BibTex RIS Cite

Sünnet Fobisi Nedeniyle Üretral Fistül Oluşumu

Year 2000, Volume: 8 Issue: 1, - , 01.04.2000

Abstract

Bütün dünyada yaygın olarak kullanılan sünnetin, üriner trakt enfeksiyonları, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, penil ve servikal kanserler gibi problemlerde olumlu etkileri vardır.Ülkemizde yaygın olarak kullanılan bu küçük cerrahi müdahalenin çocuklarda oluşturacğı korku stresi kaçınılmazdır. Bu stresi yoğun yaşayan ve kendisine ciddi boyutta hayati ve cinsel nlamda zarar verebilecek bir olgu ailesinin zamanında müdhelesiyle olayı daha az önemli olan bir komplikasyon olan üretral fistülle tlatmıştır. Sözü geçen olguda sünnet korkusuna sekonder bir komplikasyon olarak üretral fistül, sekonder oluşmuş olup medikal ve psikiyatrik tedaviyi takiben 6 ay sonra üretral fistülün proximal advancement fleple örtülen distal turn-over fleple onarımı planlanmaktadır. Yaygın kullanılan, küçük cerrahi işlem olan sünnet konusunda hekimleri ve aileleri olası bu tarz komplikasyonlar ve psikolojik etkileri açısından haberdar etmek istedik.

Year 2000, Volume: 8 Issue: 1, - , 01.04.2000

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63DC89BH
Journal Section Articles
Authors

Azize Kılıç This is me

Ali Kılıç This is me

Publication Date April 1, 2000
Published in Issue Year 2000 Volume: 8 Issue: 1

Cite

APA Kılıç, A., & Kılıç, A. (2000). Sünnet Fobisi Nedeniyle Üretral Fistül Oluşumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 8(1).
AMA Kılıç A, Kılıç A. Sünnet Fobisi Nedeniyle Üretral Fistül Oluşumu. turkplastsurg. April 2000;8(1).
Chicago Kılıç, Azize, and Ali Kılıç. “Sünnet Fobisi Nedeniyle Üretral Fistül Oluşumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8, no. 1 (April 2000).
EndNote Kılıç A, Kılıç A (April 1, 2000) Sünnet Fobisi Nedeniyle Üretral Fistül Oluşumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8 1
IEEE A. Kılıç and A. Kılıç, “Sünnet Fobisi Nedeniyle Üretral Fistül Oluşumu”, turkplastsurg, vol. 8, no. 1, 2000.
ISNAD Kılıç, Azize - Kılıç, Ali. “Sünnet Fobisi Nedeniyle Üretral Fistül Oluşumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8/1 (April 2000).
JAMA Kılıç A, Kılıç A. Sünnet Fobisi Nedeniyle Üretral Fistül Oluşumu. turkplastsurg. 2000;8.
MLA Kılıç, Azize and Ali Kılıç. “Sünnet Fobisi Nedeniyle Üretral Fistül Oluşumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 8, no. 1, 2000.
Vancouver Kılıç A, Kılıç A. Sünnet Fobisi Nedeniyle Üretral Fistül Oluşumu. turkplastsurg. 2000;8(1).