BibTex RIS Cite

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI KOMPOZİSYON VE ORKESTRA ŞEFLİĞİ ANASANAT DALI LİSANS PROGRAM YETERLİLİKLERİNİN İRDELENMESİ

Year 2016, Issue: 3, 0 - 0, 15.07.2016

Abstract

Yükseköğretim Kurulu, 2000’li yılların başında Avrupa ülkeleri Yükseköğretim kurumları ile ortak bir alan oluşturmak ve bu kapsamda Avrupa boyutunda yükseköğretim kurumlarının yeniden yapılanması ve yükseköğretimde hareketlilik, açıklık ve denkliğin sağlanabilmesi amacıyla Bologna Süreci çerçevesinde bir çalışma başlatmıştır. Bu çalışma kapsamında Hacettepe Üniversitesi Ankara devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı’nda yürütülen Bando Şefliği ve Kompozisyon lisans programları Bologna süreci ilkelerine göre güncellenmiştir.

Bu çalışmanın amacı, Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı lisans programlarının hazırlama-uygulama- değerlendirme-düzeltme aşamalarından geçirilerek geliştirilmelerine katkı sağlamak ve bu alanlarda çalışmalar yapan akademisyenlere yararlı olabilecek bilgi kaynağı oluşturmaktır.

Bu çalışmada, Bando Şefliği Sanat Dalı Lisans Program Yeterlilikleri ve Kompozisyon Sanat Dalı Lisans Program Yeterlilikleri ile bu programlarda yer alan dersler ilişkilendirilmiş ve öğrenme çıktıları irdelenmiştir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda söz konusu programlardaki zayıflıklara yönelik bazı önerilerde bulunulmuştur. 

Year 2016, Issue: 3, 0 - 0, 15.07.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Doğan Çakar

Halil Levent Kuterdem

Publication Date July 15, 2016
Published in Issue Year 2016 Issue: 3

Cite

APA Çakar, D., & Kuterdem, H. L. (2016). HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI KOMPOZİSYON VE ORKESTRA ŞEFLİĞİ ANASANAT DALI LİSANS PROGRAM YETERLİLİKLERİNİN İRDELENMESİ. Sahne Ve Müzik(3).
AMA Çakar D, Kuterdem HL. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI KOMPOZİSYON VE ORKESTRA ŞEFLİĞİ ANASANAT DALI LİSANS PROGRAM YETERLİLİKLERİNİN İRDELENMESİ. Sahne ve Müzik. July 2016;(3).
Chicago Çakar, Doğan, and Halil Levent Kuterdem. “HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI KOMPOZİSYON VE ORKESTRA ŞEFLİĞİ ANASANAT DALI LİSANS PROGRAM YETERLİLİKLERİNİN İRDELENMESİ”. Sahne Ve Müzik, no. 3 (July 2016).
EndNote Çakar D, Kuterdem HL (July 1, 2016) HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI KOMPOZİSYON VE ORKESTRA ŞEFLİĞİ ANASANAT DALI LİSANS PROGRAM YETERLİLİKLERİNİN İRDELENMESİ. Sahne ve Müzik 3
IEEE D. Çakar and H. L. Kuterdem, “HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI KOMPOZİSYON VE ORKESTRA ŞEFLİĞİ ANASANAT DALI LİSANS PROGRAM YETERLİLİKLERİNİN İRDELENMESİ”, Sahne ve Müzik, no. 3, July 2016.
ISNAD Çakar, Doğan - Kuterdem, Halil Levent. “HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI KOMPOZİSYON VE ORKESTRA ŞEFLİĞİ ANASANAT DALI LİSANS PROGRAM YETERLİLİKLERİNİN İRDELENMESİ”. Sahne ve Müzik 3 (July 2016).
JAMA Çakar D, Kuterdem HL. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI KOMPOZİSYON VE ORKESTRA ŞEFLİĞİ ANASANAT DALI LİSANS PROGRAM YETERLİLİKLERİNİN İRDELENMESİ. Sahne ve Müzik. 2016.
MLA Çakar, Doğan and Halil Levent Kuterdem. “HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI KOMPOZİSYON VE ORKESTRA ŞEFLİĞİ ANASANAT DALI LİSANS PROGRAM YETERLİLİKLERİNİN İRDELENMESİ”. Sahne Ve Müzik, no. 3, 2016.
Vancouver Çakar D, Kuterdem HL. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI KOMPOZİSYON VE ORKESTRA ŞEFLİĞİ ANASANAT DALI LİSANS PROGRAM YETERLİLİKLERİNİN İRDELENMESİ. Sahne ve Müzik. 2016(3).