BibTex RIS Cite

Periferik Vasküler Tıkanıklığı Olan Diabetik Hastalarda Arteriovenöz Fistül Ardından Serbest Flep İle Rekonstrüksiyon

Year 1998, Volume: 6 Issue: 3, - , 01.12.1998

Abstract

Günümüzde ilerlemiş ateroskleroz ve iyileşmeyen iskemik yarası oln hastalarda arteryel rekostrüksiyon ve serbest flep transferi ile ekstremitenin kurtarılmasına yönelik ameliyatlar olumlu karşılanmaya başlanmıştır. Bu çalışmada yaşları 64 ve 73 arasında değişen, ayaklarında geniş nekrotik ve enfekte diyabetik yara nedeniyle başvuran üç hasta sunuldu. Anjiografik tetkiklerinde bacaklarında arteryel tıkanıklık tespit edildi. İlk ameliyatta diğer bacaktan alınan ven grefti kullanılarak arteriovenöz fistül oluşturuldu. Ortalama 23 gün sonra yapılan ikinci ameliyatta latissimus dorsi serbest kas flebi, fistül lupu açılarak anastomoz edildi. Ameliyat sonrası ortalama 11.3 aylık takiplerinde bir komplikasyonla karşılaşılmadı. Üç hasta da rekonstrükte edilen ekstremiteleri üzerinde yürüyebildiler. Arterlerin tıkalı olduğu durumlarda geçici arteriovenöz fistül ve serbest flep ile rekonstrüksiyon, indirekt revaskülarizasyon yoluyla hem yarayı iyileştirmekte hem de ekstremiteyi amputasyondan kurtarmaktadır.

Year 1998, Volume: 6 Issue: 3, - , 01.12.1998

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63FR72PG
Journal Section Articles
Authors

Cemal Aygıt This is me

Hasan Sunar This is me

Semih Ayhan This is me

Akın Demiralay This is me

Publication Date December 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 6 Issue: 3

Cite

APA Aygıt, C., Sunar, H., Ayhan, S., Demiralay, A. (1998). Periferik Vasküler Tıkanıklığı Olan Diabetik Hastalarda Arteriovenöz Fistül Ardından Serbest Flep İle Rekonstrüksiyon. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 6(3).
AMA Aygıt C, Sunar H, Ayhan S, Demiralay A. Periferik Vasküler Tıkanıklığı Olan Diabetik Hastalarda Arteriovenöz Fistül Ardından Serbest Flep İle Rekonstrüksiyon. turkplastsurg. December 1998;6(3).
Chicago Aygıt, Cemal, Hasan Sunar, Semih Ayhan, and Akın Demiralay. “Periferik Vasküler Tıkanıklığı Olan Diabetik Hastalarda Arteriovenöz Fistül Ardından Serbest Flep İle Rekonstrüksiyon”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6, no. 3 (December 1998).
EndNote Aygıt C, Sunar H, Ayhan S, Demiralay A (December 1, 1998) Periferik Vasküler Tıkanıklığı Olan Diabetik Hastalarda Arteriovenöz Fistül Ardından Serbest Flep İle Rekonstrüksiyon. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6 3
IEEE C. Aygıt, H. Sunar, S. Ayhan, and A. Demiralay, “Periferik Vasküler Tıkanıklığı Olan Diabetik Hastalarda Arteriovenöz Fistül Ardından Serbest Flep İle Rekonstrüksiyon”, turkplastsurg, vol. 6, no. 3, 1998.
ISNAD Aygıt, Cemal et al. “Periferik Vasküler Tıkanıklığı Olan Diabetik Hastalarda Arteriovenöz Fistül Ardından Serbest Flep İle Rekonstrüksiyon”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6/3 (December 1998).
JAMA Aygıt C, Sunar H, Ayhan S, Demiralay A. Periferik Vasküler Tıkanıklığı Olan Diabetik Hastalarda Arteriovenöz Fistül Ardından Serbest Flep İle Rekonstrüksiyon. turkplastsurg. 1998;6.
MLA Aygıt, Cemal et al. “Periferik Vasküler Tıkanıklığı Olan Diabetik Hastalarda Arteriovenöz Fistül Ardından Serbest Flep İle Rekonstrüksiyon”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 6, no. 3, 1998.
Vancouver Aygıt C, Sunar H, Ayhan S, Demiralay A. Periferik Vasküler Tıkanıklığı Olan Diabetik Hastalarda Arteriovenöz Fistül Ardından Serbest Flep İle Rekonstrüksiyon. turkplastsurg. 1998;6(3).