BibTex RIS Cite

Sagittal Split Ramus Osteotomi Sonrasında Oluşan Periferik Fasial Paralizi ve Buna Yol Açan Mekanizmalar

Year 2001, Volume: 9 Issue: 1, - , 01.04.2001

Abstract

Literatürde mandibular sagittal split ramus osteotomi (SSRO) sonrasında karşılaşılan komplikasyonlar arasında postoperatif kanama, infeksiyon, havayolu tıkanıklığı, kemik fiksasyonu sonrası problemler, relaps ve nörolojik komplikasyonlar sayılmıştır. Nörolojik komplikasyonlar arasında genellikle osteotomi alanındaki duyu sinirinin hasarına bağlı hipoestezi, paraestezi, anestezi ve motor fonksiyon bozukluğu bildirilmiştir. SSRO sonrası fasial sınır paralizisi nadir fakat ciddi komplikasyonlardandır. Burada sunulan 2 olgu ile bu komplikasyonun etiyolojisi ve önlenmesi tartışılmıştır.

Year 2001, Volume: 9 Issue: 1, - , 01.04.2001

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63AP63VE
Journal Section Articles
Authors

Haluk Duman This is me

Fatih Uygur This is me

Mustafa Nişancı This is me

Murat Türegün This is me

Publication Date April 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Volume: 9 Issue: 1

Cite

APA Duman, H., Uygur, F., Nişancı, M., Türegün, M. (2001). Sagittal Split Ramus Osteotomi Sonrasında Oluşan Periferik Fasial Paralizi ve Buna Yol Açan Mekanizmalar. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 9(1).
AMA Duman H, Uygur F, Nişancı M, Türegün M. Sagittal Split Ramus Osteotomi Sonrasında Oluşan Periferik Fasial Paralizi ve Buna Yol Açan Mekanizmalar. turkplastsurg. April 2001;9(1).
Chicago Duman, Haluk, Fatih Uygur, Mustafa Nişancı, and Murat Türegün. “Sagittal Split Ramus Osteotomi Sonrasında Oluşan Periferik Fasial Paralizi Ve Buna Yol Açan Mekanizmalar”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9, no. 1 (April 2001).
EndNote Duman H, Uygur F, Nişancı M, Türegün M (April 1, 2001) Sagittal Split Ramus Osteotomi Sonrasında Oluşan Periferik Fasial Paralizi ve Buna Yol Açan Mekanizmalar. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9 1
IEEE H. Duman, F. Uygur, M. Nişancı, and M. Türegün, “Sagittal Split Ramus Osteotomi Sonrasında Oluşan Periferik Fasial Paralizi ve Buna Yol Açan Mekanizmalar”, turkplastsurg, vol. 9, no. 1, 2001.
ISNAD Duman, Haluk et al. “Sagittal Split Ramus Osteotomi Sonrasında Oluşan Periferik Fasial Paralizi Ve Buna Yol Açan Mekanizmalar”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9/1 (April 2001).
JAMA Duman H, Uygur F, Nişancı M, Türegün M. Sagittal Split Ramus Osteotomi Sonrasında Oluşan Periferik Fasial Paralizi ve Buna Yol Açan Mekanizmalar. turkplastsurg. 2001;9.
MLA Duman, Haluk et al. “Sagittal Split Ramus Osteotomi Sonrasında Oluşan Periferik Fasial Paralizi Ve Buna Yol Açan Mekanizmalar”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 9, no. 1, 2001.
Vancouver Duman H, Uygur F, Nişancı M, Türegün M. Sagittal Split Ramus Osteotomi Sonrasında Oluşan Periferik Fasial Paralizi ve Buna Yol Açan Mekanizmalar. turkplastsurg. 2001;9(1).