BibTex RIS Cite

Aglossia Adactylia Hanhart s Syndrome With Anal Stenosis

Year 1994, Volume: 29 Issue: 2, - , 01.06.1994

Abstract

The syndrome of aglossia adactylia is an uncommon syndrome characterized by micrognathia hypoglossia or aglossia and absence of one or more of the extremities The patient was admitted with the complaints of lack of right hand and distal left leg below the knee In addition to these findings physical examination revealed mild micrognathia and hypoglossia large and low set ears telecantus high palate and anal stenosis Anal atresia is uncommon with this syndrome for that reason we have presented this case of Hanhart s syndrome with anal stenosis Key words: Aglossia Adactylia

Bir Aglossi Adaktili Sendromu Olgusu Anal Darlıkla Birlikte

Year 1994, Volume: 29 Issue: 2, - , 01.06.1994

Abstract

Aglossi adaktili sendromu mikrognathi hipoglosi veya aglossi ve bir veya daha fazla ekstremitede eksiklik anomalisiyle karakterize nadir görülen bir hastalıktır Sağ eli ve dizden itibaren sol bacağı olmaması nedeniyle polikliniğimize getirilen 18 günlük hastanın yapılan fizik muayenesinde bu bulgulara ilave olarak hafif mikrognati ve hipoglossi ile birlikte büyük ve düşük kulaklar telekantus yüksek damak ve anal darlık tespit edildi Bu sendroma ait literatürde anal darlığın nadir rastlanması sebebiyle olgumuzu sunuyoruz Anahtar kelimeler: Aglossi Adaktili

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section When the Turkish word exists
Authors

Gülden Kafalı This is me

Fatoş Tanzer This is me

İlhan Sezgin This is me

Publication Date June 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 29 Issue: 2

Cite

APA Kafalı, G., Tanzer, F., & Sezgin, İ. (1994). Bir Aglossi Adaktili Sendromu Olgusu Anal Darlıkla Birlikte. Türk Pediatri Arşivi, 29(2).
AMA Kafalı G, Tanzer F, Sezgin İ. Bir Aglossi Adaktili Sendromu Olgusu Anal Darlıkla Birlikte. Türk Pediatri Arşivi. June 1994;29(2).
Chicago Kafalı, Gülden, Fatoş Tanzer, and İlhan Sezgin. “Bir Aglossi Adaktili Sendromu Olgusu Anal Darlıkla Birlikte”. Türk Pediatri Arşivi 29, no. 2 (June 1994).
EndNote Kafalı G, Tanzer F, Sezgin İ (June 1, 1994) Bir Aglossi Adaktili Sendromu Olgusu Anal Darlıkla Birlikte. Türk Pediatri Arşivi 29 2
IEEE G. Kafalı, F. Tanzer, and İ. Sezgin, “Bir Aglossi Adaktili Sendromu Olgusu Anal Darlıkla Birlikte”, Türk Pediatri Arşivi, vol. 29, no. 2, 1994.
ISNAD Kafalı, Gülden et al. “Bir Aglossi Adaktili Sendromu Olgusu Anal Darlıkla Birlikte”. Türk Pediatri Arşivi 29/2 (June 1994).
JAMA Kafalı G, Tanzer F, Sezgin İ. Bir Aglossi Adaktili Sendromu Olgusu Anal Darlıkla Birlikte. Türk Pediatri Arşivi. 1994;29.
MLA Kafalı, Gülden et al. “Bir Aglossi Adaktili Sendromu Olgusu Anal Darlıkla Birlikte”. Türk Pediatri Arşivi, vol. 29, no. 2, 1994.
Vancouver Kafalı G, Tanzer F, Sezgin İ. Bir Aglossi Adaktili Sendromu Olgusu Anal Darlıkla Birlikte. Türk Pediatri Arşivi. 1994;29(2).