Dokuma Bazalt-Cam ve Fındık Kabuğu Takviyeli Polimer Kompozitlerinin Eğilme Dayanımı ve Isı Geçirgenliklerinin İncelenmesi

Volume: 10 Number: 20 December 1, 2011
  • S. İlker Mıstık
  • Nigar Merdan
EN TR

Dokuma Bazalt-Cam ve Fındık Kabuğu Takviyeli Polimer Kompozitlerinin Eğilme Dayanımı ve Isı Geçirgenliklerinin İncelenmesi

Abstract

Bu çalışmada bazalt ve cam dokuma kumaş ve fındık kabuklarının takviye malzemesi olarak kullanılmasıyla polimer matrisli kompozitler üretilmiştir. Matris olarak thermoset polyester reçine kullanılmıştır. Takviye malzemesinin içerisindeki fındık kabuklarının oranı ağırlıkça %5dir. Ayrıca 3 farklı boyutta fındık kabuğu kullanılmıştır. Üretilen kompozitlerin eğilme dayanımı ve ısı geçirgenlik özellikleri incelenmiştir

Keywords

References

  1. Berozashvili M., (2001), ‘Continuous Reinforcing Fibers are Being Offered for Construction, Civil Engineering and Other Composites Applications’ Adv. Mater. Com. News, Compos Worldwide, 21, 6, 5–6.
  2. Carmisciano S., De Rosa I.M., Sarasini F., Tamburrano A., Valente M., (2011), ‘Basalt Woven Fiber Reinforced Vinylester Composites: Flexural and Electrical Properties’, Materials and Design, 32, 337-342
  3. Czigány T., (2007), ‘Trends in Fiber Reinforcements – The Future Belongs to Basalt Fiber’, Express Polymer Letter, 1, 59.
  4. Militky J., Kovacic V., Jitka Rubnerova J., (2002), ‘Influence of Thermal Treatment on Tensile Failure of Basalt Fibers’, Engineering Fracture Mechanics, 69, 1025– 1033.
  5. Sim J, Park C., Moon Y., (2005), ‘Characteristics of Basalt Fiber as a Strengthening Material for Concrete Structures’, Composites: Part B, 36, 504–512.
  6. ASTM D7264 / D7264M - 07 Standard Test Method for Flexural Properties of Polymer Matrix Composite Materials.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

S. İlker Mıstık This is me

Nigar Merdan This is me

Publication Date

December 1, 2011

Submission Date

August 10, 2015

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2011 Volume: 10 Number: 20

APA
Mıstık, S. İ., & Merdan, N. (2011). Dokuma Bazalt-Cam ve Fındık Kabuğu Takviyeli Polimer Kompozitlerinin Eğilme Dayanımı ve Isı Geçirgenliklerinin İncelenmesi. İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 10(20), 119-126. https://izlik.org/JA75ZW35YN
AMA
1.Mıstık Sİ, Merdan N. Dokuma Bazalt-Cam ve Fındık Kabuğu Takviyeli Polimer Kompozitlerinin Eğilme Dayanımı ve Isı Geçirgenliklerinin İncelenmesi. İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi. 2011;10(20):119-126. https://izlik.org/JA75ZW35YN
Chicago
Mıstık, S. İlker, and Nigar Merdan. 2011. “Dokuma Bazalt-Cam Ve Fındık Kabuğu Takviyeli Polimer Kompozitlerinin Eğilme Dayanımı Ve Isı Geçirgenliklerinin İncelenmesi”. İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 10 (20): 119-26. https://izlik.org/JA75ZW35YN.
EndNote
Mıstık Sİ, Merdan N (December 1, 2011) Dokuma Bazalt-Cam ve Fındık Kabuğu Takviyeli Polimer Kompozitlerinin Eğilme Dayanımı ve Isı Geçirgenliklerinin İncelenmesi. İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 10 20 119–126.
IEEE
[1]S. İ. Mıstık and N. Merdan, “Dokuma Bazalt-Cam ve Fındık Kabuğu Takviyeli Polimer Kompozitlerinin Eğilme Dayanımı ve Isı Geçirgenliklerinin İncelenmesi”, İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, vol. 10, no. 20, pp. 119–126, Dec. 2011, [Online]. Available: https://izlik.org/JA75ZW35YN
ISNAD
Mıstık, S. İlker - Merdan, Nigar. “Dokuma Bazalt-Cam Ve Fındık Kabuğu Takviyeli Polimer Kompozitlerinin Eğilme Dayanımı Ve Isı Geçirgenliklerinin İncelenmesi”. İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 10/20 (December 1, 2011): 119-126. https://izlik.org/JA75ZW35YN.
JAMA
1.Mıstık Sİ, Merdan N. Dokuma Bazalt-Cam ve Fındık Kabuğu Takviyeli Polimer Kompozitlerinin Eğilme Dayanımı ve Isı Geçirgenliklerinin İncelenmesi. İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi. 2011;10:119–126.
MLA
Mıstık, S. İlker, and Nigar Merdan. “Dokuma Bazalt-Cam Ve Fındık Kabuğu Takviyeli Polimer Kompozitlerinin Eğilme Dayanımı Ve Isı Geçirgenliklerinin İncelenmesi”. İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, vol. 10, no. 20, Dec. 2011, pp. 119-26, https://izlik.org/JA75ZW35YN.
Vancouver
1.S. İlker Mıstık, Nigar Merdan. Dokuma Bazalt-Cam ve Fındık Kabuğu Takviyeli Polimer Kompozitlerinin Eğilme Dayanımı ve Isı Geçirgenliklerinin İncelenmesi. İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi [Internet]. 2011 Dec. 1;10(20):119-26. Available from: https://izlik.org/JA75ZW35YN