BibTex RIS Cite

Treatment of Moyamoya Disease By Modified Encephaloduroarteriosynangiosis

Year 1998, Volume: 33 Issue: 1, - , 01.03.1998

Abstract

The ease and sophistication of current radiologic imaging techniques allow more precise characterization of childhood hemiplegic syndromes A transient ischemic attack occurred at age 20 months in a previously healthy child Magnetic resonance imaging detected cerebral infarctions and the angiographic investigations disclosed bilateral stenosis of the internal carotid artery characteristic of moyamoya disease Encephaloduroarterosynangiosis EDAS was performed on the right and burr holes on the left side Follow up cerebral angiography showed that the distal portions of the middle cerebral artery were well perfused through surgically created anostomoses Key words: Acute Hemiplegia Moyamoya Disease Encephalo Duro Arterio Synangiosis

Bir Moyamoya Olgusunda Modifiye Ensefalodüroarteriosinanjiozis Yöntemi ile Tedavi Girişimi

Year 1998, Volume: 33 Issue: 1, - , 01.03.1998

Abstract

Modern radyolojik görüntüleme yöntemleri ile çocukluk çağı hemiplejik sendromlarının nedenleri daha kolay saptanabilmektedir Yirmi aylık daha önce sağlıklı olan erkek çocuk sağ hemiparezi nedeniyle başvurdu Manyetik rezonans anjiyografisinde moyamoya hastalığı için karakteristik olan bilateral arteria karotis interna stenozu görüldü Tanının dijital substraksiyon anjiyografi ile doğrulanması üzerine sağ modifiye ensefalodüroarteriosin anjiozis EDAS uygulandı sol frontal ve pariyetale burr holl ler açıldı Olgunun izlemi sırasında beyin perfüzyonunun kollateraller ile kısmen düzeldiği saptandı ve herhangi bir komplikasyon gözlenmedi Anahtar kelimeler: Akut Hemipleji Moyamoya Hastalığı Ensef Alodüroarteriyosinanjiozis

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section When the Turkish word exists
Authors

Nur Aydınlı This is me

Talat Kırış This is me

Meral Özmen This is me

Mine Çalışkan This is me

Faruk Ünal This is me

Özenç Minareci This is me

Erdem Tonguç This is me

Publication Date March 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 33 Issue: 1

Cite

APA Aydınlı, N., Kırış, T., Özmen, M., Çalışkan, M., et al. (1998). Bir Moyamoya Olgusunda Modifiye Ensefalodüroarteriosinanjiozis Yöntemi ile Tedavi Girişimi. Türk Pediatri Arşivi, 33(1).
AMA Aydınlı N, Kırış T, Özmen M, Çalışkan M, Ünal F, Minareci Ö, Tonguç E. Bir Moyamoya Olgusunda Modifiye Ensefalodüroarteriosinanjiozis Yöntemi ile Tedavi Girişimi. Türk Pediatri Arşivi. March 1998;33(1).
Chicago Aydınlı, Nur, Talat Kırış, Meral Özmen, Mine Çalışkan, Faruk Ünal, Özenç Minareci, and Erdem Tonguç. “Bir Moyamoya Olgusunda Modifiye Ensefalodüroarteriosinanjiozis Yöntemi Ile Tedavi Girişimi”. Türk Pediatri Arşivi 33, no. 1 (March 1998).
EndNote Aydınlı N, Kırış T, Özmen M, Çalışkan M, Ünal F, Minareci Ö, Tonguç E (March 1, 1998) Bir Moyamoya Olgusunda Modifiye Ensefalodüroarteriosinanjiozis Yöntemi ile Tedavi Girişimi. Türk Pediatri Arşivi 33 1
IEEE N. Aydınlı, “Bir Moyamoya Olgusunda Modifiye Ensefalodüroarteriosinanjiozis Yöntemi ile Tedavi Girişimi”, Türk Pediatri Arşivi, vol. 33, no. 1, 1998.
ISNAD Aydınlı, Nur et al. “Bir Moyamoya Olgusunda Modifiye Ensefalodüroarteriosinanjiozis Yöntemi Ile Tedavi Girişimi”. Türk Pediatri Arşivi 33/1 (March 1998).
JAMA Aydınlı N, Kırış T, Özmen M, Çalışkan M, Ünal F, Minareci Ö, Tonguç E. Bir Moyamoya Olgusunda Modifiye Ensefalodüroarteriosinanjiozis Yöntemi ile Tedavi Girişimi. Türk Pediatri Arşivi. 1998;33.
MLA Aydınlı, Nur et al. “Bir Moyamoya Olgusunda Modifiye Ensefalodüroarteriosinanjiozis Yöntemi Ile Tedavi Girişimi”. Türk Pediatri Arşivi, vol. 33, no. 1, 1998.
Vancouver Aydınlı N, Kırış T, Özmen M, Çalışkan M, Ünal F, Minareci Ö, Tonguç E. Bir Moyamoya Olgusunda Modifiye Ensefalodüroarteriosinanjiozis Yöntemi ile Tedavi Girişimi. Türk Pediatri Arşivi. 1998;33(1).