BibTex RIS Cite

External auditory canal osteoma resulting in cholesteatoma which is complicated with menengitis

Year 2013, Volume: 23 Issue: 1, 0 - 0, 15.01.2013

Abstract

Osteoma of external auditory canal is a unilateral benign tumor which usually presents with no symptoms. They only cause symptoms when cerumen collection or conduction type hearing loss occurs. They are the most common osseous lesions of the temporal bone. It very rarely presents with cholesteatoma. So far, no osteoma case concomitant with, cholesteatoma and meningitis has not been reported. In this article, we report an interesting case presenting with external auditory canal osteoma, cholestatoma and meningitis concomitantly who was treated successfully using the canal Wall-down mastoidectomy technique.

Kolestatoma neden olan ve menenjit ile komplike olan dış kulak kanalı osteomu

Year 2013, Volume: 23 Issue: 1, 0 - 0, 15.01.2013

Abstract

Osteom, dış kulak kanalının tek taraflı, çoğun- lukla semptom vermeyen iyi huylu tümörüdür. Salt kulak kiri toplanmasına ve iletim tipi işitme kaybına yol açtıklarında belirti verirler. Bunlar temporal kemiğin en sık görülen kemiksi lezyon- larıdır. Çok nadiren kolestatom ile birlikte bulu- nur. Bugüne kadar menenjit ile komplike olmuş ve kolestatoma neden olmuş bir dış kulak kanalı osteom öyküsü bildirilmemiştir. Bu makalede, dış kulak yolu osteomu, kolestatom ve menenjit birlikteliği olan ve kanal duvar mastoidektomi tekniği kullanılarak başarıyla tedavi edilen ilginç bir olgu sunuldu

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Case Report
Authors

Ediz Yorgancılar This is me

Vefa Kınış This is me

Ramazan Gün This is me

Salih Bakır This is me

Musa Özbay This is me

İsmail Topçu This is me

Publication Date January 15, 2013
Published in Issue Year 2013 Volume: 23 Issue: 1

Cite

APA Yorgancılar, E., Kınış, V., Gün, R., Bakır, S., et al. (2013). Kolestatoma neden olan ve menenjit ile komplike olan dış kulak kanalı osteomu. The Turkish Journal of Ear Nose and Throat, 23(1).
AMA Yorgancılar E, Kınış V, Gün R, Bakır S, Özbay M, Topçu İ. Kolestatoma neden olan ve menenjit ile komplike olan dış kulak kanalı osteomu. Tr-ENT. January 2013;23(1).
Chicago Yorgancılar, Ediz, Vefa Kınış, Ramazan Gün, Salih Bakır, Musa Özbay, and İsmail Topçu. “Kolestatoma Neden Olan Ve Menenjit Ile Komplike Olan dış Kulak Kanalı Osteomu”. The Turkish Journal of Ear Nose and Throat 23, no. 1 (January 2013).
EndNote Yorgancılar E, Kınış V, Gün R, Bakır S, Özbay M, Topçu İ (January 1, 2013) Kolestatoma neden olan ve menenjit ile komplike olan dış kulak kanalı osteomu. The Turkish Journal of Ear Nose and Throat 23 1
IEEE E. Yorgancılar, V. Kınış, R. Gün, S. Bakır, M. Özbay, and İ. Topçu, “Kolestatoma neden olan ve menenjit ile komplike olan dış kulak kanalı osteomu”, Tr-ENT, vol. 23, no. 1, 2013.
ISNAD Yorgancılar, Ediz et al. “Kolestatoma Neden Olan Ve Menenjit Ile Komplike Olan dış Kulak Kanalı Osteomu”. The Turkish Journal of Ear Nose and Throat 23/1 (January 2013).
JAMA Yorgancılar E, Kınış V, Gün R, Bakır S, Özbay M, Topçu İ. Kolestatoma neden olan ve menenjit ile komplike olan dış kulak kanalı osteomu. Tr-ENT. 2013;23.
MLA Yorgancılar, Ediz et al. “Kolestatoma Neden Olan Ve Menenjit Ile Komplike Olan dış Kulak Kanalı Osteomu”. The Turkish Journal of Ear Nose and Throat, vol. 23, no. 1, 2013.
Vancouver Yorgancılar E, Kınış V, Gün R, Bakır S, Özbay M, Topçu İ. Kolestatoma neden olan ve menenjit ile komplike olan dış kulak kanalı osteomu. Tr-ENT. 2013;23(1).