BibTex RIS Cite

Internal Mammary Damarların Alıcı Olarak Kullanımıyla Serbest Tram Flep Meme Rekonstrüksiyonu

Year 2000, Volume: 8 Issue: 1, - , 01.04.2000

Abstract

Serbest fleplerle meme rekonstrüksiyonunda uygun alıcı damarların seçimi başarılı serbest doku transferi için çok önemlidir. Thoracodorsal damarlar ve aksiller arter sisteminin diğer dalları alıcı damarlar olarak en sıklıkla kullanılan damarlardır. Bu alıcı sahaların kullanımında karşılaşılan bazı güçlükler nedeniyle, internal mammary damarları alıcı damarlar olarak kullanımı üzerine olan yayınlar son zamanlarda artmaktadır. 1995'den beri, internal mammary damarları kullanarak 7 serbest TRAM fleple gecikmiş meme rekonstrüksiyonu gerçekleştirdik. Bu damarları sternum yanında, 3. kostal kıkırdak altında ve anastomozlar için yeterli bir çapla beraber, sabit ve güvenilir olarak bulduk. Sonuçlar; 1 hastada flep altında geniş hematom gelişmesine bağlı olan parsiyel flep kaybı dışında başarılıydı. Internal mammary damarların kullanımındaki tecrübemiz bu alıcı damarların serbest flep meme rekonstrüksiyonunda güvenilirliğini desteklemektedir.

Year 2000, Volume: 8 Issue: 1, - , 01.04.2000

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63CY95HA
Journal Section Articles
Authors

Tuğrul Maral This is me

Hüseyin Borman This is me

Gürhan Özcan This is me

Publication Date April 1, 2000
Published in Issue Year 2000 Volume: 8 Issue: 1

Cite

APA Maral, T., Borman, H., & Özcan, G. (2000). Internal Mammary Damarların Alıcı Olarak Kullanımıyla Serbest Tram Flep Meme Rekonstrüksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 8(1).
AMA Maral T, Borman H, Özcan G. Internal Mammary Damarların Alıcı Olarak Kullanımıyla Serbest Tram Flep Meme Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. April 2000;8(1).
Chicago Maral, Tuğrul, Hüseyin Borman, and Gürhan Özcan. “Internal Mammary Damarların Alıcı Olarak Kullanımıyla Serbest Tram Flep Meme Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8, no. 1 (April 2000).
EndNote Maral T, Borman H, Özcan G (April 1, 2000) Internal Mammary Damarların Alıcı Olarak Kullanımıyla Serbest Tram Flep Meme Rekonstrüksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8 1
IEEE T. Maral, H. Borman, and G. Özcan, “Internal Mammary Damarların Alıcı Olarak Kullanımıyla Serbest Tram Flep Meme Rekonstrüksiyonu”, turkplastsurg, vol. 8, no. 1, 2000.
ISNAD Maral, Tuğrul et al. “Internal Mammary Damarların Alıcı Olarak Kullanımıyla Serbest Tram Flep Meme Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8/1 (April 2000).
JAMA Maral T, Borman H, Özcan G. Internal Mammary Damarların Alıcı Olarak Kullanımıyla Serbest Tram Flep Meme Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. 2000;8.
MLA Maral, Tuğrul et al. “Internal Mammary Damarların Alıcı Olarak Kullanımıyla Serbest Tram Flep Meme Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 8, no. 1, 2000.
Vancouver Maral T, Borman H, Özcan G. Internal Mammary Damarların Alıcı Olarak Kullanımıyla Serbest Tram Flep Meme Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. 2000;8(1).