THE EFFECTS OF BELIEFS ON GASTRONOMY
Year 2014,
Volume: 3 Issue: 1, 19 - 42, 01.01.2014
Aysu Hatipoğlu
Orhan Batman
Abstract
Tourism sector is a sector that can serve many people from different nationalities and different religions at the same time. Food and beverage services are in the “sine qua non” of the tourism sector. The idea that “People should eat because they get hungry” is related to physiological needs. However, what people choose from present alternatives when they have a chance of preference is relevant to their culture, traditions and religious beliefs. Religion affects every section of life, even people’s food culture
References
- Adam, B. ve Katar, M. (2005), Dinler Tarihi, Anadolu Üniversitesi Web-Ofset, Eskişehir.
- Alalu, S. (2001), Yahudilikte Kavram ve Değerler, Gözlem Gazetecilik Basın ve Yayım A.Ş,
- Ankara. Baysal, A. ve Küçükarslan, N. (2003), Beslenme İlkeleri ve Menü Planlaması, Ekin Kitapevi, Bursa.
- Çiğdem, R. (2009), Yahudi ve İslâm Hukukunda Su Ürünlerinin Tüketilmesi, Acta Turcica Dergisi, 1, 442- 449.
- Erdem, M. (1998), İlahi Dinlerin Kutsal Kitaplarında Helal ve Haram Anlayışı Üzerine Bir Araştırma, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 37/168, 151-173.
- Eren, S. (2007), Türk Mutfağı ve Haccp Sistemi; Mutfak Profesyonellerinin Haccp Bilgilerinin Ölçülmesi, I. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Antalya.
- Hatipoğlu, A. ve Batman, O. (2009), Türk Mutfak Kültüründe Geleneksel Gıdaların Tüketimi ve İnançların Rolü, II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Antalya.
- Kahraman, A. (1993), Mukayeseli Dinler Tarihi, Marifet Yayınları, İstanbul. Kitabı Mukaddes: Eski ve Yeni Ahit, (Tevrat, Tesniye, Yaratılış), (2003). 14/9-10, Kitabı Mukaddes Şirketi, İstanbul.
- Kittler, P. G. ve Sucher, K. P. (2001), Food and Religion: Food and Culture, Thomson
- Learning, U.S.A. Koluman, A. (2009), Dinler ve Gıda İlkelden Semaviye, Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dergisi, 1, 25-32.
- Marcus, Y. R. (2010), Is Swordfish Kosher?, http://www.askmoses.com/article.html?h=554&o=508, E.T: 08.04.2014.
- Özbaş, M. (2001), Yahudilikte Yiyecek ve İçecek Esasları, Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İstanbul.
- Öztan, A. (2003), Et Bilimi ve Teknolojisi, Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, Ankara. Tümer, G. ve Abdurrahman, K. (1988), Dinler Tarihi, Ocak Yayınları, Ankara.
- Ünlü, D. ve Dönmez, D. (2008), Mutfakta Yenilik: Moleküler Gastronomi, II. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Antalya.
- Yabancı, N. (2009), Dinlerin Beslenme Alışkanlıkları Üzerine Etkileri, II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van.
- Yörükan, Y. Z. (1998), Müslümanlık ve Kur’an- ı Kerim’den Ayetlerle İslam Esasları, Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara.
Year 2014,
Volume: 3 Issue: 1, 19 - 42, 01.01.2014
Aysu Hatipoğlu
Orhan Batman
References
- Adam, B. ve Katar, M. (2005), Dinler Tarihi, Anadolu Üniversitesi Web-Ofset, Eskişehir.
- Alalu, S. (2001), Yahudilikte Kavram ve Değerler, Gözlem Gazetecilik Basın ve Yayım A.Ş,
- Ankara. Baysal, A. ve Küçükarslan, N. (2003), Beslenme İlkeleri ve Menü Planlaması, Ekin Kitapevi, Bursa.
- Çiğdem, R. (2009), Yahudi ve İslâm Hukukunda Su Ürünlerinin Tüketilmesi, Acta Turcica Dergisi, 1, 442- 449.
- Erdem, M. (1998), İlahi Dinlerin Kutsal Kitaplarında Helal ve Haram Anlayışı Üzerine Bir Araştırma, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 37/168, 151-173.
- Eren, S. (2007), Türk Mutfağı ve Haccp Sistemi; Mutfak Profesyonellerinin Haccp Bilgilerinin Ölçülmesi, I. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Antalya.
- Hatipoğlu, A. ve Batman, O. (2009), Türk Mutfak Kültüründe Geleneksel Gıdaların Tüketimi ve İnançların Rolü, II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Antalya.
- Kahraman, A. (1993), Mukayeseli Dinler Tarihi, Marifet Yayınları, İstanbul. Kitabı Mukaddes: Eski ve Yeni Ahit, (Tevrat, Tesniye, Yaratılış), (2003). 14/9-10, Kitabı Mukaddes Şirketi, İstanbul.
- Kittler, P. G. ve Sucher, K. P. (2001), Food and Religion: Food and Culture, Thomson
- Learning, U.S.A. Koluman, A. (2009), Dinler ve Gıda İlkelden Semaviye, Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dergisi, 1, 25-32.
- Marcus, Y. R. (2010), Is Swordfish Kosher?, http://www.askmoses.com/article.html?h=554&o=508, E.T: 08.04.2014.
- Özbaş, M. (2001), Yahudilikte Yiyecek ve İçecek Esasları, Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İstanbul.
- Öztan, A. (2003), Et Bilimi ve Teknolojisi, Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, Ankara. Tümer, G. ve Abdurrahman, K. (1988), Dinler Tarihi, Ocak Yayınları, Ankara.
- Ünlü, D. ve Dönmez, D. (2008), Mutfakta Yenilik: Moleküler Gastronomi, II. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Antalya.
- Yabancı, N. (2009), Dinlerin Beslenme Alışkanlıkları Üzerine Etkileri, II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van.
- Yörükan, Y. Z. (1998), Müslümanlık ve Kur’an- ı Kerim’den Ayetlerle İslam Esasları, Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara.