TR
EN
BIR BILESEN KUTUPHANESINDEKI YENiDEN KULLANILABILIR JAVA BILE$ENLER!N!N SINIFLANDIRILMASI ve BILESEN UST-BİLGİLERİN TANIMLANMASI
Abstract
Günümüzde Java ile platform bağımsız bileşenler yazmak, bu bileşenleri yeniden kullanılabilir bileşen kütüphanelerinde saklamak ve İnternet üzerinden kullanıma sunmak olasıdır. Java'nın Bir kere yaz her yerde çalıştır felsefesi ile yeniden kullanım için gerekli olan altyapı sağlanmış durumdadır. Bu altyapının sağlanması ile yeniden kullanıma dayalı yazılım geliştiren kişilerin çeşitli uygulama alanlan için yazılmış Java bileşen kütüphanelerine gereksinimi giderek artacaktır. Bu çalışmada, üç farklı uygulama alanında Java bileşenleri içeren bir kütüphane geliştirilmiştir. Bileşen kütüphaneleri ile ilgili diğer önemli bir konu da sınıflandırma ve üst-bilgi tanımlama. Eğer bileşenlerin kolay ve etkin bir şekilde aranabilmesi, bulunabilmesi ve anlaşılabilmesi isteniyorsa, kütüphanedeki bileşenlerin sınıflandırılması ve bileşenler için üst-bilginin tanımlanması gerekmektedir. Bu çalışma kapsamında geliştirilen kütüphanedeki bileşenler boyutlara ayırmaya dayanan yaklaşım ile sınıflandırılmıştır. Bileşen üst-bilgileri ise RlG-BIDM standardının bir alt kümesi kullanıalrak tanımlanmıştır.
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
-
Publication Date
July 23, 2016
Submission Date
July 23, 2016
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 2000 Volume: 1 Number: 2
APA
Türksever, M., & Erdur, R. C. (2016). BIR BILESEN KUTUPHANESINDEKI YENiDEN KULLANILABILIR JAVA BILE$ENLER!N!N SINIFLANDIRILMASI ve BILESEN UST-BİLGİLERİN TANIMLANMASI. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 1(2), 24-34. https://izlik.org/JA28SW54BP
AMA
1.Türksever M, Erdur RC. BIR BILESEN KUTUPHANESINDEKI YENiDEN KULLANILABILIR JAVA BILE$ENLER!N!N SINIFLANDIRILMASI ve BILESEN UST-BİLGİLERİN TANIMLANMASI. Trakya Univ J Sci. 2016;1(2):24-34. https://izlik.org/JA28SW54BP
Chicago
Türksever, Mustafa, and R. Cenk Erdur. 2016. “BIR BILESEN KUTUPHANESINDEKI YENiDEN KULLANILABILIR JAVA BILE$ENLER!N!N SINIFLANDIRILMASI Ve BILESEN UST-BİLGİLERİN TANIMLANMASI”. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 1 (2): 24-34. https://izlik.org/JA28SW54BP.
EndNote
Türksever M, Erdur RC (July 1, 2016) BIR BILESEN KUTUPHANESINDEKI YENiDEN KULLANILABILIR JAVA BILE$ENLER!N!N SINIFLANDIRILMASI ve BILESEN UST-BİLGİLERİN TANIMLANMASI. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 1 2 24–34.
IEEE
[1]M. Türksever and R. C. Erdur, “BIR BILESEN KUTUPHANESINDEKI YENiDEN KULLANILABILIR JAVA BILE$ENLER!N!N SINIFLANDIRILMASI ve BILESEN UST-BİLGİLERİN TANIMLANMASI”, Trakya Univ J Sci, vol. 1, no. 2, pp. 24–34, July 2016, [Online]. Available: https://izlik.org/JA28SW54BP
ISNAD
Türksever, Mustafa - Erdur, R. Cenk. “BIR BILESEN KUTUPHANESINDEKI YENiDEN KULLANILABILIR JAVA BILE$ENLER!N!N SINIFLANDIRILMASI Ve BILESEN UST-BİLGİLERİN TANIMLANMASI”. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 1/2 (July 1, 2016): 24-34. https://izlik.org/JA28SW54BP.
JAMA
1.Türksever M, Erdur RC. BIR BILESEN KUTUPHANESINDEKI YENiDEN KULLANILABILIR JAVA BILE$ENLER!N!N SINIFLANDIRILMASI ve BILESEN UST-BİLGİLERİN TANIMLANMASI. Trakya Univ J Sci. 2016;1:24–34.
MLA
Türksever, Mustafa, and R. Cenk Erdur. “BIR BILESEN KUTUPHANESINDEKI YENiDEN KULLANILABILIR JAVA BILE$ENLER!N!N SINIFLANDIRILMASI Ve BILESEN UST-BİLGİLERİN TANIMLANMASI”. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, vol. 1, no. 2, July 2016, pp. 24-34, https://izlik.org/JA28SW54BP.
Vancouver
1.Mustafa Türksever, R. Cenk Erdur. BIR BILESEN KUTUPHANESINDEKI YENiDEN KULLANILABILIR JAVA BILE$ENLER!N!N SINIFLANDIRILMASI ve BILESEN UST-BİLGİLERİN TANIMLANMASI. Trakya Univ J Sci [Internet]. 2016 Jul. 1;1(2):24-3. Available from: https://izlik.org/JA28SW54BP