BibTex RIS Cite

TÜRKİYE ve FRANSA ÖRNEKLERİ İLE ULUSLARARASI GÖÇ ve YABANCI DÜŞMANLIĞI

Year 2015, Volume: 2 Issue: 2, 0 - , 29.07.2015

Abstract

AB üyesi olan Romanya’dan Fransa’ya göç eden göçmenlere dahi Fransa, AB’nin birlik içi serbest dolaşım hakkı gibi yasalarını göz ardı ederek ayrımcı politikalar uygulamıştır. Fransa, ülkeye faydası olacak kali�iye göçmenleri seçmiş, diğerlerinin ise ülkeye girişini son derece zorlaştırmıştır. Ayrıca yine bu dönemde bir ulusal kimlik tartışması meydana gelmiş, göçmenlerin Fransız toplumuna uyumuna verilen önem artmıştır. Bu uyumu sağlamaya yönelik toplumda bazı yaptırımlar uygulanmıştır. Laiklik değerine tehdit olarak görülen “başörtüsü” gibi tüm dini objelere karşı çeşitli yasaklar ve dışlamalar meydana gelmiştir (s. 22). Böylelikle toplum üzerinde bir ulusal kimliğe tehdit algısı yaratılmıştır. Birçok göçmenin sınır dışı edilmesini düzenleyen yeni yasalar getirilmiş ve dönemin içişleri bakanı tarafınca da yıllık 200 bin kişiye verilen yasal oturum hakkının 20 bin kişiye indirilmesi teklif edilmiştir (s. 25). Devletin bu söylem ve uygulamaları Fransız olmayana karşı yabancı düşmanlığını yaymış ve derinleştirmiştir. Son olarak yaşanan Charlie Hebdo saldırısı

Year 2015, Volume: 2 Issue: 2, 0 - , 29.07.2015

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language English
Journal Section Articles
Authors

NESLİHAN Özdemir This is me

Publication Date July 29, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 2 Issue: 2

Cite

APA Özdemir, N. (2015). TÜRKİYE ve FRANSA ÖRNEKLERİ İLE ULUSLARARASI GÖÇ ve YABANCI DÜŞMANLIĞI. TESAM Akademi Dergisi, 2(2).
AMA Özdemir N. TÜRKİYE ve FRANSA ÖRNEKLERİ İLE ULUSLARARASI GÖÇ ve YABANCI DÜŞMANLIĞI. TESAM Akademi Dergisi. July 2015;2(2).
Chicago Özdemir, NESLİHAN. “TÜRKİYE Ve FRANSA ÖRNEKLERİ İLE ULUSLARARASI GÖÇ Ve YABANCI DÜŞMANLIĞI”. TESAM Akademi Dergisi 2, no. 2 (July 2015).
EndNote Özdemir N (July 1, 2015) TÜRKİYE ve FRANSA ÖRNEKLERİ İLE ULUSLARARASI GÖÇ ve YABANCI DÜŞMANLIĞI. TESAM Akademi Dergisi 2 2
IEEE N. Özdemir, “TÜRKİYE ve FRANSA ÖRNEKLERİ İLE ULUSLARARASI GÖÇ ve YABANCI DÜŞMANLIĞI”, TESAM Akademi Dergisi, vol. 2, no. 2, 2015.
ISNAD Özdemir, NESLİHAN. “TÜRKİYE Ve FRANSA ÖRNEKLERİ İLE ULUSLARARASI GÖÇ Ve YABANCI DÜŞMANLIĞI”. TESAM Akademi Dergisi 2/2 (July 2015).
JAMA Özdemir N. TÜRKİYE ve FRANSA ÖRNEKLERİ İLE ULUSLARARASI GÖÇ ve YABANCI DÜŞMANLIĞI. TESAM Akademi Dergisi. 2015;2.
MLA Özdemir, NESLİHAN. “TÜRKİYE Ve FRANSA ÖRNEKLERİ İLE ULUSLARARASI GÖÇ Ve YABANCI DÜŞMANLIĞI”. TESAM Akademi Dergisi, vol. 2, no. 2, 2015.
Vancouver Özdemir N. TÜRKİYE ve FRANSA ÖRNEKLERİ İLE ULUSLARARASI GÖÇ ve YABANCI DÜŞMANLIĞI. TESAM Akademi Dergisi. 2015;2(2).