BibTex RIS Cite

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Alanında Türkiye’de ve Diğer Ülkelerde Yapılan Bilimsel Yayınlar

Year 2015, Volume: 23 Issue: 2, 67 - 70, 01.08.2015

Abstract

Giriş: Bilimsel yayınların dinamiğine ilişkin değerlendirmeler bilim dünyasının ilgisini çekmektedir. Bu bağlamda, son dönemlerde bilimsel yayınlara yönelik olarak gerçekleştirilen ölçüm çalışmalarının sayısında ciddi bir artış görülmektedir. Bu çalışmada Türkiye’nin ve diğer ülkelerin plastik cerrahi alanındaki bilimsel yayın performansı araştırılmaktadır. Gereç ve Yöntem: Bu amaçla son 10 yılda “ISI Web of Science” veri tabanında Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanlarının yaptığı yayınlar taranmıştır. Bulgular: Buna göre, ABD, İngiltere ve Japonya plastik cerrahi alanında dünya literatürüne en büyük katkıyı sağlamaktadır. Türkiye de ise yayın sayısındaki minimal değişiklikler olmakla ile birlikte, ortalama atıf sayılarında bir iyileşme söz konusudur. Sonuç: Özellikle son dönemlerde Türkiye’den gönderilen yayınlara yapılan atıf sayısındaki artma yayın kalitesindeki artışa işaret etmektedir.

References

  • http://thomsonreuters.com/ 1.
  • http://apps.webofknowledge.com/ 2.
  • http://www.ulakbim.gov.tr 3.
  • http://www.isaps.org/ 4.

Scientific Papers From Turkey and the Other Countries In The Field of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery

Year 2015, Volume: 23 Issue: 2, 67 - 70, 01.08.2015

Abstract

Introduction: The dynamic of the scientific publications attracts the interest of scientific world. Concerning this fact, there are significant growths in the number of research papers are utilized indicating publication rates in recent years. In this study, the scientific publication performance of Turkey and the other countries in plastic surgery fields has been evaluated. Materials and Methods: We search the literature in “ISI Web of Science” database concerning the plastic surgery field in the last ten years. Results: According to the our study, main contributions to plastic surgery publications comes from USA, England and Japan. Indeed there is a minimal fluctuation in the total number of publications from Turkey throughout years; there are an increased number of citations in the last years. Conclusion: The increased number of the citations to the publications from Turkey may indicate that quality of the publications increases.

References

  • http://thomsonreuters.com/ 1.
  • http://apps.webofknowledge.com/ 2.
  • http://www.ulakbim.gov.tr 3.
  • http://www.isaps.org/ 4.
There are 4 citations in total.

Details

Other ID JA59BG47KG
Journal Section Articles
Authors

Saime İrkören This is me

Heval Selman Özkan This is me

Ender Ceylan This is me

Hüray Karaca This is me

Publication Date August 1, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 23 Issue: 2

Cite

APA İrkören, S., Özkan, H. S., Ceylan, E., Karaca, H. (2015). Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Alanında Türkiye’de ve Diğer Ülkelerde Yapılan Bilimsel Yayınlar. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 23(2), 67-70.
AMA İrkören S, Özkan HS, Ceylan E, Karaca H. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Alanında Türkiye’de ve Diğer Ülkelerde Yapılan Bilimsel Yayınlar. turkplastsurg. August 2015;23(2):67-70.
Chicago İrkören, Saime, Heval Selman Özkan, Ender Ceylan, and Hüray Karaca. “Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Alanında Türkiye’de Ve Diğer Ülkelerde Yapılan Bilimsel Yayınlar”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 23, no. 2 (August 2015): 67-70.
EndNote İrkören S, Özkan HS, Ceylan E, Karaca H (August 1, 2015) Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Alanında Türkiye’de ve Diğer Ülkelerde Yapılan Bilimsel Yayınlar. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 23 2 67–70.
IEEE S. İrkören, H. S. Özkan, E. Ceylan, and H. Karaca, “Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Alanında Türkiye’de ve Diğer Ülkelerde Yapılan Bilimsel Yayınlar”, turkplastsurg, vol. 23, no. 2, pp. 67–70, 2015.
ISNAD İrkören, Saime et al. “Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Alanında Türkiye’de Ve Diğer Ülkelerde Yapılan Bilimsel Yayınlar”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 23/2 (August 2015), 67-70.
JAMA İrkören S, Özkan HS, Ceylan E, Karaca H. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Alanında Türkiye’de ve Diğer Ülkelerde Yapılan Bilimsel Yayınlar. turkplastsurg. 2015;23:67–70.
MLA İrkören, Saime et al. “Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Alanında Türkiye’de Ve Diğer Ülkelerde Yapılan Bilimsel Yayınlar”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 23, no. 2, 2015, pp. 67-70.
Vancouver İrkören S, Özkan HS, Ceylan E, Karaca H. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Alanında Türkiye’de ve Diğer Ülkelerde Yapılan Bilimsel Yayınlar. turkplastsurg. 2015;23(2):67-70.