BibTex RIS Cite

Fibrodysplasia Ossificans Progressiva and Corpus Callosum Agenesis A Case Report

Year 1993, Volume: 28 Issue: 3, - , 01.09.1993

Abstract

Our patient a 6 year old girl had first developed tumors on her back and wirst at the age of one and a half years These tumors had increased in number and growed rapidly during the last 6 months Osseous bands beginning at the occiput extending to the lateral parts of the thoracic vertebrae and exostoses of the lumbal vertebrae sacrum and left wrist were present Both great toes were rudimentary nbsp; Radiology revealed paravertebral and sacral soft tissue ossification bands Isotopic scans were concordant with fibrodysplasia ossificans progressiva CT scan and MRI examination of the brain revealed corpus callosum agenesis a finding that was not previously reported in the literature Key words: Fibrodysplasia Ossificans Progressiva Corpus Callosum Agenesis

Corpus Callosum Agenezisi Olan Bir Fibrodysplasia Ossificans Progressiva Olgusu

Year 1993, Volume: 28 Issue: 3, - , 01.09.1993

Abstract

Hastamız ilk kez 1 5 yaşında el bileğinde ortaya çıkan son 6 aydır sayısı ve büyüme hızı artan sırtta lokalize ağrısız şişlikler nedeniyle başvuran 6 yaşındaki bir kız çocuğu idi Oksipitalden ikiye ayrılarak torakal vertebralar lateraline doğru uzanan kemik bandı ve lumbal vertebralar sakrum ve sol el bileği üzerinde kemik çıkıntıları vardı Her iki ayak baş parmağı rudimanterdi Direkt grafilerde görülen paravertebral bölge ve sakrumda yumuşak doku ossifikasyon bantları ve sintigrafik inceleme fibrodisplazya ossifikans progressiva ile uyumlu idi Beyin BT ve MRI incelemesinde literatürde bugüne dek bildirilmemiş bir bulgu olarak corpus callosum agenezisi tespit edildi Anahtar kelimeler: Fibrodisplazia Ossificans Progressiva Corpus Callosum Agenezisi

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Case Report
Authors

Beyhan Tüysüz This is me

Fatma Kırcı This is me

Ayten Erginel This is me

Kenan Püşüroğlu This is me

Yücel Taştan This is me

Zuhal Suyugül This is me

Tuncay Centel This is me

Asım Cenani This is me

Publication Date September 1, 1993
Published in Issue Year 1993 Volume: 28 Issue: 3

Cite

APA Tüysüz, B., Kırcı, F., Erginel, A., Püşüroğlu, K., et al. (1993). Corpus Callosum Agenezisi Olan Bir Fibrodysplasia Ossificans Progressiva Olgusu. Türk Pediatri Arşivi, 28(3).
AMA Tüysüz B, Kırcı F, Erginel A, Püşüroğlu K, Taştan Y, Suyugül Z, Centel T, Cenani A. Corpus Callosum Agenezisi Olan Bir Fibrodysplasia Ossificans Progressiva Olgusu. Türk Pediatri Arşivi. September 1993;28(3).
Chicago Tüysüz, Beyhan, Fatma Kırcı, Ayten Erginel, Kenan Püşüroğlu, Yücel Taştan, Zuhal Suyugül, Tuncay Centel, and Asım Cenani. “Corpus Callosum Agenezisi Olan Bir Fibrodysplasia Ossificans Progressiva Olgusu”. Türk Pediatri Arşivi 28, no. 3 (September 1993).
EndNote Tüysüz B, Kırcı F, Erginel A, Püşüroğlu K, Taştan Y, Suyugül Z, Centel T, Cenani A (September 1, 1993) Corpus Callosum Agenezisi Olan Bir Fibrodysplasia Ossificans Progressiva Olgusu. Türk Pediatri Arşivi 28 3
IEEE B. Tüysüz, “Corpus Callosum Agenezisi Olan Bir Fibrodysplasia Ossificans Progressiva Olgusu”, Türk Pediatri Arşivi, vol. 28, no. 3, 1993.
ISNAD Tüysüz, Beyhan et al. “Corpus Callosum Agenezisi Olan Bir Fibrodysplasia Ossificans Progressiva Olgusu”. Türk Pediatri Arşivi 28/3 (September 1993).
JAMA Tüysüz B, Kırcı F, Erginel A, Püşüroğlu K, Taştan Y, Suyugül Z, Centel T, Cenani A. Corpus Callosum Agenezisi Olan Bir Fibrodysplasia Ossificans Progressiva Olgusu. Türk Pediatri Arşivi. 1993;28.
MLA Tüysüz, Beyhan et al. “Corpus Callosum Agenezisi Olan Bir Fibrodysplasia Ossificans Progressiva Olgusu”. Türk Pediatri Arşivi, vol. 28, no. 3, 1993.
Vancouver Tüysüz B, Kırcı F, Erginel A, Püşüroğlu K, Taştan Y, Suyugül Z, Centel T, Cenani A. Corpus Callosum Agenezisi Olan Bir Fibrodysplasia Ossificans Progressiva Olgusu. Türk Pediatri Arşivi. 1993;28(3).