Touristic Product Diversification within the Context of Ecotourism: The Example of Aydin Province/Sultanhisar District

Volume: 1 Number: 1 June 30, 2016
TR EN

Ekoturizm Kapsamında Turistik Ürün Çeşitlendirmesi: Aydın İli Sultanhisar İlçesi Örneği

Öz

Günümüzde ülkeler, önemli bir gelir kaynağı olan turizm öğesinin geçerliliğini ve devamlılığını sağlamak için önemli çaba sarf etmektedir. Uzun vadeli turizm olgusuna sahip olmak ve bu değeri kaybetmemek için turizmde sürdürülebilirliğin nasıl sağlanılacağına yönelik ilgi artmıştır. Bugünün ihtiyaçlarını karşılarken doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için yapılan faaliyetler olarak tanımlanan sürdürülebilirliğin önemi ile birlikte turizm içerisinde doğa temelli aktiviteler artmış ve doğaya önem veren alternatif turizm çeşitleri ortaya çıkmıştır. Bu turizm çeşitlerinden birisi de ekoturizmdir.
Ege bölgesinin turistik özelliğe sahip illerinden birisi olan Aydın ili, doğal güzellikleri ve tarihinde birçok medeniyetin beşiği olmasıyla önemli bir turizm kentidir. Bu kentin 30 km uzaklıktaki keşfedilmeyi bekleyen Sultanhisar ilçesi de tarihi ve doğal çekicilikleri ile tam bir turizm kaynağıdır. Bu çalışmada şarap ve mutluluk tanrısı Dionysos’un kenti olan Sultanhisar’ın sahip olduğu ekoturizm değerleri kapsamında, turizm kaynaklarına dikkat çekmek, turizm olgusu içerisinde özelliklerini değerlendirmek ve ilçeye yönelik turizm stratejilerini ortaya koymak amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler

References

  1. Altan Ş. 2006. Türkiye’de Ekoturizm Uygulamaları ve Ekonomiye Katkıları. Yüksek Lisans Tezi, Niğde Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  2. Çulha O. 2008. Kültür Turizmi Kapsamında Destekleyici Turistik Ürün Olarak Deve Güreşi Festivalleri Üzerine Bir Alan Çalışması, Journal of Yaşar University, 3(12): 1827-1852.
  3. Emekli G. 2006. Coğrafya, Kültür Ve Turizm: Kültürel Turizm, Ege Coğrafya Dergisi, 15: 51-59.
  4. Günay İ, Akıncı Z. 2016. Sürdürülebilir Turizm Açısından Öğrencilerin Sektöre Karşı Tutumlarının ve Mezuniyet Sonrası Kariyer Planlaması ve Seçimine Etkisi, 2. Ulusal Sürdürülebilir Turizm Kongresi, 28-30 Nisan 2016, 576-593.
  5. Güzel FÖ. 2010. Turistik Ürün Çeşitlendirmesi Kapsamında Yeni Bir Dinamik: İnanç Turizmi, Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi, 2(2): 87-100.
  6. İçöz O. 2009. Sağlık Turizmi Kapsamında Medikal (Tıbbi) Turizm Ve Türkiye’nin Olanakları, Journal of Yaşar University,4(14): 2257-2279.
  7. Kızılırmak İ. 2006. Türkiye’de Düzenlenen Yerel Etkinliklerin Turistik Çekicilik Olarak Kullanılmasına Yönelik Bir İnceleme, Sosyal Bilimler Dergisi,15: 181-196.
  8. Meriç PÖ. 2007. İzmir’de Turizm Sektörünün Geliştirilmesinde Turistik Ürün Çeşitlendirmesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 9(1): 298-316.

Details

Primary Language

English

Subjects

-

Journal Section

-

Publication Date

June 30, 2016

Submission Date

May 14, 2016

Acceptance Date

June 2, 2016

Published in Issue

Year 2016 Volume: 1 Number: 1

APA
Kasalak, M. A., & Yurcu, G. (2016). Touristic Product Diversification within the Context of Ecotourism: The Example of Aydin Province/Sultanhisar District. Turkish Journal of Life Sciences, 1(1), 46-51. https://izlik.org/JA57AC79GD
AMA
1.Kasalak MA, Yurcu G. Touristic Product Diversification within the Context of Ecotourism: The Example of Aydin Province/Sultanhisar District. TJLS. 2016;1(1):46-51. https://izlik.org/JA57AC79GD
Chicago
Kasalak, Murad Alpaslan, and Gülseren Yurcu. 2016. “Touristic Product Diversification Within the Context of Ecotourism: The Example of Aydin Province Sultanhisar District”. Turkish Journal of Life Sciences 1 (1): 46-51. https://izlik.org/JA57AC79GD.
EndNote
Kasalak MA, Yurcu G (June 1, 2016) Touristic Product Diversification within the Context of Ecotourism: The Example of Aydin Province/Sultanhisar District. Turkish Journal of Life Sciences 1 1 46–51.
IEEE
[1]M. A. Kasalak and G. Yurcu, “Touristic Product Diversification within the Context of Ecotourism: The Example of Aydin Province/Sultanhisar District”, TJLS, vol. 1, no. 1, pp. 46–51, June 2016, [Online]. Available: https://izlik.org/JA57AC79GD
ISNAD
Kasalak, Murad Alpaslan - Yurcu, Gülseren. “Touristic Product Diversification Within the Context of Ecotourism: The Example of Aydin Province Sultanhisar District”. Turkish Journal of Life Sciences 1/1 (June 1, 2016): 46-51. https://izlik.org/JA57AC79GD.
JAMA
1.Kasalak MA, Yurcu G. Touristic Product Diversification within the Context of Ecotourism: The Example of Aydin Province/Sultanhisar District. TJLS. 2016;1:46–51.
MLA
Kasalak, Murad Alpaslan, and Gülseren Yurcu. “Touristic Product Diversification Within the Context of Ecotourism: The Example of Aydin Province Sultanhisar District”. Turkish Journal of Life Sciences, vol. 1, no. 1, June 2016, pp. 46-51, https://izlik.org/JA57AC79GD.
Vancouver
1.Murad Alpaslan Kasalak, Gülseren Yurcu. Touristic Product Diversification within the Context of Ecotourism: The Example of Aydin Province/Sultanhisar District. TJLS [Internet]. 2016 Jun. 1;1(1):46-51. Available from: https://izlik.org/JA57AC79GD