BibTex RIS Cite

Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Year 2012, Issue: 1 - Year: 2012 Issue: 1, 82 - 85, 01.02.2012

Abstract

Bu araştırma 2006-2007 ve 2007-2008 yetiştirme döneminde bazı makarnalık buğday çeşitlerinin kuru ve sulu koşullarda
performanslarını tespit etmek amacıyla Konya merkez lokasyonunda yürütülmüştür. Kuru koşullarda Kızıltan-91, Kunduru-1149,
Mirzabey-2000 ve Altıntaş çeşitleri, sulu koşullarda ise Meram-2002, Kümbet-2000, Yelken-2000, Ç-1252 ve Selçuklu-97 çeşitleri
kullanılmıştır. Kuru koşullarda tane verimi 240.80-364.42 kg/da, bin tane ağırlığı 36.08-38.00 gr, protein oranı % 15.79-16.54, mini SDS
6.25-7.12 ml, renk değeri (b) 17.65-20.29 aralıklarında değişmiştir. Sulu koşullarda tane verimi 337.96-465.11 kg/da, bin tane ağırlığı
33.45-40.14 gr, protein oranı %16.16-17.05, mini SDS 5.37-6.97 ml ve renk değeri (b) 16.94-20.04 aralıklarında değişmiştir

Determination of quality properties of some durum wheat varieties

Year 2012, Issue: 1 - Year: 2012 Issue: 1, 82 - 85, 01.02.2012

Abstract

This research was conducted to determine performance of some durum wheat varieties in central location of Konya under dry and irrigated conditions in 2006-2007 and 2007-2008 growing seasons periods. Kızıltan-91, Kunduru-1149, Mirzabey-2000 and Altıntaş varieties were used in dry conditions. Meram-2002, Kümbet-2000, Yelken-2000, Ç-1252 and Selçuklu-97 varieties were used in irrigated conditions. The grain yield of varieties changed in the range of 240.80-364.42 kg/da, thousand grain weight changed in the range of 36.0838.00 g, protein ratio changed in the range of 15.79-16.54 %, micro SDS changed in the range of 6.25-7.12 ml, colour values changed in the range of (b) 17.65-20.29 in dry conditions. The grain yield of varieties changed in the range of 337.96-465.11 kg/da, thousand grain weight changed in the range of 33.45-40.14 g, protein ratio changed in the range of 16.16-17.05 %, micro SDS changed in the range of 5.37-6.97 ml, colour values changed in the range of (b) 16.94-20.04 in irrigated conditions

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA36TD65MA
Journal Section Research Article
Authors

Seydi Aydoğan This is me

Mehmet Şahin This is me

Aysun Göçmen Akçacık This is me

Yüksel Kaya This is me

İbrahim Kara This is me

Musa Türköz This is me

Mevlüt Akçura This is me

Publication Date February 1, 2012
Published in Issue Year 2012 Issue: 1 - Year: 2012 Issue: 1

Cite

APA Aydoğan, S., Şahin, M., Göçmen Akçacık, A., Kaya, Y., et al. (2012). Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi(1), 82-85.
AMA Aydoğan S, Şahin M, Göçmen Akçacık A, Kaya Y, Kara İ, Türköz M, Akçura M. Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). February 2012;(1):82-85.
Chicago Aydoğan, Seydi, Mehmet Şahin, Aysun Göçmen Akçacık, Yüksel Kaya, İbrahim Kara, Musa Türköz, and Mevlüt Akçura. “Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, no. 1 (February 2012): 82-85.
EndNote Aydoğan S, Şahin M, Göçmen Akçacık A, Kaya Y, Kara İ, Türköz M, Akçura M (February 1, 2012) Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 1 82–85.
IEEE S. Aydoğan, “Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi”, Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online), no. 1, pp. 82–85, February 2012.
ISNAD Aydoğan, Seydi et al. “Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 1 (February 2012), 82-85.
JAMA Aydoğan S, Şahin M, Göçmen Akçacık A, Kaya Y, Kara İ, Türköz M, Akçura M. Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2012;:82–85.
MLA Aydoğan, Seydi et al. “Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, no. 1, 2012, pp. 82-85.
Vancouver Aydoğan S, Şahin M, Göçmen Akçacık A, Kaya Y, Kara İ, Türköz M, Akçura M. Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2012(1):82-5.