BibTex RIS Cite

Tracheomalacia and bronchomalacia associated with Larsen Syndrome

Year 2001, Volume: 36 Issue: 3, - , 01.09.2001

Abstract

Larsen syndrome is a rare disorder characterized by congenital multiple joint dislocations presence of cleft palate hyper telorism and flat facies Our case had a flat nasal bridge frontal bossing cleft palate micrognathia bilateral dislocation of the knees equinovarus deformity on the feet left fibula hypoplasia cylindrical fingers and thoracolomber kyphosis Larsen syndrome was diagnosed prenatally He also had tracheomalacia This case of Larsen syndrome associated with tracheomalacia and bronchomalacia showing autosomal recessive inheritance is presented Key words: Larsen syndrome prenatal diagnosis tracheomalacia bronchomalacia

Trakeomalazi ve bronkomalazisi olan bir Larsen sendromu

Year 2001, Volume: 36 Issue: 3, - , 01.09.2001

Abstract

Larsen sendromu yassı yüz eklemlerde çıkıklık yarık damak ve hiperteleorizmin saptandığı nadir görülen bir sendromdur Hastamızda basık burun kökü belirgin alın yarık damak mikrognati her iki dizde dislokasyon ve ayaklarda pes ekinovarus deformitesi sol fibulada hipoplazi parmaklarda silindirik görünüm ve torakolomber kifoz mevcuttu Tanısı pretanal dönemde kondu Olguda ek olarak trakeomalazi ve bronkomalazi de saptandı Bu yazıda trakeornalazi ve bronkomalazisi olan otozomal resesif geçişli olduğu düşünülen Larsen sendromlu olgu sunulmuştur Anahtar kelimeler: Larsen sendromu prenatal tanı trakeomalazi bronkomalazi

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section When the Turkish word exists
Authors

Nilgün Köksal This is me

Yusuf Bayram This is me

Handan Sarımehmet This is me

Ömer Tarım This is me

Yalçın Kimya This is me

Publication Date September 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Volume: 36 Issue: 3

Cite

APA Köksal, N., Bayram, Y., Sarımehmet, H., Tarım, Ö., et al. (2001). Trakeomalazi ve bronkomalazisi olan bir Larsen sendromu. Türk Pediatri Arşivi, 36(3).
AMA Köksal N, Bayram Y, Sarımehmet H, Tarım Ö, Kimya Y. Trakeomalazi ve bronkomalazisi olan bir Larsen sendromu. Türk Pediatri Arşivi. September 2001;36(3).
Chicago Köksal, Nilgün, Yusuf Bayram, Handan Sarımehmet, Ömer Tarım, and Yalçın Kimya. “Trakeomalazi Ve Bronkomalazisi Olan Bir Larsen Sendromu”. Türk Pediatri Arşivi 36, no. 3 (September 2001).
EndNote Köksal N, Bayram Y, Sarımehmet H, Tarım Ö, Kimya Y (September 1, 2001) Trakeomalazi ve bronkomalazisi olan bir Larsen sendromu. Türk Pediatri Arşivi 36 3
IEEE N. Köksal, Y. Bayram, H. Sarımehmet, Ö. Tarım, and Y. Kimya, “Trakeomalazi ve bronkomalazisi olan bir Larsen sendromu”, Türk Pediatri Arşivi, vol. 36, no. 3, 2001.
ISNAD Köksal, Nilgün et al. “Trakeomalazi Ve Bronkomalazisi Olan Bir Larsen Sendromu”. Türk Pediatri Arşivi 36/3 (September 2001).
JAMA Köksal N, Bayram Y, Sarımehmet H, Tarım Ö, Kimya Y. Trakeomalazi ve bronkomalazisi olan bir Larsen sendromu. Türk Pediatri Arşivi. 2001;36.
MLA Köksal, Nilgün et al. “Trakeomalazi Ve Bronkomalazisi Olan Bir Larsen Sendromu”. Türk Pediatri Arşivi, vol. 36, no. 3, 2001.
Vancouver Köksal N, Bayram Y, Sarımehmet H, Tarım Ö, Kimya Y. Trakeomalazi ve bronkomalazisi olan bir Larsen sendromu. Türk Pediatri Arşivi. 2001;36(3).