BibTex RIS Cite

Çocuklarda Görülen Anormal Skar Oluşumlarının Silikon Jel Blok İle Tedavisi

Year 2002, Volume: 10 Issue: 1, - , 01.04.2002

Abstract

Silikon jel blok uygulamasının anomal skarların tedavisinde etkili bir yöntem olduğu bulunmuştur. Prospektif bir çalışmayla çocuklarda görülen anormal skar oluşumlarında silikon bloğun etkisinin ve uygulanabilirliğinin araştırlması amaçlandı. Ortalama yaşı 7.96 olan 12 çocukta travma ya da cerrahi girişim sonucu meydana gelmiş 15 anormal skar oluşumu araştırmaya dahil edildi. Ortala skar yaşı, tedavi ve izleme süreleri sırasıyla 9, 8 ve 12 ay idi. Hastalara tedavinin başlangıç tarihi ve yaşa bağlı olarak günde 6 ile 24 saatlik uygulamalar önerildi. Slikon blok tek başına veya bası giysisi ile beraber kullanıldı. Beş kriter üzerinden yorum yapılarak tedaviye cevabın derecesi saptandı. Bu kriterler sertlik, renk, kalınlık, alan ve subjektif şikayetler idi. Araştırma sırasında bilgisayar çalışmaları, fotoğraflar ve ultrasonografiden yararlanıldı. Çalışma popülasyonunda klinik düzelme oranı %93.33 (hipertrofik skarlarda %100 keloidlerde %83.33) ve minör komplikasyon oranı %20 idi. Klinik iyileşme en sık renkte (tüm skarlarda), en az skar kalınlığında (%26.67) izlendi. Bu araştırma, çocuklarda görülen anormal skar oluşumlarının tedavisinde slikon jel bloğun etkili ve güvenilir bir yöntem olduğunu göstermiştir.

Year 2002, Volume: 10 Issue: 1, - , 01.04.2002

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA62YA24FC
Journal Section Articles
Authors

Ömer Refik Özerdem This is me

Recep Anlatıcı This is me

Cemil Dalay This is me

Erol Kesiktaş This is me

Sabri Acartürk This is me

Medih Çeliktaş This is me

Publication Date April 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 10 Issue: 1

Cite

APA Özerdem, Ö. R., Anlatıcı, R., Dalay, C., Kesiktaş, E., et al. (2002). Çocuklarda Görülen Anormal Skar Oluşumlarının Silikon Jel Blok İle Tedavisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 10(1).
AMA Özerdem ÖR, Anlatıcı R, Dalay C, Kesiktaş E, Acartürk S, Çeliktaş M. Çocuklarda Görülen Anormal Skar Oluşumlarının Silikon Jel Blok İle Tedavisi. turkplastsurg. April 2002;10(1).
Chicago Özerdem, Ömer Refik, Recep Anlatıcı, Cemil Dalay, Erol Kesiktaş, Sabri Acartürk, and Medih Çeliktaş. “Çocuklarda Görülen Anormal Skar Oluşumlarının Silikon Jel Blok İle Tedavisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10, no. 1 (April 2002).
EndNote Özerdem ÖR, Anlatıcı R, Dalay C, Kesiktaş E, Acartürk S, Çeliktaş M (April 1, 2002) Çocuklarda Görülen Anormal Skar Oluşumlarının Silikon Jel Blok İle Tedavisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10 1
IEEE Ö. R. Özerdem, R. Anlatıcı, C. Dalay, E. Kesiktaş, S. Acartürk, and M. Çeliktaş, “Çocuklarda Görülen Anormal Skar Oluşumlarının Silikon Jel Blok İle Tedavisi”, turkplastsurg, vol. 10, no. 1, 2002.
ISNAD Özerdem, Ömer Refik et al. “Çocuklarda Görülen Anormal Skar Oluşumlarının Silikon Jel Blok İle Tedavisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10/1 (April 2002).
JAMA Özerdem ÖR, Anlatıcı R, Dalay C, Kesiktaş E, Acartürk S, Çeliktaş M. Çocuklarda Görülen Anormal Skar Oluşumlarının Silikon Jel Blok İle Tedavisi. turkplastsurg. 2002;10.
MLA Özerdem, Ömer Refik et al. “Çocuklarda Görülen Anormal Skar Oluşumlarının Silikon Jel Blok İle Tedavisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 10, no. 1, 2002.
Vancouver Özerdem ÖR, Anlatıcı R, Dalay C, Kesiktaş E, Acartürk S, Çeliktaş M. Çocuklarda Görülen Anormal Skar Oluşumlarının Silikon Jel Blok İle Tedavisi. turkplastsurg. 2002;10(1).