BibTex RIS Cite

Ada (Adenosine Deaminase) Enzyme Activity and Chromosome Alteration and Determination of the Banding Areas by Msp I Enzyme in Pregnant nMice who Receives des (Diethylstilbestrol) and theis Offspring

Year 1996, Volume: 2 Issue: 3-4, 3 - 8, 01.11.1996

Abstract

Gebelik Döneminde Des (Dietilstilbestrol) Verilen Fareler ve Yavrularında, Ada (Adenozin Deaminaz) Enzim Aktivitesi ile Kromozonal Değişimler ve Msp I Enzimi ile Bant Alanlarının Saptanması

Year 1996, Volume: 2 Issue: 3-4, 3 - 8, 01.11.1996

Abstract

Bu araştırmada farelere gebeliğin 14. gününden başlayarak 5 gün süre iie günlük 5 ug dozunda [Egg xS) mısır yağında çüzündürülen DES [Dietilstilbestrol] oral yolla verildi. İlaçla doğrudan etkileşen küme ve buna ların dişi yavrularından kemik iliği alınıp kromozomal aberasyonlar incelendi. Mep l enzimi ile verdikleri bant atanları saptandı. Ayrıca karaciğer homojenatında ADA (Adenozin deaminaz] aktiviteleri izlendi. Doğrudan ilaçla etkileştirilen anne farelerde hipodiploidi. hiperdipn Ioidi ve toplam sayısal anomalilerde artıs tpaüüS]. telomerde birleşme, sentromerden birleşme ve toplam yapısal anomalilerde artış [pelit,-35) izlendi. ayrıca bu grupta mikroçekirdek ile anafaz köprüsü bulguları dikkat çekti. Bu fareterin dişi yavrularında ise bu anomalilerde anlamlı artış güzlenmedi. l'vlsp 1 enzimi fikse kro— mozomiara uygulandığında dişi fareler ve yavrularında ve kontrollerde. G bant benzeri yapılar oluşturdu. ADA aktivitesi ise dogrudan ilaçta etkileşen farelerde anlamlı

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Yrd.doç.dr. İsmihan Göze This is me

Prof.dr. Ahmet Çolak This is me

Publication Date November 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 2 Issue: 3-4

Cite

APA Göze, Y. İ., & Çolak, P. A. (1996). Gebelik Döneminde Des (Dietilstilbestrol) Verilen Fareler ve Yavrularında, Ada (Adenozin Deaminaz) Enzim Aktivitesi ile Kromozonal Değişimler ve Msp I Enzimi ile Bant Alanlarının Saptanması. Türkiye Ekopatoloji Dergisi, 2(3-4), 3-8.
AMA Göze Yİ, Çolak PA. Gebelik Döneminde Des (Dietilstilbestrol) Verilen Fareler ve Yavrularında, Ada (Adenozin Deaminaz) Enzim Aktivitesi ile Kromozonal Değişimler ve Msp I Enzimi ile Bant Alanlarının Saptanması. Türkiye Ekopatoloji Dergisi. November 1996;2(3-4):3-8.
Chicago Göze, Yrd.doç.dr. İsmihan, and Prof.dr. Ahmet Çolak. “Gebelik Döneminde Des (Dietilstilbestrol) Verilen Fareler Ve Yavrularında, Ada (Adenozin Deaminaz) Enzim Aktivitesi Ile Kromozonal Değişimler Ve Msp I Enzimi Ile Bant Alanlarının Saptanması”. Türkiye Ekopatoloji Dergisi 2, no. 3-4 (November 1996): 3-8.
EndNote Göze Yİ, Çolak PA (November 1, 1996) Gebelik Döneminde Des (Dietilstilbestrol) Verilen Fareler ve Yavrularında, Ada (Adenozin Deaminaz) Enzim Aktivitesi ile Kromozonal Değişimler ve Msp I Enzimi ile Bant Alanlarının Saptanması. Türkiye Ekopatoloji Dergisi 2 3-4 3–8.
IEEE Y. İ. Göze and P. A. Çolak, “Gebelik Döneminde Des (Dietilstilbestrol) Verilen Fareler ve Yavrularında, Ada (Adenozin Deaminaz) Enzim Aktivitesi ile Kromozonal Değişimler ve Msp I Enzimi ile Bant Alanlarının Saptanması”, Türkiye Ekopatoloji Dergisi, vol. 2, no. 3-4, pp. 3–8, 1996.
ISNAD Göze, Yrd.doç.dr. İsmihan - Çolak, Prof.dr. Ahmet. “Gebelik Döneminde Des (Dietilstilbestrol) Verilen Fareler Ve Yavrularında, Ada (Adenozin Deaminaz) Enzim Aktivitesi Ile Kromozonal Değişimler Ve Msp I Enzimi Ile Bant Alanlarının Saptanması”. Türkiye Ekopatoloji Dergisi 2/3-4 (November 1996), 3-8.
JAMA Göze Yİ, Çolak PA. Gebelik Döneminde Des (Dietilstilbestrol) Verilen Fareler ve Yavrularında, Ada (Adenozin Deaminaz) Enzim Aktivitesi ile Kromozonal Değişimler ve Msp I Enzimi ile Bant Alanlarının Saptanması. Türkiye Ekopatoloji Dergisi. 1996;2:3–8.
MLA Göze, Yrd.doç.dr. İsmihan and Prof.dr. Ahmet Çolak. “Gebelik Döneminde Des (Dietilstilbestrol) Verilen Fareler Ve Yavrularında, Ada (Adenozin Deaminaz) Enzim Aktivitesi Ile Kromozonal Değişimler Ve Msp I Enzimi Ile Bant Alanlarının Saptanması”. Türkiye Ekopatoloji Dergisi, vol. 2, no. 3-4, 1996, pp. 3-8.
Vancouver Göze Yİ, Çolak PA. Gebelik Döneminde Des (Dietilstilbestrol) Verilen Fareler ve Yavrularında, Ada (Adenozin Deaminaz) Enzim Aktivitesi ile Kromozonal Değişimler ve Msp I Enzimi ile Bant Alanlarının Saptanması. Türkiye Ekopatoloji Dergisi. 1996;2(3-4):3-8.