BibTex RIS Cite

Di̇key Bahçe ve Türki̇ye’deki̇ Uygulamaları

Year 2015, Volume: 8 Issue: 1, 67 - 70, 01.02.2015

Abstract

Dikey bahçeler, yapıların dış yüzeylerinde ve topraksız ortamda canlı bitki yetiştirilmesi esasına dayalıdır ve kentlerde yeşil alanların
etkisinin artırılmasına yönelik bir uygulamadır. Geniş bahçelere sahip olmak için yeterli alanın olmadığı ve doğadan kopmuş büyük kentler
için ekolojik bir yaklaşım olan dikey bahçelerin çok yönlü pozitif çevresel etkileri bulunmaktadır. Dikey bahçe uygulamaları, Avrupa ülkeleri
başta olmak üzere tüm dünyada hızla artmaktadır. Bu çalışmada; dikey bahçelerin özellikleri, uygulama yöntemleri, Türkiye’deki dikey bahçe
uygulamaları ile bu uygulamalarda en çok kullanılan bitki türleri belirlenmiş, öneriler geliştirilmiştir. Böylece, Türkiye’deki kentlerde alternatif
yeşil alanlar yaratmak, ekolojik sürdürülebilirliği sağlamak ve kentin gelişimine katkıda bulunmak hedeflenmiştir.

Vertical Garden and Practices in Turkey

Year 2015, Volume: 8 Issue: 1, 67 - 70, 01.02.2015

Abstract

The concept of green areas, gradually building our cities, and concretion is gaining importance day by day. Vertical gardens are based on the principle of plants growing on the outer surfaces of the buildings and soilless environment, and they are an applied to increase the effect of green spaces in urban areas. Vertical gardens are an ecological approach for major cities having insufficient lands to develope large gardens, and damaged nature. Vertical gardens have multiple positive impacts on environment. Their applications are rapidly increasing especially in European countries and all over the world. In this study, properties of vertical gardens, methods of application, vertical gardening practices in Turkey and plant species used in this vertical gardens are intended to be examined. And so, creating alternative green ones in cities of Türkiye and ensuring sustainability are thought to contribute to the work to be done

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA84JR26GJ
Journal Section Research Article
Authors

Aysun Çelik This is me

Elvan Ender This is me

Murat Zencirkıran This is me

Publication Date February 1, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 8 Issue: 1

Cite

APA Çelik, A., Ender, E., & Zencirkıran, M. (2015). Di̇key Bahçe ve Türki̇ye’deki̇ Uygulamaları. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, 8(1), 67-70.
AMA Çelik A, Ender E, Zencirkıran M. Di̇key Bahçe ve Türki̇ye’deki̇ Uygulamaları. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). February 2015;8(1):67-70.
Chicago Çelik, Aysun, Elvan Ender, and Murat Zencirkıran. “Di̇key Bahçe Ve Türki̇ye’deki̇ Uygulamaları”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 8, no. 1 (February 2015): 67-70.
EndNote Çelik A, Ender E, Zencirkıran M (February 1, 2015) Di̇key Bahçe ve Türki̇ye’deki̇ Uygulamaları. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 8 1 67–70.
IEEE A. Çelik, E. Ender, and M. Zencirkıran, “Di̇key Bahçe ve Türki̇ye’deki̇ Uygulamaları”, Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online), vol. 8, no. 1, pp. 67–70, 2015.
ISNAD Çelik, Aysun et al. “Di̇key Bahçe Ve Türki̇ye’deki̇ Uygulamaları”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 8/1 (February 2015), 67-70.
JAMA Çelik A, Ender E, Zencirkıran M. Di̇key Bahçe ve Türki̇ye’deki̇ Uygulamaları. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2015;8:67–70.
MLA Çelik, Aysun et al. “Di̇key Bahçe Ve Türki̇ye’deki̇ Uygulamaları”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, vol. 8, no. 1, 2015, pp. 67-70.
Vancouver Çelik A, Ender E, Zencirkıran M. Di̇key Bahçe ve Türki̇ye’deki̇ Uygulamaları. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2015;8(1):67-70.