BibTex RIS Cite

Septorinoplastide Tespitsiz Ekstrakorporeal Septoplasti

Year 2005, Volume: 13 Issue: 2, - , 01.08.2005

Abstract

Ağır septum deviyasyonu olan olgularda, septum kıkırdağının burun dışına alınıp şekillendirildiği ve geri iade edildiği yöntem, ekstrakorporeal septoplasti olarak bilinir. Deforme septal kıkırdağın düzeltiminde var olan dörtgen şeklin ve boyutlarının korunması şartıyla, kıkırdağın yerine iade edilmesi sırasında, sabit arka ve alt kemik yapılara dayandırılmasının tespitin gerekliliğini kaldıracağı ve doğal bir şekillenme olacağı düşüncesiyle bu çalışmayı planladık Kliniğimizde Ocak-1997 ile Kasım-2003 yılları arasında, eksternal nasal deformitesi gözlenen septumu çeşitli ağırlıklarda deviye 46 olguya kapalı ve açık yöntemle ekstrakorporeal septoplasti yapıldı. Olguların 3 2'si kadın 14'ü erkekti. Olguların yaşları 16 ile 40 arasında değişmekte olup, ortalama yaş 27 olarak saptandı. Rutin rinoplasti işlemleri tüm hastalara uygulandı. Hastaların ameliyat sonrası takiplerinde, mukozal fleplerde ödem her zaman mevcut olmasına karşın hematom saptanmadı. Septal perforasyon ve abse formasyonu hiçbir hastada gözlenmedi. Tüm hastalarda hava yolu açıklığı sağlandı. Minimal burun sırtı düzensizliği saptanan bir olgu lokal anestezi altında eksize edilerek düzeltildi. İki olguda hafif septal deviyasyon saptandı, ancak müdahale gerektirmedi. Takip süresi en kısa 6 ay, en uzun 7 yıldı. Ortalama takip süresi 3 yıldı. Kemik septum eksizyonu gerekmeyen ağır septum deformitesi olgularında, boyutları korunan septum kıkırdağının yerine iadesi sırasında tespit yapılmamasının, sonucu olumsuz yönde etkilemediği ve doğal bir görünüm elde edilebileceği sonucuna vardık.

Year 2005, Volume: 13 Issue: 2, - , 01.08.2005

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA62HK38BP
Journal Section Articles
Authors

A. Cemal Aygıt This is me

Erol Benlier This is me

Hüsamettin Top This is me

Sedat Baş This is me

Publication Date August 1, 2005
Published in Issue Year 2005 Volume: 13 Issue: 2

Cite

APA Aygıt, A. C., Benlier, E., Top, H., Baş, S. (2005). Septorinoplastide Tespitsiz Ekstrakorporeal Septoplasti. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 13(2).
AMA Aygıt AC, Benlier E, Top H, Baş S. Septorinoplastide Tespitsiz Ekstrakorporeal Septoplasti. turkplastsurg. August 2005;13(2).
Chicago Aygıt, A. Cemal, Erol Benlier, Hüsamettin Top, and Sedat Baş. “Septorinoplastide Tespitsiz Ekstrakorporeal Septoplasti”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 13, no. 2 (August 2005).
EndNote Aygıt AC, Benlier E, Top H, Baş S (August 1, 2005) Septorinoplastide Tespitsiz Ekstrakorporeal Septoplasti. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 13 2
IEEE A. C. Aygıt, E. Benlier, H. Top, and S. Baş, “Septorinoplastide Tespitsiz Ekstrakorporeal Septoplasti”, turkplastsurg, vol. 13, no. 2, 2005.
ISNAD Aygıt, A. Cemal et al. “Septorinoplastide Tespitsiz Ekstrakorporeal Septoplasti”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 13/2 (August 2005).
JAMA Aygıt AC, Benlier E, Top H, Baş S. Septorinoplastide Tespitsiz Ekstrakorporeal Septoplasti. turkplastsurg. 2005;13.
MLA Aygıt, A. Cemal et al. “Septorinoplastide Tespitsiz Ekstrakorporeal Septoplasti”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 13, no. 2, 2005.
Vancouver Aygıt AC, Benlier E, Top H, Baş S. Septorinoplastide Tespitsiz Ekstrakorporeal Septoplasti. turkplastsurg. 2005;13(2).