BibTex RIS Cite

Travmatik Bir Pitoz Olgusu ve Cerrahi Yöntemin Belirlenmesi

Year 2002, Volume: 10 Issue: 1, - , 01.04.2002

Abstract

Üst göz kapağı pitozu, karşıya bakış pozisyonunda kapağın normale göre daha düşük olması ve globu normalden daha fazla kapatması ile karakterizedir.Pataloji görme fonksiyonunu belirli derecede engelleyebilir.Tedavide değişik yöntemler kullanılmaktadır. Tarif edilen yöntemler uygun endikasyonlarla kullanılınca başarılı sonuçlar alınmakatadır. Fakat birkaç anatomik patolojinin birarada bulunabildiği travmatik pitoz olgularında bazen tek bir yöntem ile tedavi mümkün olmayabilmektedir. Bu tür olgularda patolojiye yönelik yaklaşım gereklidir. Bu makalede 54 yaşındaki bir erkek hastada bir yıl önce geçirdiği orbital travma sonucu gelişen bir pitoz olgusu sunulmaktadır. Sol üst göz kapağında ileri derecede pitozu olan hastanın kapak lateralinde skarı ve lenfodemi vardı. Vertikal horizontal kapak boyutları normalden fazlaydı. Lenfodemin oluşturduğu ağırlık artışı nedeniyle kas hareketinin kapağı kaldırmaya etkisi 1mm kadardı ve supratarsal fold silinmişti. Lateral kantus mediale doğru deplaseydi. Deformitenin kompleks yapıda olması nedeniyle onarımda birkaç prosedürün bir arada kullanılması düşünüldü. Hastanın kapak lateralinden kama rezeksiyon, frontal kasa fasya ile askılama ve lateral kantoplasti yapıldı. Bir yıllık takibimizde fonksiyonel ve estetik açıdan iyi bir sonuç alındı ve sağ göz kapağı ile iyi bir simetrinin sağlandığı gözlendi. Bu makalede pitoz onarımında kullanılacak tekniğin seçiminde deformitenin önemini ve bazen birden fazla prosedürün birarada kullanılabileceğini vurgulamak istedik.

Year 2002, Volume: 10 Issue: 1, - , 01.04.2002

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA62YG88DK
Journal Section Articles
Authors

Zühtü Demir This is me

Hıfzı Velidedeoğlu This is me

Atilla Kurtay This is me

Ünal Şahin This is me

Publication Date April 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 10 Issue: 1

Cite

APA Demir, Z., Velidedeoğlu, H., Kurtay, A., Şahin, Ü. (2002). Travmatik Bir Pitoz Olgusu ve Cerrahi Yöntemin Belirlenmesi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 10(1).
AMA Demir Z, Velidedeoğlu H, Kurtay A, Şahin Ü. Travmatik Bir Pitoz Olgusu ve Cerrahi Yöntemin Belirlenmesi. turkplastsurg. April 2002;10(1).
Chicago Demir, Zühtü, Hıfzı Velidedeoğlu, Atilla Kurtay, and Ünal Şahin. “Travmatik Bir Pitoz Olgusu Ve Cerrahi Yöntemin Belirlenmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10, no. 1 (April 2002).
EndNote Demir Z, Velidedeoğlu H, Kurtay A, Şahin Ü (April 1, 2002) Travmatik Bir Pitoz Olgusu ve Cerrahi Yöntemin Belirlenmesi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10 1
IEEE Z. Demir, H. Velidedeoğlu, A. Kurtay, and Ü. Şahin, “Travmatik Bir Pitoz Olgusu ve Cerrahi Yöntemin Belirlenmesi”, turkplastsurg, vol. 10, no. 1, 2002.
ISNAD Demir, Zühtü et al. “Travmatik Bir Pitoz Olgusu Ve Cerrahi Yöntemin Belirlenmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10/1 (April 2002).
JAMA Demir Z, Velidedeoğlu H, Kurtay A, Şahin Ü. Travmatik Bir Pitoz Olgusu ve Cerrahi Yöntemin Belirlenmesi. turkplastsurg. 2002;10.
MLA Demir, Zühtü et al. “Travmatik Bir Pitoz Olgusu Ve Cerrahi Yöntemin Belirlenmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 10, no. 1, 2002.
Vancouver Demir Z, Velidedeoğlu H, Kurtay A, Şahin Ü. Travmatik Bir Pitoz Olgusu ve Cerrahi Yöntemin Belirlenmesi. turkplastsurg. 2002;10(1).