BibTex RIS Cite

GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETIMI’NIN ERMENISTAN ve TÜRKIYE’YE YÖNELIK DIŞ POLITIKA TUTUMLARI

Year 2015, Volume: 2 Issue: 1, - , 18.02.2015

Abstract

Tarihsel arka plan bağlamında hem Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) hem de
Ermenistan güçlü ilişkilere sahiptirler. 18 Mart 1992 tarihinde diplomatik ilişkilerin kurulduğuna dair protokolün imzalanmasıyla birlikte ilişkileri daha da çeşitlendiren ve güçlendiren (Turizm, Kültür, Eğitim, Bilim, Askeri ve Askeri Teknik, Tarım, Sağlık, Tıp Alanlarında vb.) anlaşmaların imzalanmaya başladığı göze çarpmaktadır. GKRY ile Ermenistan arasındaki siyasi ilişkilerin profiline bakıldığında ise adı geçen iki devletin, Türkiye aleyhine siyaseten birbirlerine yakın durdukları hatta doğal bir müttefik gibi hareket ederek birçok defa dış politika tutumlarında indirgemeci bir yaklaşım benimsedikleri göze çarpmaktadır. Bu çalışmada dış politika aktörlerinin bu şekilde davranmasına etki eden faktörlerin neler olduğu sorusuna mevcut kaynaklar ışığında cevap aranacaktır.
Anahtar Kelimeler: Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Ermenistan, Resmi
Ziyaretler, Stereotip.

Year 2015, Volume: 2 Issue: 1, - , 18.02.2015

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mehmet Dilek

Publication Date February 18, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 2 Issue: 1

Cite

APA Dilek, M. (2015). GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETIMI’NIN ERMENISTAN ve TÜRKIYE’YE YÖNELIK DIŞ POLITIKA TUTUMLARI. TESAM Akademi Dergisi, 2(1).
AMA Dilek M. GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETIMI’NIN ERMENISTAN ve TÜRKIYE’YE YÖNELIK DIŞ POLITIKA TUTUMLARI. TESAM Akademi Dergisi. January 2015;2(1).
Chicago Dilek, Mehmet. “GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETIMI’NIN ERMENISTAN Ve TÜRKIYE’YE YÖNELIK DIŞ POLITIKA TUTUMLARI”. TESAM Akademi Dergisi 2, no. 1 (January 2015).
EndNote Dilek M (January 1, 2015) GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETIMI’NIN ERMENISTAN ve TÜRKIYE’YE YÖNELIK DIŞ POLITIKA TUTUMLARI. TESAM Akademi Dergisi 2 1
IEEE M. Dilek, “GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETIMI’NIN ERMENISTAN ve TÜRKIYE’YE YÖNELIK DIŞ POLITIKA TUTUMLARI”, TESAM Akademi Dergisi, vol. 2, no. 1, 2015.
ISNAD Dilek, Mehmet. “GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETIMI’NIN ERMENISTAN Ve TÜRKIYE’YE YÖNELIK DIŞ POLITIKA TUTUMLARI”. TESAM Akademi Dergisi 2/1 (January 2015).
JAMA Dilek M. GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETIMI’NIN ERMENISTAN ve TÜRKIYE’YE YÖNELIK DIŞ POLITIKA TUTUMLARI. TESAM Akademi Dergisi. 2015;2.
MLA Dilek, Mehmet. “GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETIMI’NIN ERMENISTAN Ve TÜRKIYE’YE YÖNELIK DIŞ POLITIKA TUTUMLARI”. TESAM Akademi Dergisi, vol. 2, no. 1, 2015.
Vancouver Dilek M. GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETIMI’NIN ERMENISTAN ve TÜRKIYE’YE YÖNELIK DIŞ POLITIKA TUTUMLARI. TESAM Akademi Dergisi. 2015;2(1).