Book Review

KUR’ÂN-I KERİM’İN İKİLİ ANLATIM ÜSLUBU BAĞLAMINDA TERĞÎB VE TERHÎB

Volume: 1 Number: 2 October 31, 2017
TR

KUR’ÂN-I KERİM’İN İKİLİ ANLATIM ÜSLUBU BAĞLAMINDA TERĞÎB VE TERHÎB

Abstract

Müslümanların kutsal kitabı olarak Kur’ân’ı Kerim’in, gerek içerdiği hakikatleri gerekse de bu hakikatleri dile getirirken kullandığı ifade biçimleri, Müslümanlar tarafından daima etkileyici kabul edilmiştir. Bu sebeple özellikle bilimsel çalışmalar bağlamında onun sadece içeriği değil, üslup özellikleri de araştırmalara konu edilmiştir. Bu süreç günümüz araştırmacıları tarafından da sürdürülmeye devam etmektedir. Burada tanıtımını ve değerlendirmesini hedeflediğimiz çalışmanın kapsamı da Kur’ân’ın genelde üslup özelliklerini, özelde de terğîb ve terhîb bağlamında ikili anlatım biçimini incelemektedir. Yazar çalışmasını temelde üç bölüme ayırarak konuyu soruşturmaktadır. İlk bölümde genel olarak Kur’ân’ın anlatım üslupları, çalışmaya bir giriş mahiyetinde ele alınmaktadır.

Keywords

References

  1. Ertuğrul, Osman, “İbn Âşûr’un Gündeme Getirdiği Bir Kavram: Mübtekerâtu’l-Kur’ân”, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi sosyal Bilimler Dergisi, 2016, c. XVII, sy., 2, ss. 17-48. Görmez, Hatice, Kur'an-ı Kerim'in İkili Anlatım Üslubu Bağlamında Tergîb ve Terhîb, İstanbul: Kur'ân Araştırmaları Merkezi Yayınları, Nisan 2017. İbn Âşûr, Muhammed et-Tâhir, Tefsiru’t-tahrir ve’t-tenvir, (Tunus: Daru Sahnûn, ty.), (I-XXX). Recebî, Îman b. Muhammed b. Âmir, et-Terğîb ve’t-terhîb fi’l-Kur’âni’l-Kerim –Dirâse mevzûî-, (Dirâse Mâcistır), Câmiatu Âli’l-Beyt, Ürdün, 2004.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

Religious Studies

Journal Section

Book Review

Authors

Publication Date

October 31, 2017

Submission Date

October 2, 2017

Acceptance Date

October 3, 2017

Published in Issue

Year 2017 Volume: 1 Number: 2

APA
Büyük, E. (2017). KUR’ÂN-I KERİM’İN İKİLİ ANLATIM ÜSLUBU BAĞLAMINDA TERĞÎB VE TERHÎB. Tefsir Araştırmaları Dergisi, 1(2), 311-315. https://izlik.org/JA25DN49UZ
AMA
1.Büyük E. KUR’ÂN-I KERİM’İN İKİLİ ANLATIM ÜSLUBU BAĞLAMINDA TERĞÎB VE TERHÎB. TADER. 2017;1(2):311-315. https://izlik.org/JA25DN49UZ
Chicago
Büyük, Enes. 2017. “KUR’ÂN-I KERİM’İN İKİLİ ANLATIM ÜSLUBU BAĞLAMINDA TERĞÎB VE TERHÎB”. Tefsir Araştırmaları Dergisi 1 (2): 311-15. https://izlik.org/JA25DN49UZ.
EndNote
Büyük E (October 1, 2017) KUR’ÂN-I KERİM’İN İKİLİ ANLATIM ÜSLUBU BAĞLAMINDA TERĞÎB VE TERHÎB. Tefsir Araştırmaları Dergisi 1 2 311–315.
IEEE
[1]E. Büyük, “KUR’ÂN-I KERİM’İN İKİLİ ANLATIM ÜSLUBU BAĞLAMINDA TERĞÎB VE TERHÎB”, TADER, vol. 1, no. 2, pp. 311–315, Oct. 2017, [Online]. Available: https://izlik.org/JA25DN49UZ
ISNAD
Büyük, Enes. “KUR’ÂN-I KERİM’İN İKİLİ ANLATIM ÜSLUBU BAĞLAMINDA TERĞÎB VE TERHÎB”. Tefsir Araştırmaları Dergisi 1/2 (October 1, 2017): 311-315. https://izlik.org/JA25DN49UZ.
JAMA
1.Büyük E. KUR’ÂN-I KERİM’İN İKİLİ ANLATIM ÜSLUBU BAĞLAMINDA TERĞÎB VE TERHÎB. TADER. 2017;1:311–315.
MLA
Büyük, Enes. “KUR’ÂN-I KERİM’İN İKİLİ ANLATIM ÜSLUBU BAĞLAMINDA TERĞÎB VE TERHÎB”. Tefsir Araştırmaları Dergisi, vol. 1, no. 2, Oct. 2017, pp. 311-5, https://izlik.org/JA25DN49UZ.
Vancouver
1.Enes Büyük. KUR’ÂN-I KERİM’İN İKİLİ ANLATIM ÜSLUBU BAĞLAMINDA TERĞÎB VE TERHÎB. TADER [Internet]. 2017 Oct. 1;1(2):311-5. Available from: https://izlik.org/JA25DN49UZ