BibTex RIS Cite

Aşı Skarı Üzerinde Deri Kanseri Gelişimi: Beş Olgu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi

Year 2001, Volume: 9 Issue: 1, - , 01.04.2001

Abstract

Deri kanseri gelişimnde güneş ışığına maruz kalma en önemli etyolojik faktörlerdendir. Literatürde, deri kanserinin ultraviyole dışı faktörlerle ve predispoze faktörlerle ilişkisi incelenmiştir. Kronik bacak ülserleri, tatuajlar, uzun süreli travmaya uğrayan deri ve aşı skarları da deri kanserigelişiminde rol oynarlar. Aşı skarlarından oluşan malign değişiklikler en çok çiçek aşısında gelişir. Bu makalede biri suçiçeği skarına bağlı, dördü çiçek aşısı skarına bağlı deri kanseri gelişen beş olgu sunulmakta ve literatür gözden geçirilmektedir.

Year 2001, Volume: 9 Issue: 1, - , 01.04.2001

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63AP69GH
Journal Section Articles
Authors

Mehmet Bekerecioğlu This is me

Mustafa Tezcan This is me

İrfan Özyazgan This is me

Charles E. Horton This is me

Publication Date April 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Volume: 9 Issue: 1

Cite

APA Bekerecioğlu, M., Tezcan, M., Özyazgan, İ., Horton, C. E. (2001). Aşı Skarı Üzerinde Deri Kanseri Gelişimi: Beş Olgu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 9(1).
AMA Bekerecioğlu M, Tezcan M, Özyazgan İ, Horton CE. Aşı Skarı Üzerinde Deri Kanseri Gelişimi: Beş Olgu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi. turkplastsurg. April 2001;9(1).
Chicago Bekerecioğlu, Mehmet, Mustafa Tezcan, İrfan Özyazgan, and Charles E. Horton. “Aşı Skarı Üzerinde Deri Kanseri Gelişimi: Beş Olgu Ve Literatürün Gözden Geçirilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9, no. 1 (April 2001).
EndNote Bekerecioğlu M, Tezcan M, Özyazgan İ, Horton CE (April 1, 2001) Aşı Skarı Üzerinde Deri Kanseri Gelişimi: Beş Olgu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9 1
IEEE M. Bekerecioğlu, M. Tezcan, İ. Özyazgan, and C. E. Horton, “Aşı Skarı Üzerinde Deri Kanseri Gelişimi: Beş Olgu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi”, turkplastsurg, vol. 9, no. 1, 2001.
ISNAD Bekerecioğlu, Mehmet et al. “Aşı Skarı Üzerinde Deri Kanseri Gelişimi: Beş Olgu Ve Literatürün Gözden Geçirilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9/1 (April 2001).
JAMA Bekerecioğlu M, Tezcan M, Özyazgan İ, Horton CE. Aşı Skarı Üzerinde Deri Kanseri Gelişimi: Beş Olgu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi. turkplastsurg. 2001;9.
MLA Bekerecioğlu, Mehmet et al. “Aşı Skarı Üzerinde Deri Kanseri Gelişimi: Beş Olgu Ve Literatürün Gözden Geçirilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 9, no. 1, 2001.
Vancouver Bekerecioğlu M, Tezcan M, Özyazgan İ, Horton CE. Aşı Skarı Üzerinde Deri Kanseri Gelişimi: Beş Olgu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi. turkplastsurg. 2001;9(1).