TR
EN
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ AÇISINDAN KARİYER YÖNETİMİ
Abstract
Günümüz yönetim anlayışında örgütlerin başarısında en önemli rolü oynayan unsur insanların beceri ve yeteneklerinin sürekli geliştirilmesidir. İnsanların gelişmeye açık olması, örgütlere kariyer planlaması ve kariyer geliştirme yöntemlerini uygulayarak daha etkin ve verimli olma fırsatını vermektedir. Bugün işletme yönetimi açısından bireyler herhangi bir ilerleme olmaksızın aynı işte bilgilerini ve becerilerini geliştirerek kariyer sağlayabilirler. Böylece kendini gerçekleştirme ihtiyacını karşılayan bireyler yaptıkları işten daha fazla tatmin olma ve gurur duyma imkanına kavuşurlar. Örgütler ise, teknolojinin hızla geliştiği, yeni iş yöntemlerinin ortaya çıktığı, işgören tatmin ve motivasyon faktörlerinin çoğalıp çeşitlendiği şartlarda çalışanlarını kariyer planlaması ve kariyer geliştirmesi ile sürekli dinamik, tatminkar ve örgütün gelecekteki taleplerine hazır tutabilirler. Böylece kariyer planlama ve kariyer geliştirme ile insan kaynakları etkili kullanılabilir, hızlı rekabet şartlarına uyum sağlanabilir.
Keywords
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
-
Publication Date
June 1, 2001
Submission Date
June 1, 2001
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 2001 Volume: 1 Number: 1-2
APA
İrmiş, A., & Bayrak, S. (2001). İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ AÇISINDAN KARİYER YÖNETİMİ. Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 1(1-2), 177-186. https://izlik.org/JA42PP47YB
AMA
1.İrmiş A, Bayrak S. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ AÇISINDAN KARİYER YÖNETİMİ. SUSEAD. 2001;1(1-2):177-186. https://izlik.org/JA42PP47YB
Chicago
İrmiş, Ayşe, and Sabahat Bayrak. 2001. “İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ AÇISINDAN KARİYER YÖNETİMİ”. Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi 1 (1-2): 177-86. https://izlik.org/JA42PP47YB.
EndNote
İrmiş A, Bayrak S (June 1, 2001) İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ AÇISINDAN KARİYER YÖNETİMİ. Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi 1 1-2 177–186.
IEEE
[1]A. İrmiş and S. Bayrak, “İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ AÇISINDAN KARİYER YÖNETİMİ”, SUSEAD, vol. 1, no. 1-2, pp. 177–186, June 2001, [Online]. Available: https://izlik.org/JA42PP47YB
ISNAD
İrmiş, Ayşe - Bayrak, Sabahat. “İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ AÇISINDAN KARİYER YÖNETİMİ”. Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi 1/1-2 (June 1, 2001): 177-186. https://izlik.org/JA42PP47YB.
JAMA
1.İrmiş A, Bayrak S. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ AÇISINDAN KARİYER YÖNETİMİ. SUSEAD. 2001;1:177–186.
MLA
İrmiş, Ayşe, and Sabahat Bayrak. “İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ AÇISINDAN KARİYER YÖNETİMİ”. Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi, vol. 1, no. 1-2, June 2001, pp. 177-86, https://izlik.org/JA42PP47YB.
Vancouver
1.Ayşe İrmiş, Sabahat Bayrak. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ AÇISINDAN KARİYER YÖNETİMİ. SUSEAD [Internet]. 2001 Jun. 1;1(1-2):177-86. Available from: https://izlik.org/JA42PP47YB