BibTex RIS Cite

Yüksek Basıncın Ven Duvarları Üzerindeki Etkisi: Anjiografik ve Histolojik Bir Çalışma

Year 2000, Volume: 8 Issue: 2, - , 01.08.2000

Abstract

Bu çalışmada yüksek basıncın ven damarı duvarları üzerindeki etkisi incelendi. Her ne kadar bu konuda daha önceden bazı çalışmalar yapılmışsa da bunların çoğunda ven grefti kullanılmıştır. Bu çalışmada ise aynı konu sıçan arka bacağında gerçekleştirilmiş olan arteryelize ven duvarı modelinde gerçekleştirilmiştir. Safen arter ile distal femoral ven arasında yapılan uç-uca anastomozdan sonra anjiografik ve histolojik çalışmalar yapılmıştır. Histolojik olarak arteriyelize ven duvarının sekizinci haftada kas hipertrofisi ve duvarında kalınlaşma ile hemen hemen elastik laminası olmyan bir artere benzediği gözlenmiştir. Anjiografilerde de anastomozun çalıştığı gözlenmiş ve ven arteriyelizasyonu incelemiş olup 1,3 ve 8. haftalarda arteriyelize ven duvarlarında artan bir kalınlaşma tesbit edilmiştir. Arteriyelize venler ven greftlerinden farklı olarak adventisya ve varsa vasorumlarını kaybetmezler. Bu faktör arteryelize venlerde kan akımının bozulmasını açıklayabilir. Damar duvarı kalınlaşması ve hipertrofisi venlerin arteriyelizasyon sonrası basınç nedeniyle artan gerilime karşı koyabilmek için gerekli adaptif değişiklikleri başarıyla gerçekleştirdiğini gösterir

Year 2000, Volume: 8 Issue: 2, - , 01.08.2000

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63CN58TE
Journal Section Articles
Authors

Cüneyt Özek This is me

Naci Çelik This is me

Hakan Gündoğan This is me

William C. Lineaweaver This is me

Arman Çağdaş This is me

Harry J. Buncke This is me

Publication Date August 1, 2000
Published in Issue Year 2000 Volume: 8 Issue: 2

Cite

APA Özek, C., Çelik, N., Gündoğan, H., Lineaweaver, W. C., et al. (2000). Yüksek Basıncın Ven Duvarları Üzerindeki Etkisi: Anjiografik ve Histolojik Bir Çalışma. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 8(2).
AMA Özek C, Çelik N, Gündoğan H, Lineaweaver WC, Çağdaş A, Buncke HJ. Yüksek Basıncın Ven Duvarları Üzerindeki Etkisi: Anjiografik ve Histolojik Bir Çalışma. turkplastsurg. August 2000;8(2).
Chicago Özek, Cüneyt, Naci Çelik, Hakan Gündoğan, William C. Lineaweaver, Arman Çağdaş, and Harry J. Buncke. “Yüksek Basıncın Ven Duvarları Üzerindeki Etkisi: Anjiografik Ve Histolojik Bir Çalışma”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8, no. 2 (August 2000).
EndNote Özek C, Çelik N, Gündoğan H, Lineaweaver WC, Çağdaş A, Buncke HJ (August 1, 2000) Yüksek Basıncın Ven Duvarları Üzerindeki Etkisi: Anjiografik ve Histolojik Bir Çalışma. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8 2
IEEE C. Özek, N. Çelik, H. Gündoğan, W. C. Lineaweaver, A. Çağdaş, and H. J. Buncke, “Yüksek Basıncın Ven Duvarları Üzerindeki Etkisi: Anjiografik ve Histolojik Bir Çalışma”, turkplastsurg, vol. 8, no. 2, 2000.
ISNAD Özek, Cüneyt et al. “Yüksek Basıncın Ven Duvarları Üzerindeki Etkisi: Anjiografik Ve Histolojik Bir Çalışma”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8/2 (August 2000).
JAMA Özek C, Çelik N, Gündoğan H, Lineaweaver WC, Çağdaş A, Buncke HJ. Yüksek Basıncın Ven Duvarları Üzerindeki Etkisi: Anjiografik ve Histolojik Bir Çalışma. turkplastsurg. 2000;8.
MLA Özek, Cüneyt et al. “Yüksek Basıncın Ven Duvarları Üzerindeki Etkisi: Anjiografik Ve Histolojik Bir Çalışma”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 8, no. 2, 2000.
Vancouver Özek C, Çelik N, Gündoğan H, Lineaweaver WC, Çağdaş A, Buncke HJ. Yüksek Basıncın Ven Duvarları Üzerindeki Etkisi: Anjiografik ve Histolojik Bir Çalışma. turkplastsurg. 2000;8(2).