies: The Rise of Family Business Groups in the asean Region”, Organization Studies C.23, S. 1, 1 -29.
  4. Çarıkçı, H., Murat O., Songül S. (2002) “Küçük ve Orta Ölçekli Üretim İşletmelerinde Kriz Dönemine Özgü Finansman Sorunları ve Alternatif Pazarlama Stratejileri , Göller Bölgesi İşletmelerine Yönelik Bir Araştırma” Süleyman Demirel Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, Sayı:7, Isparta.
  5. Ertaş, Aysel, (1996), Hastanelerin Kurumsallaşma Düzeyine Yönelik Bir Araştırma, Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, T.C. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi, İstanbul.
  6. Karpuzoğlu, Ebru (2004), Büyüyen ve Gelişen Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma, 4. Baskı, Hayat Yayınları, İstanbul.
  7. Katzenbach, Jon (1992), Managing at the Speed of Change, Villard Boks, New York.
  8. Levinthal, Daniel, Myatt, Jennifer (1994), “Co-evolution of Capabilities and Industry: The Evolution of Mutual Fund Processing”, Strategic Management Journal, C. 15, p.45-62.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Uğur Türk This is me

Gültekin Yıldız This is me

Publication Date

April 1, 2015

Submission Date

-

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2015 Volume: 3 Number: 2

APA
Türk, U., & Yıldız, G. (2015). İşletmelerin Büyümeleri ile Kurumsallaşma Gereksinimi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi: Sakarya İli Örneği. Siyaset, Ekonomi Ve Yönetim Araştırmaları Dergisi, 3(2), 1-22. https://izlik.org/JA99WT64FZ
AMA
1.Türk U, Yıldız G. İşletmelerin Büyümeleri ile Kurumsallaşma Gereksinimi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi: Sakarya İli Örneği. Siyaset, Ekonomi ve Yönetim Araştırmaları Dergisi. 2015;3(2):1-22. https://izlik.org/JA99WT64FZ
Chicago
Türk, Uğur, and Gültekin Yıldız. 2015. “İşletmelerin Büyümeleri Ile Kurumsallaşma Gereksinimi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi: Sakarya İli Örneği”. Siyaset, Ekonomi Ve Yönetim Araştırmaları Dergisi 3 (2): 1-22. https://izlik.org/JA99WT64FZ.
EndNote
Türk U, Yıldız G (April 1, 2015) İşletmelerin Büyümeleri ile Kurumsallaşma Gereksinimi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi: Sakarya İli Örneği. Siyaset, Ekonomi ve Yönetim Araştırmaları Dergisi 3 2 1–22.
IEEE
[1]U. Türk and G. Yıldız, “İşletmelerin Büyümeleri ile Kurumsallaşma Gereksinimi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi: Sakarya İli Örneği”, Siyaset, Ekonomi ve Yönetim Araştırmaları Dergisi, vol. 3, no. 2, pp. 1–22, Apr. 2015, [Online]. Available: https://izlik.org/JA99WT64FZ
ISNAD
Türk, Uğur - Yıldız, Gültekin. “İşletmelerin Büyümeleri Ile Kurumsallaşma Gereksinimi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi: Sakarya İli Örneği”. Siyaset, Ekonomi ve Yönetim Araştırmaları Dergisi 3/2 (April 1, 2015): 1-22. https://izlik.org/JA99WT64FZ.
JAMA
1.Türk U, Yıldız G. İşletmelerin Büyümeleri ile Kurumsallaşma Gereksinimi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi: Sakarya İli Örneği. Siyaset, Ekonomi ve Yönetim Araştırmaları Dergisi. 2015;3:1–22.
MLA
Türk, Uğur, and Gültekin Yıldız. “İşletmelerin Büyümeleri Ile Kurumsallaşma Gereksinimi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi: Sakarya İli Örneği”. Siyaset, Ekonomi Ve Yönetim Araştırmaları Dergisi, vol. 3, no. 2, Apr. 2015, pp. 1-22, https://izlik.org/JA99WT64FZ.
Vancouver
1.Uğur Türk, Gültekin Yıldız. İşletmelerin Büyümeleri ile Kurumsallaşma Gereksinimi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi: Sakarya İli Örneği. Siyaset, Ekonomi ve Yönetim Araştırmaları Dergisi [Internet]. 2015 Apr. 1;3(2):1-22. Available from: https://izlik.org/JA99WT64FZ