BibTex RIS Cite

Typhoid Fever with Thrombocytopenia

Year 1996, Volume: 31 Issue: 4, - , 01.12.1996

Abstract

The onset of typhoid fever is usually slow with fever headache and malaise But sometimes it may be observed in the form of osteomyelitis arthritis or meningitis Some cases with bleeding due to thrombocytopenia as a result of bone morrow suppression have rarely been reported As thrombocytopenia due to typhoid fever is a rare clinical entity we here report this case Key words: Thrombocytopenia Typhoid Fever Epis Taxis

Trombositopeni İle Seyreden Bir Tifo Vakası

Year 1996, Volume: 31 Issue: 4, - , 01.12.1996

Abstract

Tifo hastalığının ortaya çıkışı çoğu vakada ateş baş ağrısı bitkinlik ile yavaş bir başlangıç gösterebildiği gibi bazen osteomyelit menenjit ve artrit şeklinde de olabilmektedir Nadiren kemik iliğinin baskılanması sonucu trombositopeniye bağlı kanamalarla gelen vakalar da bildirilmektedir Tifoya bağlı trombositopeni nadiren görülen bir klinik seyir olduğu için takdim etmeyi uygun gördük Anahtar kelimeler: Trombositopeni Tifoid Ateş Epistaksis

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section When the Turkish word exists
Authors

Emin Özkaya This is me

Yaşar Cesur This is me

Gürbüz Akçay This is me

Avni Çelik This is me

Ercan Kırimi This is me

Dursun Odabaş This is me

Publication Date December 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 31 Issue: 4

Cite

APA Özkaya, E., Cesur, Y., Akçay, G., Çelik, A., et al. (1996). Trombositopeni İle Seyreden Bir Tifo Vakası. Türk Pediatri Arşivi, 31(4).
AMA Özkaya E, Cesur Y, Akçay G, Çelik A, Kırimi E, Odabaş D. Trombositopeni İle Seyreden Bir Tifo Vakası. Türk Pediatri Arşivi. December 1996;31(4).
Chicago Özkaya, Emin, Yaşar Cesur, Gürbüz Akçay, Avni Çelik, Ercan Kırimi, and Dursun Odabaş. “Trombositopeni İle Seyreden Bir Tifo Vakası”. Türk Pediatri Arşivi 31, no. 4 (December 1996).
EndNote Özkaya E, Cesur Y, Akçay G, Çelik A, Kırimi E, Odabaş D (December 1, 1996) Trombositopeni İle Seyreden Bir Tifo Vakası. Türk Pediatri Arşivi 31 4
IEEE E. Özkaya, Y. Cesur, G. Akçay, A. Çelik, E. Kırimi, and D. Odabaş, “Trombositopeni İle Seyreden Bir Tifo Vakası”, Türk Pediatri Arşivi, vol. 31, no. 4, 1996.
ISNAD Özkaya, Emin et al. “Trombositopeni İle Seyreden Bir Tifo Vakası”. Türk Pediatri Arşivi 31/4 (December 1996).
JAMA Özkaya E, Cesur Y, Akçay G, Çelik A, Kırimi E, Odabaş D. Trombositopeni İle Seyreden Bir Tifo Vakası. Türk Pediatri Arşivi. 1996;31.
MLA Özkaya, Emin et al. “Trombositopeni İle Seyreden Bir Tifo Vakası”. Türk Pediatri Arşivi, vol. 31, no. 4, 1996.
Vancouver Özkaya E, Cesur Y, Akçay G, Çelik A, Kırimi E, Odabaş D. Trombositopeni İle Seyreden Bir Tifo Vakası. Türk Pediatri Arşivi. 1996;31(4).