BibTex RIS Cite

A laryngocele diagnosed at three years of age Case Report

Year 2004, Volume: 39 Issue: 2, - , 01.06.2004

Abstract

Laryngocele is a rare cervical lesion of childhood that may present either with a mass or respiratory distress Therefore other causes such as thyroglossal cyst or dermoid cyst are primarily suspected in a case with a midline cervical mass and the diagnosis of laryngocele is usually made after surgical exploration and histopathologic analysis Herein a three year old boy in whom the diagnosis of an external laryngocele was achieved after surgical intervention and histopathological analysis is presented and the differential diagnosis is overviewed Key words: cervical mass children laryngocele

Üç yaşında saptanmış bir laringosel olgusu Olgu Sunumu

Year 2004, Volume: 39 Issue: 2, - , 01.06.2004

Abstract

Laringosel; boyunda kitle ya da solunum sıkıntısı ile belirti verir Çocukluk döneminde pek sık rastlanmayan bir lezyondur Bu nedenle boyunda kitle ile başvuran bir hastada ön planda dermoid kist tiroglossal kist gibi başka nedenler düşünülür ve laringosel tanısına çoğunlukla cerrahi eksplorasyondaki bulgular ve histopatolojik inceleme ile ulaşılır Bu yazıda eksternal laringosel tanısı cerrahi girişim sonrasında histopatolojik inceleme ile konan üç yaşında bir erkek çocuk sunulmuş ve ayırıcı tanı yapılarak değerlendirilmiştir Anahtar Kelimeler: boyunda kitle çocuk laringosel

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Case Report
Authors

Ebru Yeşildağ This is me

Onat Akın This is me

Yunus Söylet This is me

Publication Date June 1, 2004
Published in Issue Year 2004 Volume: 39 Issue: 2

Cite

APA Yeşildağ, E., Akın, O., & Söylet, Y. (2004). Üç yaşında saptanmış bir laringosel olgusu Olgu Sunumu. Türk Pediatri Arşivi, 39(2).
AMA Yeşildağ E, Akın O, Söylet Y. Üç yaşında saptanmış bir laringosel olgusu Olgu Sunumu. Türk Pediatri Arşivi. June 2004;39(2).
Chicago Yeşildağ, Ebru, Onat Akın, and Yunus Söylet. “Üç yaşında saptanmış Bir Laringosel Olgusu Olgu Sunumu”. Türk Pediatri Arşivi 39, no. 2 (June 2004).
EndNote Yeşildağ E, Akın O, Söylet Y (June 1, 2004) Üç yaşında saptanmış bir laringosel olgusu Olgu Sunumu. Türk Pediatri Arşivi 39 2
IEEE E. Yeşildağ, O. Akın, and Y. Söylet, “Üç yaşında saptanmış bir laringosel olgusu Olgu Sunumu”, Türk Pediatri Arşivi, vol. 39, no. 2, 2004.
ISNAD Yeşildağ, Ebru et al. “Üç yaşında saptanmış Bir Laringosel Olgusu Olgu Sunumu”. Türk Pediatri Arşivi 39/2 (June 2004).
JAMA Yeşildağ E, Akın O, Söylet Y. Üç yaşında saptanmış bir laringosel olgusu Olgu Sunumu. Türk Pediatri Arşivi. 2004;39.
MLA Yeşildağ, Ebru et al. “Üç yaşında saptanmış Bir Laringosel Olgusu Olgu Sunumu”. Türk Pediatri Arşivi, vol. 39, no. 2, 2004.
Vancouver Yeşildağ E, Akın O, Söylet Y. Üç yaşında saptanmış bir laringosel olgusu Olgu Sunumu. Türk Pediatri Arşivi. 2004;39(2).