BibTex RIS Cite

Basic Principles in Fluid and Electrolyte Therapy in Children

Year 1992, Volume: 27 Issue: 1, - , 01.03.1992

Abstract

Because the internal environment of the body is largely a fluid medium the preservation of the volume and composition of the body fluids is absolutely vital to circulatory status and the functions of the human body The estimation of parenteral fluid requirements maintenance requirements is based on the usual losses of water and electrolytes that occur under normal conditions When oral or IV fluid has to be given to a patient it is either maintenance therapy or replacement therapy Key words: Fluid And Electrolyte Therapy

Çocuklarda Sıvı Ve Elektrolit Tedavisinin Temel İlkeleri I Temel Bilgiler

Year 1992, Volume: 27 Issue: 1, - , 01.03.1992

Abstract

İnsanın iç çevresi büyük ölçüde sıvıdan oluştuğu için vücut sıvılarının hacmi ve bileşiminin korunmasının dolaşım durumu ve vücudun işlevleri açısından yaşamsal bir önemi vardır Parenteral ve enteral sıvı gereksinmeleri idame gereksinmeleri normal koşullar altında meydana gelen sıvı ve elektrolit kayıplarına göre yapılır Eğer bir hastaya oral ya da IV sıvı verilecekse bu ya idame ya da defisit tedavisi şeklinde uygulanır Anahtar kelimeler: Sıvı ve Elektrolit Tedavisi

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section When the Turkish word exists
Authors

Ahmet Aydın This is me

Publication Date March 1, 1992
Published in Issue Year 1992 Volume: 27 Issue: 1

Cite

APA Aydın, A. (1992). Çocuklarda Sıvı Ve Elektrolit Tedavisinin Temel İlkeleri I Temel Bilgiler. Türk Pediatri Arşivi, 27(1).
AMA Aydın A. Çocuklarda Sıvı Ve Elektrolit Tedavisinin Temel İlkeleri I Temel Bilgiler. Türk Pediatri Arşivi. March 1992;27(1).
Chicago Aydın, Ahmet. “Çocuklarda Sıvı Ve Elektrolit Tedavisinin Temel İlkeleri I Temel Bilgiler”. Türk Pediatri Arşivi 27, no. 1 (March 1992).
EndNote Aydın A (March 1, 1992) Çocuklarda Sıvı Ve Elektrolit Tedavisinin Temel İlkeleri I Temel Bilgiler. Türk Pediatri Arşivi 27 1
IEEE A. Aydın, “Çocuklarda Sıvı Ve Elektrolit Tedavisinin Temel İlkeleri I Temel Bilgiler”, Türk Pediatri Arşivi, vol. 27, no. 1, 1992.
ISNAD Aydın, Ahmet. “Çocuklarda Sıvı Ve Elektrolit Tedavisinin Temel İlkeleri I Temel Bilgiler”. Türk Pediatri Arşivi 27/1 (March 1992).
JAMA Aydın A. Çocuklarda Sıvı Ve Elektrolit Tedavisinin Temel İlkeleri I Temel Bilgiler. Türk Pediatri Arşivi. 1992;27.
MLA Aydın, Ahmet. “Çocuklarda Sıvı Ve Elektrolit Tedavisinin Temel İlkeleri I Temel Bilgiler”. Türk Pediatri Arşivi, vol. 27, no. 1, 1992.
Vancouver Aydın A. Çocuklarda Sıvı Ve Elektrolit Tedavisinin Temel İlkeleri I Temel Bilgiler. Türk Pediatri Arşivi. 1992;27(1).