BibTex RIS Cite

MARKA HAKKININ İHLALİ SEBEBİ İLE İLERİ SÜRÜLEBİLECEK TALEPLER BAKIMINDAN KUSUR ŞARTININ VARLIĞI SORUNU

Year 2016, Volume: 2 Issue: 1, 0 - 0, 30.05.2016

Abstract

Marka hakkının korunmasına ilişkin hukuki düzenlemelerin hukuk güvenliğini sağlayacak şekilde açık ve birbiri ile uyum içerisinde olması, marka ve ürün korsanlığı ile mücadelede alınacak tedbirlerin başında gelmektedir. Ancak, 556 sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin (MarkaKHK) “marka hakkının ihlalinde mütecavize karşı ileri sürülebilecek taleplere ilişkin hükümleri”nin yeterince açık ve uyumlu olmadığı görülmektedir. Özellikle, MarkaKHK’nin 61. maddesinin (c) bendinin, 62. maddesinin (c), (d) ve (e) bentlerinin ve MarkaKHK’nin 64. maddesindeki muğlaklıklar, çeşitli tartışmalara sebep olmuştur. Bu tartışmaların başında ise saldırının önlenmesi, durdurulması, ürünlere el koyulması, imhası veya mülkiyet hakkının tanınması talepleri için kusur şartının aranıp aranmayacağı gelmektedir.

Anahtar Kelimeler: Kusur, marka, saldırının önlenmesi ve durdurulması davaları.

Year 2016, Volume: 2 Issue: 1, 0 - 0, 30.05.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Salih Polater

Publication Date May 30, 2016
Submission Date June 7, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 2 Issue: 1

Cite

APA Polater, S. (2016). MARKA HAKKININ İHLALİ SEBEBİ İLE İLERİ SÜRÜLEBİLECEK TALEPLER BAKIMINDAN KUSUR ŞARTININ VARLIĞI SORUNU. Ticaret Ve Fikri Mülkiyet Hukuku Dergisi, 2(1).
AMA Polater S. MARKA HAKKININ İHLALİ SEBEBİ İLE İLERİ SÜRÜLEBİLECEK TALEPLER BAKIMINDAN KUSUR ŞARTININ VARLIĞI SORUNU. TFM. June 2016;2(1).
Chicago Polater, Salih. “MARKA HAKKININ İHLALİ SEBEBİ İLE İLERİ SÜRÜLEBİLECEK TALEPLER BAKIMINDAN KUSUR ŞARTININ VARLIĞI SORUNU”. Ticaret Ve Fikri Mülkiyet Hukuku Dergisi 2, no. 1 (June 2016).
EndNote Polater S (June 1, 2016) MARKA HAKKININ İHLALİ SEBEBİ İLE İLERİ SÜRÜLEBİLECEK TALEPLER BAKIMINDAN KUSUR ŞARTININ VARLIĞI SORUNU. Ticaret ve Fikri Mülkiyet Hukuku Dergisi 2 1
IEEE S. Polater, “MARKA HAKKININ İHLALİ SEBEBİ İLE İLERİ SÜRÜLEBİLECEK TALEPLER BAKIMINDAN KUSUR ŞARTININ VARLIĞI SORUNU”, TFM, vol. 2, no. 1, 2016.
ISNAD Polater, Salih. “MARKA HAKKININ İHLALİ SEBEBİ İLE İLERİ SÜRÜLEBİLECEK TALEPLER BAKIMINDAN KUSUR ŞARTININ VARLIĞI SORUNU”. Ticaret ve Fikri Mülkiyet Hukuku Dergisi 2/1 (June 2016).
JAMA Polater S. MARKA HAKKININ İHLALİ SEBEBİ İLE İLERİ SÜRÜLEBİLECEK TALEPLER BAKIMINDAN KUSUR ŞARTININ VARLIĞI SORUNU. TFM. 2016;2.
MLA Polater, Salih. “MARKA HAKKININ İHLALİ SEBEBİ İLE İLERİ SÜRÜLEBİLECEK TALEPLER BAKIMINDAN KUSUR ŞARTININ VARLIĞI SORUNU”. Ticaret Ve Fikri Mülkiyet Hukuku Dergisi, vol. 2, no. 1, 2016.
Vancouver Polater S. MARKA HAKKININ İHLALİ SEBEBİ İLE İLERİ SÜRÜLEBİLECEK TALEPLER BAKIMINDAN KUSUR ŞARTININ VARLIĞI SORUNU. TFM. 2016;2(1).