Research Article

BİR İTTİFAK AĞLARI STRATEJİSİ OLARAK SOSYAL HİZMET ETİĞİ

Volume: 27 Number: 2 January 27, 2017
TR EN

BİR İTTİFAK AĞLARI STRATEJİSİ OLARAK SOSYAL HİZMET ETİĞİ

Abstract

Bu makalede, sosyal hizmet mesleğinde etik bağlamının felsefi temellerine gönderme yapan bir düşün tarihi okuması yapılmıştır. Kantçı etiği aşan bir sosyal hizmet etiğinin imkan koşulları; Spinoza, özgürlük, umut ve inşacı izler taşıyan zaman kategorileri ile yorumlanmaya çalışılmıştır.  Bir yardım mesleği olarak sosyal hizmetin etik ilkelerinin kurulu olduğu olgular ve ağlar farklı bir kavramsallaştırma ile kurgulanmaya çalışılmıştır.  Sosyal hizmet alanın özgürleştirici pratiği üzerine  ağırlıklı olarak felsefe tarihinden ittifak ağları kurulması adına çaba sarf edilmiştir. Özgürleşimin zamansal bağlamı, farklı bir şekilde  kurulmaya çalışılarak buna uygun  teorik  bir model ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır. Bu çerçeve denemesinin temel amacı müracaatçı ile birlikte çalışacak, onunla ittifak ağları kuracak ve geleceği şimdi de inşa edecek,  kendi kendini belirlemeyi mümkün kılmaktır.

Keywords

References

  1. Badiou, A.(2004) Etik. Çev: Tuncay Birkan, İstanbul: Metis Yayınları
  2. Bauman, Z. ( 2015) Özgürlük. Çev: Kübra Eren, İstanbul: Ayrıntı Yayınları
  3. Bloch, E. (2007) Umut İlkesi Cilt 1. Çev: Tanıl Bora, İstanbul: İletişim Yayınları
  4. Chesneaux, J. (2015) Zamanı Yaşamak. Çev: Münir Cerit, İstanbul: Ayrıntı Yayınları
  5. Chritchley, S. (2010) Sonsuz Talep. Çev: Tuncay Birkan, İstanbul: Metis Yayınları
  6. Deleuze, G. (2005) Spinoza: Pratik Felsefe. Çev: Ulus Baker, İstanbul: Norgunk Yayınları
  7. Foucault, M. (2015) Biyopolitikanın Doğuşu, Çev: Alican Tayla, İstanbul: Bilgi Üniversitesi Yayınları
  8. Heller, A. (2006) Bir Ahlak Kuramı, Çev: Abdullah Yılmaz, Koray Tütüncü, Ertürk Demirel, İstanbul: Ayrıntı Yayınları.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

Sociology (Other)

Journal Section

Research Article

Publication Date

January 27, 2017

Submission Date

February 29, 2016

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2016 Volume: 27 Number: 2

APA
Çiftçi, D. B. (2017). BİR İTTİFAK AĞLARI STRATEJİSİ OLARAK SOSYAL HİZMET ETİĞİ. Toplum Ve Sosyal Hizmet, 27(2), 47-62. https://izlik.org/JA56UM84CN
AMA
1.Çiftçi DB. BİR İTTİFAK AĞLARI STRATEJİSİ OLARAK SOSYAL HİZMET ETİĞİ. Toplum ve Sosyal Hizmet. 2017;27(2):47-62. https://izlik.org/JA56UM84CN
Chicago
Çiftçi, Durdu Baran. 2017. “BİR İTTİFAK AĞLARI STRATEJİSİ OLARAK SOSYAL HİZMET ETİĞİ”. Toplum Ve Sosyal Hizmet 27 (2): 47-62. https://izlik.org/JA56UM84CN.
EndNote
Çiftçi DB (January 1, 2017) BİR İTTİFAK AĞLARI STRATEJİSİ OLARAK SOSYAL HİZMET ETİĞİ. Toplum ve Sosyal Hizmet 27 2 47–62.
IEEE
[1]D. B. Çiftçi, “BİR İTTİFAK AĞLARI STRATEJİSİ OLARAK SOSYAL HİZMET ETİĞİ”, Toplum ve Sosyal Hizmet, vol. 27, no. 2, pp. 47–62, Jan. 2017, [Online]. Available: https://izlik.org/JA56UM84CN
ISNAD
Çiftçi, Durdu Baran. “BİR İTTİFAK AĞLARI STRATEJİSİ OLARAK SOSYAL HİZMET ETİĞİ”. Toplum ve Sosyal Hizmet 27/2 (January 1, 2017): 47-62. https://izlik.org/JA56UM84CN.
JAMA
1.Çiftçi DB. BİR İTTİFAK AĞLARI STRATEJİSİ OLARAK SOSYAL HİZMET ETİĞİ. Toplum ve Sosyal Hizmet. 2017;27:47–62.
MLA
Çiftçi, Durdu Baran. “BİR İTTİFAK AĞLARI STRATEJİSİ OLARAK SOSYAL HİZMET ETİĞİ”. Toplum Ve Sosyal Hizmet, vol. 27, no. 2, Jan. 2017, pp. 47-62, https://izlik.org/JA56UM84CN.
Vancouver
1.Durdu Baran Çiftçi. BİR İTTİFAK AĞLARI STRATEJİSİ OLARAK SOSYAL HİZMET ETİĞİ. Toplum ve Sosyal Hizmet [Internet]. 2017 Jan. 1;27(2):47-62. Available from: https://izlik.org/JA56UM84CN