Research Article

KENTSEL LOJİSTİK, DAĞITIM LOJİSTİĞİ VE FİRMA PERFORMANSI İLİŞKİSİ: KASTAMONU İLİNDE BİR ÇALIŞMA

Volume: 7 Number: 1 January 23, 2019

KENTSEL LOJİSTİK, DAĞITIM LOJİSTİĞİ VE FİRMA PERFORMANSI İLİŞKİSİ: KASTAMONU İLİNDE BİR ÇALIŞMA

Abstract

Araştırmanın amacı kentsel lojistik, dağıtım lojistiği ve firma performansı arasındaki ilişkiyi incelemek ve kentsel lojistik, dağıtım lojistiği ve firma performansının kontrol değişkenlerine göre farklılık gösterip göstermediğini belirlemektir.

Araştırma Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi, Küçük Sanayi Sitesi ve diğer ticari alanlarda faaliyet gösteren firmalar üzerinde yapılmıştır. Elde edilen bulguların analizinde IBM SPSS 23,0 paket programı kullanılmıştır. Araştırma değişkenlerinin güvenilirlik ve geçerliliği test edilmiştir. Kentsel lojistik, dağıtım lojistiği ve firma performansı arasında ilişki olup olmadığı ve kontrol değişkenlerine göre farklılık gösterip göstermediği incelenmiştir. Araştırma bulgularına göre kentsel lojistik, dağıtım lojistiği ve firma performansı arasında istatistiki olarak anlamlı ve pozitif ilişkiler bulunmuştur. Yapılan farklılık analizleri sonucunda kentsel lojistik ile lojistik departman arasında, dağıtım lojistiği ile firmaların faaliyet yerleri ve lojistik departman arasında ve firma performansı ile firmaların çalışan sayıları ve faaliyet yerleri arasında anlamlı farklılıklar olduğu görülmüştür. 

Keywords

References

  1. Akal, Z. (1992). İşletmelerde Performans Ölçü Ve Denetimi (1. B.). Ankara: Mpm Yayınları.
  2. Ballou, R. H. (1998). Business Logistics Management, Prentice Hall.
  3. Banker, R. D., Bardhan, I. R., Chang, H., & Lin, S. (2006). Plant Information Systems, Manufacturing Capabilities, And Plant Performance. Mıs Quarterly, 30, 315 -337.
  4. Beamon, B. M. (1999). Measuring Supply Chain Performance, International Journal Of Operations & Production Management, 19(3), 275-292.
  5. Cooper, J. (1987). Physical Distribution İn The Uk, International Journal Of Physical Distribution & Materials Management, Vol. 17 Issue: 4, Pp.3-47, Https://Doi.Org/10.1108/Eb014661
  6. Ellinger, A. E., Daugherty, P. J. Ve Keller, S. B. (2000). The Relationship Between Marketing/Logistics Interdepartmental Integration And Performance İn U.S. Manufacturing Firms, An Empirical Study, Journal Of Business Logistics 21(1), 1-22.
  7. Emerson, C. J. Ve Grimm, C. M. (1996). Logistics And Marketing Components Of Customer Service: An Empirical Test Of The Mentzer, Gomes And Krapfel Model, International Journal Of Physical Distribution & Logistics Management, 26(8), 29-42.
  8. Fawcett, S. E. Ve Cooper M. B. (1998). Logistics Performance Measurement And Customer Success, Industrial Marketing Management, 27(4), 341-357.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

Research Article

Publication Date

January 23, 2019

Submission Date

July 8, 2018

Acceptance Date

January 21, 2019

Published in Issue

Year 2019 Volume: 7 Number: 1

APA
Yeşilyurt, E. (2019). KENTSEL LOJİSTİK, DAĞITIM LOJİSTİĞİ VE FİRMA PERFORMANSI İLİŞKİSİ: KASTAMONU İLİNDE BİR ÇALIŞMA. The International New Issues in Social Sciences, 7(1), 31-58. https://izlik.org/JA88YL44HR
AMA
1.Yeşilyurt E. KENTSEL LOJİSTİK, DAĞITIM LOJİSTİĞİ VE FİRMA PERFORMANSI İLİŞKİSİ: KASTAMONU İLİNDE BİR ÇALIŞMA. TiniSoS. 2019;7(1):31-58. https://izlik.org/JA88YL44HR
Chicago
Yeşilyurt, Efser. 2019. “KENTSEL LOJİSTİK, DAĞITIM LOJİSTİĞİ VE FİRMA PERFORMANSI İLİŞKİSİ: KASTAMONU İLİNDE BİR ÇALIŞMA”. The International New Issues in Social Sciences 7 (1): 31-58. https://izlik.org/JA88YL44HR.
EndNote
Yeşilyurt E (January 1, 2019) KENTSEL LOJİSTİK, DAĞITIM LOJİSTİĞİ VE FİRMA PERFORMANSI İLİŞKİSİ: KASTAMONU İLİNDE BİR ÇALIŞMA. The International New Issues in Social Sciences 7 1 31–58.
IEEE
[1]E. Yeşilyurt, “KENTSEL LOJİSTİK, DAĞITIM LOJİSTİĞİ VE FİRMA PERFORMANSI İLİŞKİSİ: KASTAMONU İLİNDE BİR ÇALIŞMA”, TiniSoS, vol. 7, no. 1, pp. 31–58, Jan. 2019, [Online]. Available: https://izlik.org/JA88YL44HR
ISNAD
Yeşilyurt, Efser. “KENTSEL LOJİSTİK, DAĞITIM LOJİSTİĞİ VE FİRMA PERFORMANSI İLİŞKİSİ: KASTAMONU İLİNDE BİR ÇALIŞMA”. The International New Issues in Social Sciences 7/1 (January 1, 2019): 31-58. https://izlik.org/JA88YL44HR.
JAMA
1.Yeşilyurt E. KENTSEL LOJİSTİK, DAĞITIM LOJİSTİĞİ VE FİRMA PERFORMANSI İLİŞKİSİ: KASTAMONU İLİNDE BİR ÇALIŞMA. TiniSoS. 2019;7:31–58.
MLA
Yeşilyurt, Efser. “KENTSEL LOJİSTİK, DAĞITIM LOJİSTİĞİ VE FİRMA PERFORMANSI İLİŞKİSİ: KASTAMONU İLİNDE BİR ÇALIŞMA”. The International New Issues in Social Sciences, vol. 7, no. 1, Jan. 2019, pp. 31-58, https://izlik.org/JA88YL44HR.
Vancouver
1.Efser Yeşilyurt. KENTSEL LOJİSTİK, DAĞITIM LOJİSTİĞİ VE FİRMA PERFORMANSI İLİŞKİSİ: KASTAMONU İLİNDE BİR ÇALIŞMA. TiniSoS [Internet]. 2019 Jan. 1;7(1):31-58. Available from: https://izlik.org/JA88YL44HR