BibTex RIS Cite

Orbikularis Okuli Kas Flebi İle Blefaroptozis Onarımı: Travmatik Bir Olgu Sunumu

Year 2002, Volume: 10 Issue: 3, - , 01.12.2002

Abstract

Blefaroptozisin düzeltilmesi için birçok tedavi yöntemi tarif edilmiştir. Ancak yeterli levator fonksiyonu olmayan durumlarda genellikle asıcı bir materyalin kullanıldığı statik frontal askı yöntemi tercih edilmektedir. Son zamanlarda bu yönteme alternatif olarak orbikularis okuli kas flebi ile onarım tekniği geliştirilmiştir. Bu yöntemle orbikularis okulinin frontal kas ile olan devamlılığından yararlanılarak göz kapağına hareket kazandırılmaktadır. Kliniğimizde, sol travmatik blefaroptozis nedeniyle levator cerrahisi yapılan ama yeterli kapak elevazyonu sağlanamayan bir hastaya orbikularis okuli kas flebi kullanılarak dinamik onarım yapılmıştır. Orbikularis okuli kas flebi kullanılarak uygulanan bu yöntem, göz kapağı ptozis tedavisini istenen düzeyde sağlamıştır. Yöntem, tek insizyondan yapılabilen, kolay ve kısa süren bir işlemdir. Levator fonksiyonunun az olduğu veya olmadığı vakalarda bu yöntemle iyi sonuç almak mümkündür.

Year 2002, Volume: 10 Issue: 3, - , 01.12.2002

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA62UJ54ZP
Journal Section Articles
Authors

Hüseyin Borman This is me

Tuğrul Maral This is me

Publication Date December 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 10 Issue: 3

Cite

APA Borman, H., & Maral, T. (2002). Orbikularis Okuli Kas Flebi İle Blefaroptozis Onarımı: Travmatik Bir Olgu Sunumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 10(3).
AMA Borman H, Maral T. Orbikularis Okuli Kas Flebi İle Blefaroptozis Onarımı: Travmatik Bir Olgu Sunumu. turkplastsurg. December 2002;10(3).
Chicago Borman, Hüseyin, and Tuğrul Maral. “Orbikularis Okuli Kas Flebi İle Blefaroptozis Onarımı: Travmatik Bir Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10, no. 3 (December 2002).
EndNote Borman H, Maral T (December 1, 2002) Orbikularis Okuli Kas Flebi İle Blefaroptozis Onarımı: Travmatik Bir Olgu Sunumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10 3
IEEE H. Borman and T. Maral, “Orbikularis Okuli Kas Flebi İle Blefaroptozis Onarımı: Travmatik Bir Olgu Sunumu”, turkplastsurg, vol. 10, no. 3, 2002.
ISNAD Borman, Hüseyin - Maral, Tuğrul. “Orbikularis Okuli Kas Flebi İle Blefaroptozis Onarımı: Travmatik Bir Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10/3 (December 2002).
JAMA Borman H, Maral T. Orbikularis Okuli Kas Flebi İle Blefaroptozis Onarımı: Travmatik Bir Olgu Sunumu. turkplastsurg. 2002;10.
MLA Borman, Hüseyin and Tuğrul Maral. “Orbikularis Okuli Kas Flebi İle Blefaroptozis Onarımı: Travmatik Bir Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 10, no. 3, 2002.
Vancouver Borman H, Maral T. Orbikularis Okuli Kas Flebi İle Blefaroptozis Onarımı: Travmatik Bir Olgu Sunumu. turkplastsurg. 2002;10(3).