BibTex RIS Cite

Ilımlı Derecede Etanol İntoksikasyonunun Rat Mcfarlane Flepleri Üzerine Etkisi

Year 2001, Volume: 9 Issue: 1, - , 01.04.2001

Abstract

Ilımlı derecede etanol intoksikasyonunun rat akut McFarlane flebi üzerine etkisini değerlendirmek için kontrollü deneysel çalışma yapıldı. Rasgele seçilmiş ratlar modifiye sıvı, etanol içeren modifiye sıvı ve standart solid diyetle beslendiler. Etanol çekilme septomları (EÇS) derecelendirildi ve alkolik grup ılımlı derecede etanol intoksikasyonu olarak değerlendirildi. Akut dorsal McFarlane flepleri hazırlandı ve yerlerine yeniden sütüre edildi. Flepte nekroz ve kontraksiyon değerlendirildi ve kan örnekleri alınarak superoxide dismutase (SOD), kataloz (catalase) ve malondialdehyde (MDA) plazmada ve eritrositlerde postoperatif 10. günde ölçüldü. Alkolik grupta SOD ve MDA seviyeleri eritrositlerde düşük seviyede bulundu (p 0.005). Modifiye sıvı diyetle beslenenlerde flep kontraksiyonu diğerlerine göre daha az olarak değerlendirldi (p 0.005). Etanol içeren modifiye sıvı diyetle beslenenlerde fleplerde nekroz diğerlerine göre daha az tesbit edildi (p 0.005). Bu sonuçlar alkolik ratlarda artmış flep yaşama oranının antioksidan sistemin aktivasyonuna bağlı olabileceğini ve yüksek yağ içeren diyetle beslenenlerde flep kontraksiyonunda artış olabileceğini düşündürmektedir.

Year 2001, Volume: 9 Issue: 1, - , 01.04.2001

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63BA99ZR
Journal Section Articles
Authors

Mustafa Tercan This is me

Kenan Çoban This is me

Ahmet Çığlı This is me

Süleyman Özen This is me

Ali Gürlek This is me

Publication Date April 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Volume: 9 Issue: 1

Cite

APA Tercan, M., Çoban, K., Çığlı, A., Özen, S., et al. (2001). Ilımlı Derecede Etanol İntoksikasyonunun Rat Mcfarlane Flepleri Üzerine Etkisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 9(1).
AMA Tercan M, Çoban K, Çığlı A, Özen S, Gürlek A. Ilımlı Derecede Etanol İntoksikasyonunun Rat Mcfarlane Flepleri Üzerine Etkisi. turkplastsurg. April 2001;9(1).
Chicago Tercan, Mustafa, Kenan Çoban, Ahmet Çığlı, Süleyman Özen, and Ali Gürlek. “Ilımlı Derecede Etanol İntoksikasyonunun Rat Mcfarlane Flepleri Üzerine Etkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9, no. 1 (April 2001).
EndNote Tercan M, Çoban K, Çığlı A, Özen S, Gürlek A (April 1, 2001) Ilımlı Derecede Etanol İntoksikasyonunun Rat Mcfarlane Flepleri Üzerine Etkisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9 1
IEEE M. Tercan, K. Çoban, A. Çığlı, S. Özen, and A. Gürlek, “Ilımlı Derecede Etanol İntoksikasyonunun Rat Mcfarlane Flepleri Üzerine Etkisi”, turkplastsurg, vol. 9, no. 1, 2001.
ISNAD Tercan, Mustafa et al. “Ilımlı Derecede Etanol İntoksikasyonunun Rat Mcfarlane Flepleri Üzerine Etkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9/1 (April 2001).
JAMA Tercan M, Çoban K, Çığlı A, Özen S, Gürlek A. Ilımlı Derecede Etanol İntoksikasyonunun Rat Mcfarlane Flepleri Üzerine Etkisi. turkplastsurg. 2001;9.
MLA Tercan, Mustafa et al. “Ilımlı Derecede Etanol İntoksikasyonunun Rat Mcfarlane Flepleri Üzerine Etkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 9, no. 1, 2001.
Vancouver Tercan M, Çoban K, Çığlı A, Özen S, Gürlek A. Ilımlı Derecede Etanol İntoksikasyonunun Rat Mcfarlane Flepleri Üzerine Etkisi. turkplastsurg. 2001;9(1).