BibTex RIS Cite

SOSYAL SPOR PAZARLAMASI

Year 2008, Volume: 3 Issue: 2, 27 - 38, 01.12.2008

Abstract

Bazı fikirlerin topluma benimsetilmesi, düşünce ve davranış kalıplarında gerekli değişikliklerin yapılabilmesi, geniş yankılar uyandıracak sosyal kampanyaları gerektirmektedir. Etkin bir sosyal kampanyanın düzenlenmesinde ise pazarlamaya ihtiyaç duyulmaktadır. Sosyal bir fikri topluma benimsetmek ve bu konuda olumlu davranış değişikliği yaratmak amacıyla düzenlenen pazarlama faaliyetleri sosyal pazarlamanın kapsamına girmektedir. Spor için talep oluşturulması ve spora olan talebin artırılması toplumda spor yapanların sayısını artırmak suretiyle halk sağlığının seviyesini yükselttiğinden, ülkeler bir sosyal tutundurma faaliyeti ile sporu yaygınlaştırmaya çalışmaktadırlar. Bireylerde sağlıklı yaşam bilincinin gelişmesi, yaşam tarzının iyileştirilmesi ve riskli davranışlardan kaçınarak bu konuda olumlu davranışları benimsemesi beklenir. Kişilerin spor konusundaki tutumlarının belirlenmesi ve var olan bu tutumlar doğrultusunda davranış değiştirilmesi hedeflenmelidir. Toplumun yapısını oluşturan toplumsal ilişkiler ağının ve bunları belirleyen kurumların değişmesi toplumsal değişim açısından önem taşır. Değişim küçük veya büyük boyutlu, önemli veya önemsiz olabilir. Önemli olan değişimin toplum üzerinde yarattığı etkidir. Fiziksel aktivitenin faydalı olduğunu düşünen, ancak bunu uygulamaya dökmeyen kitlenin davranışlarını değiştirebilmek, spor ile ilgili var olan yanlış düşünce ve davranışları doğrularıyla yer değiştirebilmek, kişilerin günlük aktivitelerini egzersizle ilişkilendirebilmek, toplum içi şiddetin azaltılabilmesinde sporun rolünü artırabilmek için, toplumun iyi analiz edilmesi ve buna göre bir sosyal spor pazarlama planlanması ve uygulaması yapılması gerekmektedir. Türk toplumunun değişime direnç gösteren bir yapıda olmasından dolayı sosyal antropologlarla işbirliği yapılmalı, özel sektör ve devletin sosyal spor pazarlamasının desteklerinin artırılması, kanaat önderlerinin fiziksel aktivite konusunda toplumu etkileyebilecek katılımları, çocuklar için askeri düzen çalışmalarından sıyrılarak eğlenceli ve keyif alabilecekleri spor aktivitelerinin derslerde sunumunun başarının anahtarı olacağı düşünülmektedir.

Year 2008, Volume: 3 Issue: 2, 27 - 38, 01.12.2008

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language English
Journal Section Articles
Authors

Hakan Ünal This is me

Sümmani Ekici This is me

Publication Date December 1, 2008
Published in Issue Year 2008 Volume: 3 Issue: 2

Cite

APA Ünal, H., & Ekici, S. (2008). SOSYAL SPOR PAZARLAMASI. Spor Yönetimi Ve Bilgi Teknolojileri, 3(2), 27-38.
AMA Ünal H, Ekici S. SOSYAL SPOR PAZARLAMASI. Spor Yönetimi ve Bilgi Teknolojileri. December 2008;3(2):27-38.
Chicago Ünal, Hakan, and Sümmani Ekici. “SOSYAL SPOR PAZARLAMASI”. Spor Yönetimi Ve Bilgi Teknolojileri 3, no. 2 (December 2008): 27-38.
EndNote Ünal H, Ekici S (December 1, 2008) SOSYAL SPOR PAZARLAMASI. Spor Yönetimi ve Bilgi Teknolojileri 3 2 27–38.
IEEE H. Ünal and S. Ekici, “SOSYAL SPOR PAZARLAMASI”, Spor Yönetimi ve Bilgi Teknolojileri, vol. 3, no. 2, pp. 27–38, 2008.
ISNAD Ünal, Hakan - Ekici, Sümmani. “SOSYAL SPOR PAZARLAMASI”. Spor Yönetimi ve Bilgi Teknolojileri 3/2 (December 2008), 27-38.
JAMA Ünal H, Ekici S. SOSYAL SPOR PAZARLAMASI. Spor Yönetimi ve Bilgi Teknolojileri. 2008;3:27–38.
MLA Ünal, Hakan and Sümmani Ekici. “SOSYAL SPOR PAZARLAMASI”. Spor Yönetimi Ve Bilgi Teknolojileri, vol. 3, no. 2, 2008, pp. 27-38.
Vancouver Ünal H, Ekici S. SOSYAL SPOR PAZARLAMASI. Spor Yönetimi ve Bilgi Teknolojileri. 2008;3(2):27-38.