Phillyrea latifolia Akdeniz geleneksel tıbbında kanamayı durdurucu, diüretik ve hipoglisemik olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır. Bu çalışma farklı çözücülerle (etil asetat, metanol ve su) elde edilen P. latifolia L. yapraklarının biyolojik özellikleri (antioksidan ve enzim inhibitör) üzerine odaklanmıştır. Ayrıca, P. latifolia L. ekstraktlarındaki fenoliklerin ve flavonoidlerin miktarı spektrofotometrik yöntemlerle değerlendirildi. Metanol ekstrak yüksek toplam flavonoid içerik gösterdi (68.07 mg RE g-1). Etil asetat ekstraktı güçlü radikal süpürme aktivitesi sergiledi (190.71 mg TE g-1). En iyi CUPRAC aktivitesi methanol ekstraktı tarafından gösterilmiştir (609.38 mg TE g-1). Su ekstraktı (14.83 mg EDTA g-1) metal şelatlama deneyinde yüksek aktivite sergiledi. Sonuçlar etil asetat ekstraktı enzim inhibitor testlerinde yüksek aktivite gösterdi. Elde edilen sonuçlar göz önüne alındığında, P. latifolia L. yaprakları umut verici bir doğal antioksidan kaynağıdır ve bulaşıcı olmayan hastalıkların tedavisi için sağlıklı yararlar sağlayabilir.
Phillyrea latifolia L. is widely used as astringent, diuretic and hypoglycaemic in Mediterranean traditional medicine. This work focused on the biological properties (antioxidant and enzyme inhibitory) of P. latifolia L. leaves extracts, obtained by different solvents (ethyl acetate, methanol and aqueous). The amount of phenolics and flavonoids in P. latifolia L. extracts was also assessed by spectrophotometric methods. The methanol extract showed the highest total flavonoid content (68.07 mg RE g-1). The ethyl acetate extract exhibited stronger DPPH radical scavenging activity (190.71 mg TE g-1). The best CUPRAC activity was shown by the methanol extract (609.38 mg TE g-1). The aqueous extract (14.83 mg EDTA g-1) displayed the highest activity in metal chelating assay. Results showed that ethyl acetate extract indicated the highest activity in enzyme inhibition tests. Considering the obtained data, P. latifolia L. has potential to be used as sources of natural antioxidant and enzyme inhibitor.
Primary Language | English |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | June 18, 2020 |
Published in Issue | Year 2020 Volume: 9 Issue: 1 |
This work is licensed under the Creative Commons Attribution-Non-Commercial-Non-Derivable 4.0 International License.