BibTex RIS Cite

Radial Forearm Flebin İki Farklı Defektin Onarımında İkiye Bölünerek Kullanımı

Year 2002, Volume: 10 Issue: 1, - , 01.04.2002

Abstract

Radial forearm flep, ince, şekillendirilebilir yapısı ve güvenilirdamarsal özellikleri nedeniyle vücudun farklı bölgelerindeki rekonstrüksiyonlar için sıklıkla kullanılmaktadır. Radial arter ve fasyokutanöz perforatörlerinden baz alan flep, iki farklı defekti onarmk için, ayrılarak kullanılabildiği gibi spesifik damarsal yapısı nedeniyle distal pediküllü lokal flep olarak da kullanılabilir. Flebi, rekonstrükte edilecek defekt alanının gereksinimleri doğrultusunda serbest veya pediküllü olarak, farklı şekillerde dizayn ederek kullanmak mümkündür. Biz, iki elinde ileri derecede yanık kontraktürü bulunan bir hastada kontraktürü açtıktan sonra bir taraftan alınan radyal önkol flebini ikiye bölerek her iki defektin onarımında kullandık. Flebin distal bölümü, ters akımlı olarak aynı el avuç içindeki defekte transfer edildi. Proksimal bazlı diğer flep, diğer eldeki defekte serbest flep olarak transfer edildi. Bu flep; ince-fasyokutanöz dokunun gerektiği defektlerin onarımında, sadece bir donör alan ve sadece bir majör arteri sakrifiye ettiği için güvenilir alternatiftir.

Year 2002, Volume: 10 Issue: 1, - , 01.04.2002

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA62YP62RT
Journal Section Articles
Authors

Sebat Karamürsel This is me

Özlem Gündeşlioğlu This is me

Selim Çelebioğlu This is me

Publication Date April 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 10 Issue: 1

Cite

APA Karamürsel, S., Gündeşlioğlu, Ö., & Çelebioğlu, S. (2002). Radial Forearm Flebin İki Farklı Defektin Onarımında İkiye Bölünerek Kullanımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 10(1).
AMA Karamürsel S, Gündeşlioğlu Ö, Çelebioğlu S. Radial Forearm Flebin İki Farklı Defektin Onarımında İkiye Bölünerek Kullanımı. turkplastsurg. April 2002;10(1).
Chicago Karamürsel, Sebat, Özlem Gündeşlioğlu, and Selim Çelebioğlu. “Radial Forearm Flebin İki Farklı Defektin Onarımında İkiye Bölünerek Kullanımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10, no. 1 (April 2002).
EndNote Karamürsel S, Gündeşlioğlu Ö, Çelebioğlu S (April 1, 2002) Radial Forearm Flebin İki Farklı Defektin Onarımında İkiye Bölünerek Kullanımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10 1
IEEE S. Karamürsel, Ö. Gündeşlioğlu, and S. Çelebioğlu, “Radial Forearm Flebin İki Farklı Defektin Onarımında İkiye Bölünerek Kullanımı”, turkplastsurg, vol. 10, no. 1, 2002.
ISNAD Karamürsel, Sebat et al. “Radial Forearm Flebin İki Farklı Defektin Onarımında İkiye Bölünerek Kullanımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10/1 (April 2002).
JAMA Karamürsel S, Gündeşlioğlu Ö, Çelebioğlu S. Radial Forearm Flebin İki Farklı Defektin Onarımında İkiye Bölünerek Kullanımı. turkplastsurg. 2002;10.
MLA Karamürsel, Sebat et al. “Radial Forearm Flebin İki Farklı Defektin Onarımında İkiye Bölünerek Kullanımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 10, no. 1, 2002.
Vancouver Karamürsel S, Gündeşlioğlu Ö, Çelebioğlu S. Radial Forearm Flebin İki Farklı Defektin Onarımında İkiye Bölünerek Kullanımı. turkplastsurg. 2002;10(1).