BibTex RIS Cite

Hypercalcemia and Medullary Nephrocalcinosis Due to Vitamin D Intoxication

Year 1994, Volume: 29 Issue: 3, - , 01.09.1994

Abstract

Three boys and two girls aged five to nine months with bilateral medullary nephrocalcinosis hypercalcemia and hypercalciuria due to vitamin D intoxication were reported This clinical presentation had developed in three patients on normal doses of vitamin D and in two patients who had received accidentally high doses of vitamin D As high dose of vitamin D leads to vitamin D intoxication hypersensitivity to vitamin D may be another possible cause of intoxcation Key words: Vitamin D Intoxication Medullary Nephrocalcinosis Hypercalcemia Hypercalciuria

D Hipervitaminozuna Bağlı Olarak Gelişen Hiperkalsemi ve Nefrokalsinoz

Year 1994, Volume: 29 Issue: 3, - , 01.09.1994

Abstract

D vitamini alımına bağlı hiperkalsemi hiperkalsiüri nefrokalsinoz gelişen yaşları 5 9 ay arasında üçü erkek ikisi kız beş hasta sunuldu Üç olguda normal tedavi dozunda 2 olguda aşırı yüksek doz D vitamini ile bu tablo gelişmişti D vitamini entoksikasyonu aksidental nedenle yüksek doz D vitamini alınmasıyla oluşabileceği gibi bazen aşırı duyarlılık sonucu normal dozlar ile de ortaya çıkabilmektedir Anahtar kelimeler: D Vitamini Entoksikasyon Medüller Nefrokalsinoz Hiperkalsemi Hiperkalsiüri

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section When the Turkish word exists
Authors

Aysel Kıyak This is me

Ahmet Nayır This is me

İlmay Bilge This is me

Aydan Şirin This is me

Sevinç Emre This is me

Alev Kadıoğlu This is me

Faik Tanman This is me

Publication Date September 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 29 Issue: 3

Cite

APA Kıyak, A., Nayır, A., Bilge, İ., Şirin, A., et al. (1994). D Hipervitaminozuna Bağlı Olarak Gelişen Hiperkalsemi ve Nefrokalsinoz. Türk Pediatri Arşivi, 29(3).
AMA Kıyak A, Nayır A, Bilge İ, Şirin A, Emre S, Kadıoğlu A, Tanman F. D Hipervitaminozuna Bağlı Olarak Gelişen Hiperkalsemi ve Nefrokalsinoz. Türk Pediatri Arşivi. September 1994;29(3).
Chicago Kıyak, Aysel, Ahmet Nayır, İlmay Bilge, Aydan Şirin, Sevinç Emre, Alev Kadıoğlu, and Faik Tanman. “D Hipervitaminozuna Bağlı Olarak Gelişen Hiperkalsemi Ve Nefrokalsinoz”. Türk Pediatri Arşivi 29, no. 3 (September 1994).
EndNote Kıyak A, Nayır A, Bilge İ, Şirin A, Emre S, Kadıoğlu A, Tanman F (September 1, 1994) D Hipervitaminozuna Bağlı Olarak Gelişen Hiperkalsemi ve Nefrokalsinoz. Türk Pediatri Arşivi 29 3
IEEE A. Kıyak, “D Hipervitaminozuna Bağlı Olarak Gelişen Hiperkalsemi ve Nefrokalsinoz”, Türk Pediatri Arşivi, vol. 29, no. 3, 1994.
ISNAD Kıyak, Aysel et al. “D Hipervitaminozuna Bağlı Olarak Gelişen Hiperkalsemi Ve Nefrokalsinoz”. Türk Pediatri Arşivi 29/3 (September 1994).
JAMA Kıyak A, Nayır A, Bilge İ, Şirin A, Emre S, Kadıoğlu A, Tanman F. D Hipervitaminozuna Bağlı Olarak Gelişen Hiperkalsemi ve Nefrokalsinoz. Türk Pediatri Arşivi. 1994;29.
MLA Kıyak, Aysel et al. “D Hipervitaminozuna Bağlı Olarak Gelişen Hiperkalsemi Ve Nefrokalsinoz”. Türk Pediatri Arşivi, vol. 29, no. 3, 1994.
Vancouver Kıyak A, Nayır A, Bilge İ, Şirin A, Emre S, Kadıoğlu A, Tanman F. D Hipervitaminozuna Bağlı Olarak Gelişen Hiperkalsemi ve Nefrokalsinoz. Türk Pediatri Arşivi. 1994;29(3).