BibTex RIS Cite

Pseudo Bartter Syndrome in a Case with Cystic Fibrosis

Year 1994, Volume: 29 Issue: 4, - , 01.12.1994

Abstract

Cystic fibrosis was diagnosed in a 3 month old infant with chronic salt depletion metabolic alkalosis and failure to thrive but without malabsorption and recurrent lung infections After replacement of the salt deficit the metabolic abnormalities resolved and weight gain was rapid It is concluded that cystic fibrosis should be considered as a differential diagnosis in cases with failure to thrive and metabolic alkalosis Key words: Pseudo Bartters s Syndrome Cystic Fibrosis Salt Depletion

Kistik Fibrozlu Bir Hastada Psödo Bartter Sendromu

Year 1994, Volume: 29 Issue: 4, - , 01.12.1994

Abstract

Kronik tuz kaybı ile karakterize metabolik alkalozu olan ve yeterli tartı alamayan üç aylık bir hastaya kistik fibroz tanısı konuldu Bu hastada belirgin bir malabsorpsiyon ve veya tekrarlayan akciğer enfeksiyonları yoktu Tuz kaybı yerine konulduktan sonra metabolik bozukluklar düzeldi ve hasta hızla kilo aldı Serum elektrolitleri düşük metabolik alkalozu olan ve yeterli kilo alamayan hastaların ayırıcı tanısında kistik fibrozun da göz önüne alınması gerektiği vurgulandı Anahtar kelimeler: Psödo Bartter Sendromu Kistik Fibroz Tuz Kaybı

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section When the Turkish word exists
Authors

Halit Çam This is me

Ayşe Şerifsoy This is me

Ahmet Aydın This is me

Can Fıçıcıoğlu This is me

Şerare Mıkla This is me

Publication Date December 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 29 Issue: 4

Cite

APA Çam, H., Şerifsoy, A., Aydın, A., Fıçıcıoğlu, C., et al. (1994). Kistik Fibrozlu Bir Hastada Psödo Bartter Sendromu. Türk Pediatri Arşivi, 29(4).
AMA Çam H, Şerifsoy A, Aydın A, Fıçıcıoğlu C, Mıkla Ş. Kistik Fibrozlu Bir Hastada Psödo Bartter Sendromu. Türk Pediatri Arşivi. December 1994;29(4).
Chicago Çam, Halit, Ayşe Şerifsoy, Ahmet Aydın, Can Fıçıcıoğlu, and Şerare Mıkla. “Kistik Fibrozlu Bir Hastada Psödo Bartter Sendromu”. Türk Pediatri Arşivi 29, no. 4 (December 1994).
EndNote Çam H, Şerifsoy A, Aydın A, Fıçıcıoğlu C, Mıkla Ş (December 1, 1994) Kistik Fibrozlu Bir Hastada Psödo Bartter Sendromu. Türk Pediatri Arşivi 29 4
IEEE H. Çam, A. Şerifsoy, A. Aydın, C. Fıçıcıoğlu, and Ş. Mıkla, “Kistik Fibrozlu Bir Hastada Psödo Bartter Sendromu”, Türk Pediatri Arşivi, vol. 29, no. 4, 1994.
ISNAD Çam, Halit et al. “Kistik Fibrozlu Bir Hastada Psödo Bartter Sendromu”. Türk Pediatri Arşivi 29/4 (December 1994).
JAMA Çam H, Şerifsoy A, Aydın A, Fıçıcıoğlu C, Mıkla Ş. Kistik Fibrozlu Bir Hastada Psödo Bartter Sendromu. Türk Pediatri Arşivi. 1994;29.
MLA Çam, Halit et al. “Kistik Fibrozlu Bir Hastada Psödo Bartter Sendromu”. Türk Pediatri Arşivi, vol. 29, no. 4, 1994.
Vancouver Çam H, Şerifsoy A, Aydın A, Fıçıcıoğlu C, Mıkla Ş. Kistik Fibrozlu Bir Hastada Psödo Bartter Sendromu. Türk Pediatri Arşivi. 1994;29(4).