SULTAN II. SELİM’İN EDİRNE VE AV GEZİLERİ

Number: 16 April 20, 2007
  • İbrahim Sezgin
TR EN

SULTAN II. SELİM’İN EDİRNE VE AV GEZİLERİ

Abstract

Osmanlı padişahları, İstanbul’un fethinden sonra zaman zaman seferhazırlıkları, ava çıkmak ve kışı geçirmek amacıyla Edirne’de bulunmuşlardır.Edirne’ye giden padişahlardan biri de II. Selim’di. Bu padişah, tahtaçıktıktan sonra iki defa Edirne’de kışı geçirmiş, bir defa avlanmak amacıylaEdirne’ye gitmiştir. Ayrıca iki defa daha Edirne’de kışı geçirmek istemiş,ancak daha sonra bu düşüncesinden vazgeçmiştir. Edirne’ye gitmediğizamanlarda Çorlu, Çatalca ve Silivri taraflarına 15-20 günlük av gezileridüzenlemiştir; ancak bu gezi ve av faaliyetlerine dönemin kaynaklarındayeteri kadar yer verilmez. Bu çalışmada arşiv belgeleri ve diğer kaynaklardanfaydalanılarak II. Selim’in Edirne ve av gezileri, bu amaçla yapılançeşitli hazırlıklar, yolculuk güzergâhı, İstanbul’a dönüş gibi konular üzerindedurulmaktadır.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

İbrahim Sezgin This is me

Publication Date

April 20, 2007

Submission Date

-

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2007 Number: 16

APA
Sezgin, İ. (2007). SULTAN II. SELİM’İN EDİRNE VE AV GEZİLERİ. Türk Kültürü İncelemeleri Dergisi, 16, 1-32. https://izlik.org/JA89GP62MU
AMA
1.Sezgin İ. SULTAN II. SELİM’İN EDİRNE VE AV GEZİLERİ. TKID. 2007;(16):1-32. https://izlik.org/JA89GP62MU
Chicago
Sezgin, İbrahim. 2007. “SULTAN II. SELİM’İN EDİRNE VE AV GEZİLERİ”. Türk Kültürü İncelemeleri Dergisi, nos. 16: 1-32. https://izlik.org/JA89GP62MU.
EndNote
Sezgin İ (April 1, 2007) SULTAN II. SELİM’İN EDİRNE VE AV GEZİLERİ. Türk Kültürü İncelemeleri Dergisi 16 1–32.
IEEE
[1]İ. Sezgin, “SULTAN II. SELİM’İN EDİRNE VE AV GEZİLERİ”, TKID, no. 16, pp. 1–32, Apr. 2007, [Online]. Available: https://izlik.org/JA89GP62MU
ISNAD
Sezgin, İbrahim. “SULTAN II. SELİM’İN EDİRNE VE AV GEZİLERİ”. Türk Kültürü İncelemeleri Dergisi. 16 (April 1, 2007): 1-32. https://izlik.org/JA89GP62MU.
JAMA
1.Sezgin İ. SULTAN II. SELİM’İN EDİRNE VE AV GEZİLERİ. TKID. 2007;:1–32.
MLA
Sezgin, İbrahim. “SULTAN II. SELİM’İN EDİRNE VE AV GEZİLERİ”. Türk Kültürü İncelemeleri Dergisi, no. 16, Apr. 2007, pp. 1-32, https://izlik.org/JA89GP62MU.
Vancouver
1.İbrahim Sezgin. SULTAN II. SELİM’İN EDİRNE VE AV GEZİLERİ. TKID [Internet]. 2007 Apr. 1;(16):1-32. Available from: https://izlik.org/JA89GP62MU