Review
BibTex RIS Cite

Gıda Güvenliği ve Etik

Year 2020, Volume: 7 Issue: 4, 169 - 177, 26.12.2020

Abstract

Beslenmemizi sağlayan gıdalara, tarım ve gıda sistemleri aracılığıyla ulaşırız. Bu sistemler, gıdanın üretimi, işlenmesi, depolanması, dağıtımı, hazırlanması satışı ve tüketimi ile ilgili tüm unsurları, etkinlikleri ve aynı zamanda sosyoekonomik ve çevresel etkileri kapsar. Tüketiciler için gıdaların güvenliği ve doğallığı son derece önemlidir. Bunun yanı sıra son yıllarda tarım ve gıda sistemlerinde etik konusu tüketiciler açısından ilgi alanı oluşturmaya başlamıştır. Etik ilkeler, kişisel ve mesleki davranışlar, sosyal davranışlar ve topluma karşı sorumlulukla ilgili değerleri veya erdemleri belirlemektedir. Tarım ve gıda etiği, gıda üretimi, işleme, pazarlama ve tüketim gibi tarladan sofraya tüm aşamalarda etkin olmalıdır. Özellikle gıdaya ulaşımda dünya genelinde büyük dengesizlikler vardır. Bu derlemede gıda üretimi ve güvenliğinde temel etik sorun alanları ve etik yaklaşımların neler olabileceği incelenmiştir.

Year 2020, Volume: 7 Issue: 4, 169 - 177, 26.12.2020

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Health Care Administration
Journal Section DERLEME
Authors

Rahime Petek Ataman This is me

Mustafa Evren This is me

Publication Date December 26, 2020
Published in Issue Year 2020 Volume: 7 Issue: 4

Cite

Vancouver Ataman RP, Evren M. Gıda Güvenliği ve Etik. TJOB. 2020;7(4):169-77.