Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi’nde Yayımlanan Alevilik Konulu Makaleler ve Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Kütüphanesinde Yer Alan Alevilikle İlgili Kitaplar Bibliyografyası

Number: 56 January 28, 2013
  • Ali Osman Aktaş
  • Tazegül Demir
TR EN

Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi’nde Yayımlanan Alevilik Konulu Makaleler ve Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Kütüphanesinde Yer Alan Alevilikle İlgili Kitaplar Bibliyografyası

Abstract

Bu çalışmada, Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Velî Araştırma Dergisi’nde yer alan Alevilikle ilgili olarak yayımlanmış makalelere ve Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Velî Araştırma Merkezi Kütüphanesinde bulunan Alevilik hakkında yazılmış kitaplara yönelik bir bibliyografya denemesi oluşturmak amaçlanmıştır.

Keywords

References

  1. AKSOY, Erdal, (2010) “Nusayrîlerin Sosyal Yapıları ve Cumhuriyetin İlk Yıllarında Türkiye’de Yaşayan Bu Topluluğa Devletin Yaklaşımları”, Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi, XVI/54, Bahar, s. 199-212.
  2. AKSÜT, Hamza, (2004) “Ali Seydî ve Seyit Ali Ocakları”, Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi, X/31, Güz, s. 89-101.
  3. AKSÜT, Hamza, (2004) “Şeyh İbrahim Ocağı’nın Talibi Olan Oymak ve Obaların Tarihi”, Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi, X/30, Yaz, s. 139-162.
  4. AKSÜT, Hamza, (2008) “Arzuman Ocağı”, Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi, XIV/48, Kış, s. 209-214.
  5. AKTAŞ, Ali Osman, (2009) “Yaşatılagelen Bir Kült Olarak Samsun İli Avut Köyü’nde Hıdırellez Gelenekleri”, Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi, XV/49, Kış, s. 175-194.
  6. AKTAŞ, Ali, (1999) “Alevilerle Ölümle İlgili Ritüeller”, Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi, V/11, Güz, s. 117- 142.
  7. AKTAŞ, Ali, (1999) “Doğu Anadolu Bölgesinde Bir Alevi Köyünün Toplumbilimsel İncelenmesi: Karaçavuş Köyü’nün Tarihi, Toplumsal Değişme Açısından Nüfus, Aile ve Ekonomik Yapısı”, Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi, V/10, Yaz, s. 73-113.
  8. AKTAŞ, Ali, (1999) “Kırsal Kesimdeki Dönüşüm Sürecinde Alevi Aile Yapısında Meydana Gelen Değişmeler”, Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi, V/12, Kış, s. 65-114.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Ali Osman Aktaş This is me

Tazegül Demir This is me

Publication Date

January 28, 2013

Submission Date

-

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2010 Number: 56

APA
Aktaş, A. O., & Demir, T. (2013). Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi’nde Yayımlanan Alevilik Konulu Makaleler ve Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Kütüphanesinde Yer Alan Alevilikle İlgili Kitaplar Bibliyografyası. Türk Kültürü Ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi, 56, 419-444. https://izlik.org/JA42UW67BP
AMA
1.Aktaş AO, Demir T. Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi’nde Yayımlanan Alevilik Konulu Makaleler ve Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Kütüphanesinde Yer Alan Alevilikle İlgili Kitaplar Bibliyografyası. Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi. 2013;(56):419-444. https://izlik.org/JA42UW67BP
Chicago
Aktaş, Ali Osman, and Tazegül Demir. 2013. “Gazi Üniversitesi Türk Kültürü Ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi’nde Yayımlanan Alevilik Konulu Makaleler Ve Gazi Üniversitesi Türk Kültürü Ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Kütüphanesinde Yer Alan Alevilikle İlgili Kitaplar Bibliyografyası”. Türk Kültürü Ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi, nos. 56: 419-44. https://izlik.org/JA42UW67BP.
EndNote
Aktaş AO, Demir T (January 1, 2013) Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi’nde Yayımlanan Alevilik Konulu Makaleler ve Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Kütüphanesinde Yer Alan Alevilikle İlgili Kitaplar Bibliyografyası. Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi 56 419–444.
IEEE
[1]A. O. Aktaş and T. Demir, “Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi’nde Yayımlanan Alevilik Konulu Makaleler ve Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Kütüphanesinde Yer Alan Alevilikle İlgili Kitaplar Bibliyografyası”, Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi, no. 56, pp. 419–444, Jan. 2013, [Online]. Available: https://izlik.org/JA42UW67BP
ISNAD
Aktaş, Ali Osman - Demir, Tazegül. “Gazi Üniversitesi Türk Kültürü Ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi’nde Yayımlanan Alevilik Konulu Makaleler Ve Gazi Üniversitesi Türk Kültürü Ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Kütüphanesinde Yer Alan Alevilikle İlgili Kitaplar Bibliyografyası”. Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi. 56 (January 1, 2013): 419-444. https://izlik.org/JA42UW67BP.
JAMA
1.Aktaş AO, Demir T. Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi’nde Yayımlanan Alevilik Konulu Makaleler ve Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Kütüphanesinde Yer Alan Alevilikle İlgili Kitaplar Bibliyografyası. Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi. 2013;:419–444.
MLA
Aktaş, Ali Osman, and Tazegül Demir. “Gazi Üniversitesi Türk Kültürü Ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi’nde Yayımlanan Alevilik Konulu Makaleler Ve Gazi Üniversitesi Türk Kültürü Ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Kütüphanesinde Yer Alan Alevilikle İlgili Kitaplar Bibliyografyası”. Türk Kültürü Ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi, no. 56, Jan. 2013, pp. 419-44, https://izlik.org/JA42UW67BP.
Vancouver
1.Ali Osman Aktaş, Tazegül Demir. Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi’nde Yayımlanan Alevilik Konulu Makaleler ve Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Kütüphanesinde Yer Alan Alevilikle İlgili Kitaplar Bibliyografyası. Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi [Internet]. 2013 Jan. 1;(56):419-44. Available from: https://izlik.org/JA42UW67BP

Bu dergide yayımlanan makaleler Creative Commons Attribution 4.0 ile lisanslanmıştır. Bu lisans, açık erişimli bir makalenin ticari olmayan bir şekilde tekrar kullanılmasına, yazar doğru atfedildiği sürece izin verir.