BibTex RIS Cite

Occult Spinal Dysraphism and Spinal Sonography

Year 1997, Volume: 32 Issue: 4, - , 01.12.1997

Abstract

Incomplete posterior ossification of the immature spine permits infants with cutaneous changes suggestive of occult spinal dysraphism to be examined for anomalies of the spinal cord and canal by real time sonography In this study three cases with occult spinal dysraphism diagnosed by spinal sonography and confirmed by spinal magnetic resonance imaging are presented and the emergency of early diagnosis is stressed Key words: Occult Spinal Dysraphism Spinal Sonography

Okült Spinal Disrafi ve Spinal Ultrason

Year 1997, Volume: 32 Issue: 4, - , 01.12.1997

Abstract

Orta hatta deri bulguları nedeniyle okült spinal disrafi şüphesi olan bebeklerin omurgaların arka kısmının kemikleşmesinin tamamlanmamış olmasından yararlanılarak ultrasonografi ile kord ve kanal anomalileri açısından incelenmeleri mümkündür Bu çalışmada ultrasonografi ile okült spinal disrafi tanısı alan ve manyetik rezonans görüntüleme ile tanısı doğrulanan üç olgu sunulmuş ve erken tanının önemi vurgulanmıştır Anahtar kelimeler: Okült Spinal Disrafi Spinal Ultrason

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section When the Turkish word exists
Authors

Mine Çalışkan This is me

Nur Aydınlı This is me

Erdem Tonguç This is me

Ayşen Uncuoğlu This is me

Emin Ünüvar This is me

Gülbin Gökçay This is me

Meral Özmen This is me

Publication Date December 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 32 Issue: 4

Cite

APA Çalışkan, M., Aydınlı, N., Tonguç, E., Uncuoğlu, A., et al. (1997). Okült Spinal Disrafi ve Spinal Ultrason. Türk Pediatri Arşivi, 32(4).
AMA Çalışkan M, Aydınlı N, Tonguç E, Uncuoğlu A, Ünüvar E, Gökçay G, Özmen M. Okült Spinal Disrafi ve Spinal Ultrason. Türk Pediatri Arşivi. December 1997;32(4).
Chicago Çalışkan, Mine, Nur Aydınlı, Erdem Tonguç, Ayşen Uncuoğlu, Emin Ünüvar, Gülbin Gökçay, and Meral Özmen. “Okült Spinal Disrafi Ve Spinal Ultrason”. Türk Pediatri Arşivi 32, no. 4 (December 1997).
EndNote Çalışkan M, Aydınlı N, Tonguç E, Uncuoğlu A, Ünüvar E, Gökçay G, Özmen M (December 1, 1997) Okült Spinal Disrafi ve Spinal Ultrason. Türk Pediatri Arşivi 32 4
IEEE M. Çalışkan, “Okült Spinal Disrafi ve Spinal Ultrason”, Türk Pediatri Arşivi, vol. 32, no. 4, 1997.
ISNAD Çalışkan, Mine et al. “Okült Spinal Disrafi Ve Spinal Ultrason”. Türk Pediatri Arşivi 32/4 (December 1997).
JAMA Çalışkan M, Aydınlı N, Tonguç E, Uncuoğlu A, Ünüvar E, Gökçay G, Özmen M. Okült Spinal Disrafi ve Spinal Ultrason. Türk Pediatri Arşivi. 1997;32.
MLA Çalışkan, Mine et al. “Okült Spinal Disrafi Ve Spinal Ultrason”. Türk Pediatri Arşivi, vol. 32, no. 4, 1997.
Vancouver Çalışkan M, Aydınlı N, Tonguç E, Uncuoğlu A, Ünüvar E, Gökçay G, Özmen M. Okült Spinal Disrafi ve Spinal Ultrason. Türk Pediatri Arşivi. 1997;32(4).