Book Review

Enver Osman Kaan. İktisadın Fıkıhtaki Yeri ve Yapısı (İstanbul: İFAV Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı Yayınları, 2021), 234 s.

Number: 2 June 30, 2025
TR EN

Enver Osman Kaan. İktisadın Fıkıhtaki Yeri ve Yapısı (İstanbul: İFAV Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı Yayınları, 2021), 234 s.

Öz

Mal edinme duygusu insanın doğuştan sahip olduğu bir duygudur. Bu sebeple mal sahibi olmak isteyen insan arzu ettiği mala kavuşabilmek için çeşitli sözleşmeler yapar. Ancak Allah’ın rızasını kazanmayı arzu eden kişinin faiz gibi Allah’ın haram kıldığı sözleşmelerden uzak durması ve dolayısıyla yapılan sözleşmelerin fıkhın genel ilkelerine aykırı olmaması gerekir. İşte bu durum kişiyi İslam iktisadının temel özellikleri hakkında genel bir bilgiye sahip olmaya sevk eder. Bu anlamda Enver Osman Kaan’ın İktisadın Fıkıhtaki Yeri ve Yapısı adlı eseri kişiye İslam iktisadına dair genel bir bilgi sahip olma imkânı sunmaktadır.

Anahtar Kelimeler

References

  1. Kaan, Enver Osman. İktisadın Fıkıhtaki Yeri ve Yapısı. İstanbul: İFAV Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı Yayınları, 1. Basım, 2021.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

Islamic Law

Journal Section

Book Review

Early Pub Date

June 26, 2025

Publication Date

June 30, 2025

Submission Date

March 15, 2025

Acceptance Date

May 16, 2025

Published in Issue

Year 2025 Number: 2

ISNAD
Ertürk, Kübra. “Enver Osman Kaan. İktisadın Fıkıhtaki Yeri Ve Yapısı (İstanbul: İFAV Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı Yayınları, 2021), 234 S”. Sinop İlahiyat Dergisi. 2 (June 1, 2025): 88-91. https://izlik.org/JA83CP57XL.