KADIN-ERKEK İLİŞKİLERİ ÖRNEĞİNDE “TÜRK GRUP DAVRANIŞI”

Number: 11 December 25, 2004
  • Erol Göka
TR EN

KADIN-ERKEK İLİŞKİLERİ ÖRNEĞİNDE “TÜRK GRUP DAVRANIŞI”

Abstract

Bilinen Türk tarihi boyunca Türk adı verilen büyük gruplarda değişmeyen, görece sabit kalan grup davranışlarına “Türk grup davranışı” adını veriyoruz. Türk grup davranışının birçok alanda bulunabilecek olan örneklerinden birisi de toplumsal cinsiyet rolleridir.Bilinen Türk tarihi boyunca, Türk büyük grup davranışında, kadın-erkek ilişkilerinin diğer alanlarında tarihsel ve toplumsal değişime paralel olarak birçok değişiklikler görülmekle birlikte, toplumsal cinsiyet rolleri neredeyse hiç değişmemektedir. Türkler, Göktürklerden bu yana ekzogamik-anaerkil çok eski zamanlardaki toplum yapısının izlerini her zaman korumuş, bu nedenle kadına çok önem veren kendine özgü bir pederşahiliğe, katı bir namus anlayışına dayanan, tek-eşli bir toplumsal cinsiyet örüntüsünü grup davranışı olarak benimsemişlerdir.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Erol Göka This is me

Publication Date

December 25, 2004

Submission Date

-

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2004 Number: 11

APA
Göka, E. (2004). KADIN-ERKEK İLİŞKİLERİ ÖRNEĞİNDE “TÜRK GRUP DAVRANIŞI”. Türk Kültürü İncelemeleri Dergisi, 11, 73-86. https://izlik.org/JA38YN67WD
AMA
1.Göka E. KADIN-ERKEK İLİŞKİLERİ ÖRNEĞİNDE “TÜRK GRUP DAVRANIŞI.” TKID. 2004;(11):73-86. https://izlik.org/JA38YN67WD
Chicago
Göka, Erol. 2004. “KADIN-ERKEK İLİŞKİLERİ ÖRNEĞİNDE ‘TÜRK GRUP DAVRANIŞI’”. Türk Kültürü İncelemeleri Dergisi, nos. 11: 73-86. https://izlik.org/JA38YN67WD.
EndNote
Göka E (December 1, 2004) KADIN-ERKEK İLİŞKİLERİ ÖRNEĞİNDE “TÜRK GRUP DAVRANIŞI”. Türk Kültürü İncelemeleri Dergisi 11 73–86.
IEEE
[1]E. Göka, “KADIN-ERKEK İLİŞKİLERİ ÖRNEĞİNDE ‘TÜRK GRUP DAVRANIŞI’”, TKID, no. 11, pp. 73–86, Dec. 2004, [Online]. Available: https://izlik.org/JA38YN67WD
ISNAD
Göka, Erol. “KADIN-ERKEK İLİŞKİLERİ ÖRNEĞİNDE ‘TÜRK GRUP DAVRANIŞI’”. Türk Kültürü İncelemeleri Dergisi. 11 (December 1, 2004): 73-86. https://izlik.org/JA38YN67WD.
JAMA
1.Göka E. KADIN-ERKEK İLİŞKİLERİ ÖRNEĞİNDE “TÜRK GRUP DAVRANIŞI”. TKID. 2004;:73–86.
MLA
Göka, Erol. “KADIN-ERKEK İLİŞKİLERİ ÖRNEĞİNDE ‘TÜRK GRUP DAVRANIŞI’”. Türk Kültürü İncelemeleri Dergisi, no. 11, Dec. 2004, pp. 73-86, https://izlik.org/JA38YN67WD.
Vancouver
1.Erol Göka. KADIN-ERKEK İLİŞKİLERİ ÖRNEĞİNDE “TÜRK GRUP DAVRANIŞI”. TKID [Internet]. 2004 Dec. 1;(11):73-86. Available from: https://izlik.org/JA38YN67WD